TIPS VOOR DE GEVOELIGE HUID - LoisLorinde.nl
16115
post-template-default,single,single-post,postid-16115,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

TIPS VOOR DE GEVOELIGE HUID

huid

Al zolang ik mij kan herinneren heb ik lastig van eczeem en raakt mijn huid ontzettend snel geïrriteerd. In de loop der jaren heb ik geleerd wat wel en niet werkt voor mijn huid. Vandaag deel ik met jullie zes tips die mij hebben geholpen om mijn huid rustiger te houden. Elke huid is natuurlijk anders, maar wie weet heb je er wat aan! Of misschien heb jij ook nog wel een tip?

huid1

TIP 1Probeer producten eerst uit
Dit is natuurlijk heel logisch. Voor ik een product ga gebruiken wil ik het eerst proberen. Op ingrediënten let ik niet echt, maar parfum probeer ik wel te vermijden. Soms test het zelfs op een stukje huid en kijk ik hoe ik erop reageer. Let in ieder geval op elk product dat in contact komt met je huid, ook het wasmiddel voor je kleren en de reiniger voor je make-up kwasten.

TIP 2Kies voor natuurlijke producten
Daar zit gewoon minder troep in, zo simpel is het. Maar ook natuurlijke producten kan je beter eerst uitproberen, elke huid is anders. Zelf ben ik echt dol op de producten van Lush! Ultrabland van Lush smeer ik graag na het scheren zodat ik geen last krijg van een droge huid met rode bultjes. Ja ik weet het, het is eigenlijk een gezichtsreiniger. So what, het werkt!

huid2

TIP 3Gebruik pure kokosolie
Als ik echt heel erg last heb van een geïrriteerde huid probeer ik zo min mogelijk producten te gebruiken. Zodat mijn huid even rust heeft. Dan maak ik gebruik van de multifunctionele kokosolie! Je kan het namelijk niet alleen gebruiken voor bakken en braden. Maar ook als waterproef make-up remover, bodybutter, haarserum, lipbalm en nagelriemolie. Er zijn zelfs mensen die hun mond spoelen met kokosolie voor wittere tanden.

TIP 4Douche koud na
Al jaren stap ik fris en koud de douche uit. Want na het warme douchen spoel ik mijzelf nog even af koud water. Als je ik daarna de douche uitstap is mijn huid een stuk minder rood en volledig jeukloos. Heerlijk! En het is ook nog eens goed voor de bloedsomloop. Sommige huidjes reageren ook op warmte verschil. Als je daar last van hebt, probeer de temperatuur dan langzaam aan te passen.

huid3

TIP 5Maak je eigen droogshampoo
Ook mijn hoofdhuid is gevoelig en snel droog, daarom was ik mijn haar een keer in de 2-3 dagen. Tussen de wasbeurten door wil het nog wel eens vettig worden en dan gebruik ik graag droogshampoo. Laatst maakte ik mijn eigen droogshampoo van maïzena en cacaopoeder. Dit deed ik in een zoutvaatje om het makkelijk te kunnen verdelen over het haar. Alleen maïzena of alleen cacaopoeder werkt ook bij mij. Ik combineerde het zodat de kleur lijkt op dat van mijn haar. Je hoeft maar een klein beetje poeder te gebruiken en het ziet er gelijk weer schoon uit.

TIP 6Zorg voor genoeg vitamine B
Een korte laatste tip. Wat mij ook heeft geholpen is het slikken van vitamine B supplementen. Niet alleen je huid maar ook je haar en nagels worden er sterker van, en dat kon ik wel gebruiken.

Heb jij ook nog een tip? Misschien kan je mij en andere lezers daar weer mee helpen. :)

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

12 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:28h, 29 juni Beantwoorden

  Handige tips!
  Vooral van de cocosolie want dat heb ik in huis en gebruik ik voor mijn kapsel.
  Dan wordt het heerlijk zacht en glanzend ook is het makkelijker om het te borstelen ;-)

  Mooie dag Xoxo

 • Petra
  Geplaatst op 07:32h, 29 juni Beantwoorden

  Tjonge handige tips staan er tussen vooral die van de droogshampoo wist ik nog niet…thanx!

 • Sophie
  Geplaatst op 09:40h, 29 juni Beantwoorden

  Wat een handige tips! Ik heb een hele gevoelige huid – geen eczeem huid – maar kan mij vinden in al je tips! Ik probeer ook zo veel mogelijk natuurlijk te gaan, en uiteraard diervriendelijk :-)

 • Manon
  Geplaatst op 11:37h, 29 juni Beantwoorden

  Hele fijne tips, ik heb ook een gevoelige huid, maar niet dat ik eczeem heb

 • Beautyjuf
  Geplaatst op 12:02h, 29 juni Beantwoorden

  Bedankt voor de fijne tips! Mijn gezichtshuid is erg gevoelig. Ik gebruik al enkele jaren een dagcrème van Weleda. Erg fijn!

 • Denise
  Geplaatst op 12:20h, 29 juni Beantwoorden

  Wat een fijne tips! Zelf heb ik geen gevoelige huid maar ik ken veel meiden die dit wel hebben. Liefs!

 • jana
  Geplaatst op 12:48h, 29 juni Beantwoorden

  Hele handige tips allemaal :D x

 • Mariska
  Geplaatst op 13:06h, 29 juni Beantwoorden

  Ik ging altijd het liefst onder een hete douche staan, maar daar probeer ik de laatste tijd aan te denken. Mijn huid en haar zijn al vrij droog namelijk. Vitamine B slik ik ook!

 • Meike
  Geplaatst op 22:37h, 29 juni Beantwoorden

  Fijne tips! Zeker die van de douche, het herinnert me er echt aan niet meer zo heet te douchen. Ik probeer producten eerst altijd uit op de binnenkant van mijn elleboog, dat is de beste plek daarvoor heb ik me laten vertellen.

 • Melissa
  Geplaatst op 23:06h, 29 juni Beantwoorden

  Wat een leuke tips :) ik moet regelmatig mijn zalven van de dermatoloog gebruiken!

 • Eva | Realitijd
  Geplaatst op 13:36h, 01 juli Beantwoorden

  Ik heb zelf een gevoelige huid, en je tips zijn echt goed. Een interessant artikel! Dat eerste, over producten testen is logisch maar wordt toch niet altijd toegepast, ik moet dat ook wel echt doen, ik ben altijd een beetje bang voor slechte reactie.

 • Julie
  Geplaatst op 16:40h, 10 juli Beantwoorden

  Goeie tips! :-) Ik heb zelf niet echt een probleemhuid, maar mijn vriend wel! :-)

Geef een reactie