ZOOM OUT #2 - HOE IK KWALIANUS TEKEN - LoisLorinde.nl
21460
post-template-default,single,single-post,postid-21460,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

ZOOM OUT #2 – HOE IK KWALIANUS TEKEN

kwallie

In de eerste Zoom Out gaf ik jullie een kijkje achter de schermen met een aantal onbewerkte foto’s van mijn blog. Vandaag vertel ik meer over hoe ik Kwalianus teken op mijn foto’s. Kwalianus is het stripfiguurtje die ik begon te tekenen toen ik acht jaar was. En sinds een jaar komt Kwalianus ook langs in elke blogpost. Gewoon, als vrolijke toevoeging. En ik ben heel benieuwd wat jullie van ‘m vinden!

kwallie3

kwallie2

In de werkkamer van mijn vader staat een prachtige grote Wacom. Het is een groot scherm waar je met een speciale pen op kan tekenen. Ik open de foto’s gewoon in Photoshop en koppel mijn MacBook aan de Wacom. Even de paintbrush tool aanklikken en tekenen maar! Zo’n tekenscherm is echt ideaal en ik ben super blij dat ik deze mag gebruiken. Het is wel een stuk moeilijker tekenen dan met een echt potlood, maar oefening baart kunst. Hoe Kwalianus er uit gaat zien verzin ik eigenlijk altijd ter plekke. Het is maar net wat ik bij de foto en/of blogpost vind passen. Vaak teken ik het eerste wat in mijn opkomt.

kwallie4

kwallie5

kwallie6

Met één Kwallie ben ik ongeveer tien minuten bezig. Soms korter, soms langer. Dit komt omdat ik alle vormen ook in één vloeiende beweging maak. Dus als het hoofd niet mooi rond is, doe ik het hele hoofd net zolang opnieuw tot ik tevreden ben. Op de foto’s hierboven zie je een beetje in welke stappen ik Kwalianus teken. De blogpost die bij deze foto hoort krijgen jullie nog te zien! Je kon vast al raden dat het om een DIY gaat.

kwallie7

kwallie8

kwallie9

De vorige keer gaf Dinja het idee om Kwalianus wat vriendjes te geven. Super leuk, dus dat heb ik ook gedaan! Sindsdien komen er vaker meerdere Kwallies op één foto langs. Deze heb ik bijvoorbeeld op z’n kop getekend door de foto te draaien. Zijn ze niet schattig? Ik ben heel benieuwd wat jullie van Kwalianus vinden! Moet ik er vooral mee doorgaan? Maakt het je niks uit? Of heb je andere ideeën? Let me know!

Wat vind jij van Kwalianus?


Follow

10 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 09:18h, 16 september Beantwoorden

  Leuk en handig zo een wacom.
  Fijn dat je uitlegd hoe jij dat tekend ;-)

  Fijne dag Xoxo

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:53h, 17 september Beantwoorden

   Ja, ontzettend handig! Dank je wel!

 • Linda
  Geplaatst op 09:28h, 16 september Beantwoorden

  Wat leuk om dit te zien. Kwalianus is leuk,,die moet je wel laten blijven hoor :-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:56h, 17 september Beantwoorden

   Awh, dank je wel! Hij zal ook zeker blijven!

 • Kelly
  Geplaatst op 21:57h, 16 september Beantwoorden

  Leuk om te zien! Creatief. :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:57h, 17 september Beantwoorden

   Dank je wel, Kelly! :D

 • Dinja
  Geplaatst op 22:23h, 16 september Beantwoorden

  Echt leuk om dit zo te zien zeg!
  En ook leuk voor Kwalianus dat ‘ie wat vriendjes heeft ;)
  Hij blijft echt leuk en hij past goed bij je blog!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 13:58h, 17 september Beantwoorden

   Awh, bedankt voor de complimentjes! Jaaa, door jou heeft ‘ie nu wat vriendjes. Haha!

 • Iris
  Geplaatst op 22:30h, 12 december Beantwoorden

  Ik vind het zo leuk! Iedere keer als ik dat kwalletje voorbij zie komen, denk ik aan jou. Het lijkt haast een soort van merkje te worden.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:34h, 13 december Beantwoorden

   Awh, dat is zo leuk om te horen! Heel tof als mensen je stijltje herkennen, haha. Dank je wel Iris!

Geef een reactie