VILLAGE CANDLE VS. YANKEE CANDLE?! - LoisLorinde.nl
20523
post-template-default,single,single-post,postid-20523,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

VILLAGE CANDLE VS. YANKEE CANDLE?!

villagecandle2

Na veel goede verhalen bestelde ik vorige week mijn eerste Village Candles bij Kadoshop De Duizendpoot. Het zijn drie medium jars in de geuren Lemon Pound Cake, Tropical Getaway en Caramelized Pear. De kaarsen lijken verdacht veel op die van Yankee Candle en daar zal ik ze dan ook even mee vergelijken. Zijn ze net zo goed of zelfs beter? Ik laat het je weten!

villagecandle7

LEMON POUND CAKE

Hier las ik zoveel goede dingen over dat ik ‘m heb besteld zonder er verder bij na te denken. Het is echt een hele sterke citroencake geur! De perfecte verhouding tussen citroen en cake. De hazelnoot ruik ik er maar een klein beetje in. Ik begrijp wel waarom deze geur zo populair is. Wat een heerlijkheid!

villagecandle4

TROPICAL GETAWAY

Hmmm, een heerlijke tropische geur voor tijdens de warmere zomerdagen. Het ruikt echt naar versgeperst ananas sap met een vleugje kokos. De kokos had wel ietsjes sterker gemogen van mij. De kleur van de wax is ook zo prachtig turkoois. Een nieuwe favoriet!

villagecandle8

CARAMELIZED PEAR

Een heerlijke combinatie van gezouten caramel en peer. De peer vind ik een klein beetje chemisch ruiken, maar dat vind ik niet storend. Als ik het eerder geroken had was ik denk ik voor een andere geur gegaan. Toch vind ik ‘m erg lekker en ga ik de kaars met veel plezier branden!

villagecandle9

Een medium jar van Yankee Candle en Village Candle naast elkaar. De labels lijken verdacht veel op elkaar, maar ik vind die van Yankee Candle toch net iets mooier. Een Yankee Candle medium jar is € 22,95 en heeft 90 branduren. Een Village Candle medium jar kost € 18,99 en heeft 109 branduren. Voor een medium jar betaald je bij Village Candle dus minder voor meer branduren!

villagecandle10

Ik heb bewust gekozen voor geuren die niet lijken op de Yankee Candle die ik al heb. Dus de geuren kan ik niet vergelijken. Maar wel de kwaliteit! De Village Candle jars hebben twee lonten waardoor de kaars veel gemakkelijker en mooier brand. Ook heb ik het idee dat deze hierdoor meer geur afgeeft. Ideaal als je grotere ruimtes wilt vullen met een bepaalde geur.

villagecandle

Kort om, heerlijke geuren waarvan de kwaliteit beter is dan van sommige Yankee Candles. Daarom heb ik afgelopen vrijdag alweer drie nieuwe jars besteld. Vanilla Caramel Swirl, Blueberry Muffin en Frozen Margarita. Binnenkort krijgt Annemarie van Kadoshop De Duizendpoot ook weer nieuwe geuren binnen en daar wil ik er ook zeker een aantal van proberen!

De Village Candle medium jars kosten € 18,99 per stuk en zijn te bestellen bij Kadoshop De Duizendpoot. Met de code 1000poot krijg je 10% korting op je gehele bestelling!

Had jij al eens gehoord van Village Candle?


15 Reactie's
 • Sabrina
  Geplaatst op 10:11h, 07 juni Beantwoorden

  Wauw dit klinkt echt heel heel goed!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 10:21h, 07 juni Beantwoorden

  He wat tof dat ze beter geur af lijken te geven dan Yankee Candle. Alles ziet er qua verpakking wel erg gelijkaardig uit…

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:41h, 07 juni Beantwoorden

   Ja, het verschilt wel per geur, maar over het algemeen zijn ze wel sterker. Village Candle heeft Yankee Candle duidelijk na gedaan. Maar dat vind ik niet erg, haha!

 • Manon
  Geplaatst op 10:27h, 07 juni Beantwoorden

  “Voor een medium jar betaal je Je betaald bij Village Candle dus minder voor meer branduren!” Je bent een prijs vergeten geloof ik :$
  Ik ben nu wel onwijs benieuwd naar Village Candles. Klinkt echt heel goed!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:40h, 07 juni Beantwoorden

   Hahaha, oeps, hij had de oude (verkeerde) versie opgeslagen blijkbaar. Bedankt voor het opmerken! :D En jaaa, ze zijn ook echt heerlijk!

 • sharmaine sarina
  Geplaatst op 11:00h, 07 juni Beantwoorden

  Top gedaan Lo! LPC is echt dikke favoriet hier!! haha

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:12h, 09 juni Beantwoorden

   Hahaha, jaaaa, heeerlijk!

 • Joek
  Geplaatst op 13:18h, 07 juni Beantwoorden

  LPC lijkt me heerlijk, maar ik heb Celebrate al van YC en dat is ongeveer dezelfde geur dus die heb ik niet besteld. Ik heb zelf Black Cherry en Creamy Vanilla van Village en ik ben verkocht! Brandt 100x beter, geur is sterker, het is goedkoper,… Ik zal dus in het vervolg allebei de merken blijven kopen, want YC heeft uiteraard héérlijke geuren in het assortiment die Village niet heeft.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:14h, 09 juni Beantwoorden

   Ik heb zelf Celebrate niet, maar het klopt inderdaad dat deze er heel erg op lijkt. Oeh, ik ben erg benieuwd naar Creamy Vanilla van Village Candle! Hoe vind jij de geur? Ik blijf inderdaad ook beide merken kopen, beide hebben hun voordelen! :)

 • Kelly
  Geplaatst op 14:23h, 07 juni Beantwoorden

  Jeetje dit lijkt wel erg op elkaar. Lijkt me echter wel erg lekker!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:14h, 09 juni Beantwoorden

   Hahaha, ja! En het is heerlijk allemaal!

 • chucky1012
  Geplaatst op 17:21h, 07 juni Beantwoorden

  Wat een goede en zeer duidelijke vergelijking met het merk waar je grote fan van bent!

 • jana
  Geplaatst op 20:03h, 07 juni Beantwoorden

  Zo te horen lijken de geuren van village candle heerlijk! Wat lijken ze wel goed op YC haha! :p

 • Kaylani
  Geplaatst op 13:30h, 09 juni Beantwoorden

  Dus het lijkt er op dat ze beter zijn dan YC? Ik heb pas een jar van VC ontvangen en ben er nu nog meer benieuwd naar!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:12h, 09 juni Beantwoorden

   Het verschilt natuurlijk een beetje per geur, maar over het algemeen vind ik ze inderdaad beter! Maar YC heeft wel weer meer bijzondere geurtjes :) Welke heb jij gekocht? :D

Geef een reactie