ZOOM OUT #4 - ONBEWERKTE FOTO'S - LoisLorinde.nl
21458
post-template-default,single,single-post,postid-21458,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ZOOM OUT #4 – ONBEWERKTE FOTO’S

zoom-out-foto03

Tijd om weer eens uit te zoemen en een aantal onbewerkte foto’s te showen. Meestal is er weinig verschil te zien tussen het origineel en de bewerkte foto. Maar hier en daar zitten er foto’s tussen die flink wat Photoshop nodig hebben gehad. En die laat ik vandaag aan jullie zien! Ook zie je meteen hoe ik verschillende soorten achtergronden creëer, van laptopschermen tot eigen illustraties.

onbewerktefoto

kringledaylight17

In december kwam er een artikel online waarin ik 13 verschillende Kringle Daylights reviewde. Via Google afbeeldingen had ik een mooie foto met bokeh effect gevonden en als achtergrond gebruikt, gewoon op mijn laptopscherm. Dit wil ik trouwens wel vaker gaan doen, maar dan met mijn eigen foto’s als achtergrond.

mislukt1

Macarons van Poptasi Pastry

Macarons. Ze zijn prachtig. Met mijn 20e verjaardag at ik geen taart, maar macarons van Poptasi. Hier is duidelijk te zien dat ik vaak een wit A3 vel als achtergrond gebruik.

mislukt3

Recept voor pecan pie

Ook pakpapier kan een ideaal foto-achtergrond zijn. Zeker als je een groot oppervlakte nodig hebt. Dit ombre pakpapier weerkaatste ontzettend veel licht en was daarom lastig te fotograferen. Maar met een beetje Photoshop is dat makkelijk te verhelpen. Heb jij nu ook zin gekregen in pecan pie? Haha.

mislukt6

bucketlist-jar-diy-5

Bij de DIY bucketlist in a jar heb ik voor het eerst een zelfgemaakt achtergrond gebruikt. Prachtige geometrische vormen van dunne zwarte lijnen. Dit moet ik echt vaker doen. (← note to self)

mislukt7

Sharpie Servies 2.0

Kattenpootjes voor bij de katten mokken! Ook dit achtergrond heb ik weer zelf getekend. Is het jullie ook opgevallen dat ik steeds meer kleur ben gaan gebruiken?

zoom-out-foto-2

diy-bloemkrans-ketting-12

Hier was ik mijn Nikon afstandsbediening kwijt en moest ik dus mijn arm gebruiken. Zucht. Hahaha. Het ging niet helemaal soepel en deze foto was eigenlijk een ‘foutje’. Maar met de juiste uitsnede kon de foto toch nog in het artikel over deze zelfgemaakte ketting.

zoom-out-foto-1

series

En soms kan het bed ook een mooi achtergrond zijn. Vooral als het te maken heeft met het kijken van series, hahaha. En vlekjes op de muur zijn makkelijk weg te werken met Adobe Photoshop.

Meestal is er weinig verschil te zien tussen het origineel en de bewerkte foto. Maar bij deze extreme voorbeelden was er vaak te weinig licht of waren er problemen met de camera-afstand/scherpstellen. Zo zie je maar weer, dat ook de ‘mislukte’ foto’s makkelijk te redden zijn!

Bewerk jij ook je foto’s? Zo ja, welk programma gebruik jij?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

23 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:09h, 17 februari Beantwoorden

  Zeer goede en handige tips!
  Nooit gedacht dat men kadopapier als achtergrond kan gebruiken.

  Xoxo

 • Charelle
  Geplaatst op 09:09h, 17 februari Beantwoorden

  Wow wat tof om te zien hoe creatief je omgaat met achtergronden! Fijne inspiratie op de woensdagochtend! ^^

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:49h, 20 februari Beantwoorden

   Hihi, dank je wel! Fijn dat ik je hebt kunnen inspireren!! :D

 • Jessica J.
  Geplaatst op 09:49h, 17 februari Beantwoorden

  Wauw, wat slim om je laptopscherm als achtergrond te gebruiken! Bedankt voor de tip! Ik gebruik vaak onze wittte muur en tafellaken, maar dat begint stilaan te vervelen, haha.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:51h, 20 februari Beantwoorden

   Hihi, graag gedaan! Ben benieuwd hoe jij je laptopscherm gaat gebruiken! :D

 • Manon Dijkhuizen
  Geplaatst op 09:59h, 17 februari Beantwoorden

  Pakpapier, wat handig! Ik ga volgende keer als ik in de hema ben meteen even kijken of ik iets leuks kan vinden haha! x

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:52h, 20 februari Beantwoorden

   Jaaa! Hema heeft zeker heel leuk pakpapier om te gebruiken!

 • Anneleen
  Geplaatst op 10:01h, 17 februari Beantwoorden

  Wow wat een verschil! Je bewerkt je foto’s heel mooi! :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:52h, 20 februari Beantwoorden

   Hahaha, ja! Heb wel de ‘ergste’ uitgekozen. En dank je wel!!

 • Marion
  Geplaatst op 14:06h, 17 februari Beantwoorden

  Wauw heel erg interessant om te zien. Vind de manier waarop je je foto;s maakt echt heel erg mooi en leerzaam!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:52h, 20 februari Beantwoorden

   Awhh, dank je wel Marion!!

 • Fleur Sophia
  Geplaatst op 14:29h, 17 februari Beantwoorden

  Wat super leuk en inspirerend om te zien! Zo op een stuk papier etc ziet het er echt niet uit, maar na de bewerking zijn het prachtige foto’s! Ik gebruik zelf altijd Photoshop en VSCOcam voor mijn foto’s!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:54h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je wel Fleur!! Haha, inderdaad, maar het gaat om het resultaat. En leuk om te weten! VSCOcam gebruik ik ook voor Instagram foto’s. :D

 • Saraya
  Geplaatst op 20:52h, 17 februari Beantwoorden

  Super leuk artikel, je foto’s zijn altijd mooi :)
  X

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:54h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je wel Saraya!!

 • Dinja
  Geplaatst op 20:52h, 18 februari Beantwoorden

  Leuk artikel! Pakpapier en zelfgemaakte achtergronden moet ik ook eens gaan gebruiken, het geeft echt een leuk effect! Ik bewerk mijn foto’s in Lightroom, en mocht een foto meer aandacht nodig hebben dan pak ik Photoshop erbij :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:56h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je! Jaaa, echt super leuk om te gebruiken, zeker doen! Lightroom heb ik geprobeerd maar ik kan er niet aan wennen, hahaha. Misschien moet ik het nog eens proberen.

 • agneta
  Geplaatst op 23:21h, 20 februari Beantwoorden

  Wat een inspirerend artikel! Vind jou sowieso een van de creatieve bloggers die ik volg. Leuk artikel!

  Liefs Agnets

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:24h, 20 februari Beantwoorden

   Awhh, dank je wel voor het grote compliment Agneta!! :D

 • Kelly
  Geplaatst op 17:00h, 21 februari Beantwoorden

  Mag ik je een tip geven?
  Veel van je foto’s zijn behoorlijk overbelicht. Misschien een goedkope lamp in huis halen of proberen meet met contrast en shadows/highlights te spelen?

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:10h, 21 februari Beantwoorden

   Hoi Kelly! Dat mag :)
   Persoonlijk houd ik juist erg van lichte foto’s en ik gebruik altijd mijn softbox. Maar bij mij zijn de foto’s niet ‘over’belicht. Dit zou ook aan het verschil van scherm kunnen liggen, want op mijn Lenovo laptop lijken de foto’s inderdaad soms overbelicht. Hoewel dat bij mijn MacBook scherm juist niet het geval is en het contrast veel groter is. Jammer dat dat per scherm zo kan verschillen.

 • Claudia
  Geplaatst op 17:55h, 21 februari Beantwoorden

  Bedankt voor de tip op Instagram, Lois! Deze rubriek is inderdaad erg leuk! Ik bewerk mijn foto’s meestal met Picmonkey, omdat mijn laptop zo traag wordt van Photoshop.. ‘T is dan ook al een oud beestje. Pas je zoals je in deel 1 van deze serie vertelde nog steeds enkel de helderheid aan, of speel je ook met het contrast of de curves? :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:14h, 21 februari Beantwoorden

   Hihi, leuk dat je zo enthousiast bent Claudia!
   Ik speel inderdaad ook steeds vaker met contrast, verzadiging en curves. Het is maar net wat ik bij de foto’s vind passen. Ik leer ook steeds weer nieuwe dingen, haha!

Geef een reactie