THE DIY-BLOGGERS TAG - LoisLorinde.nl
21148
post-template-default,single,single-post,postid-21148,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

THE DIY-BLOGGERS TAG

Happy Friday DIYday! Twee weken zag ik bij Minke Maria haar zelfbedachte tag voor DIY-bloggers! Grappig, want ik was net bezig met het maken van een DIY tag met weer hele andere vragen voor niet-bloggers. Maar goed, normaal ben ik niet zo van de tags, maar voor DIY gerelateerde dingen maak ik altijd tijd. En ik vind de tag ontzettend leuk bedacht! Benieuwd naar mijn antwoorden van The DIY-bloggers Tag?

Waarom ben je DIY-blogger geworden?

Als klein Loisje had ik al een zwak voor kraaltjes en glimmende dingetjes. Ook speelde ik graag ‘winkeltje’ met mijn zelfgemaakte spulletjes. Toen ik het internet had ontdekt wilde ik ook wel een eigen ‘WWW.’ website. Via Neopets heb ik toen ik 8 jaar was mijzelf wat HMTL aangeleerd en maakte al snel mijn eigen webshopje. Ik kreeg steeds meer de vraag hoe ik de sieraden maakte en zo ontstond drie jaar geleden mijn eerste DIY blog genaamd Acciess. Een vreemde zelfbedachte afkorting van accessoires.

Wat was de eerste DIY op je blog?

Oh, dat voelt zo lang geleden. Hieronder zie een plaatje met mijn allereerste DIY’s. Op dat moment dacht ik dat mijn collages net zo mooi waren als die van P.S. I Made This. Hahaha. Wat een verandering als je het vergelijkt met nu. En dan te bedenken dat dat nog maar drie jaar geleden is.. Nu ben ik best wel benieuwd hoe ik over drie jaar tegen mijn huidige foto’s aan kijk.

diytag

Was je altijd al creatief?

Ja, dat zat er altijd wel in, haha. Op vakantie hoopte ik op regenbuien want dan mochten we binnen gaan knutselen. Er zijn bakken vol tekeningen met zelfgemaakte stripverhalen, verzonnen werelden, mijn eigen tijdschriften, gekke verhalen en meer. Kortom, ik verveel mij nooit want ik weet altijd wel wat te maken.

Welke hobby/techniek vind je het leukst?

Hmm, dat vind ik een moeilijke vraag. Ik vind juist variatie zo leuk! Maar als ik moet kiezen ga ik voor sieraden maken, omdat het daar ooit mee begonnen is. En dan vooral gekke opvallende statement kettingen met materialen als bobbi pins, CD’s, kurken of wasknijpers.

Aan welke hobby/techniek heb je een hekel?

Stiekem ben ik best wel ongeduldig en word ik snel chagrijnig als iets niets lukt. Dus het eerste waar ik aan denk is breien. Al helemaal als je een heel kleding stuk wilt maken. Dat is niet voor mij weggelegd. Nee, dan lijm ik nog liever een aantal lapjes aan elkaar.

Waar haal je je inspiratie vandaan?

Overal en nergens zeg ik altijd. Het is zo lastig te benoemen waar mijn ideeën vandaan komen. Soms ineens is het er. Het kan overal vandaan komen. Mensen op straat, spullen in de winkel, foto in een tijdschrift, andere bloggers en zelfs mijn eigen oude DIY’s brengen mij op nieuwe ideetjes.

Draag of gebruik je je eigen DIY’s?

Ja! Sterker nog, ik doe DIY’s bijna alleen maar als ik het zelf ook echt wil gebruiken. Zo is deze kimono inmiddels helemaal versleten door het velen dragen. Maar ik wil ook meer DIY’s gaan doen om weg te geven of te verkopen. Ik heb simpelweg geen ruimte om zoveel projecten te bewaren.

diytag2

Wat was de goedkoopste DIY op je blog?

Ik denk dat dat deze washi tape holders zijn. Ik kocht de kaarsenhouders voor een paar cent bij de Kringloop. Maar zoals ik zelf in het artikel aangeef: je kan het bijna geen DIY meer noemen.

En wat was de duurste?

Ehmm.. Dat moet de embroidery phone case zijn. Puur omdat dat telefoonhoesje mij al 20 euro had gekost. Dat is tegelijk ook meteen mijn duurste hoesje, hahaha.

Wat voor hobby/techniek wil je nog graag eens doen/leren?

Het lijkt mij erg gaaf om mijn eigen perfecte trouwjurk te ontwerpen. Dus dan zou ik wel willen leren hoe ik dat het beste kan tekenen en uitwerken. Verder zou ik op dit moment niets weten.

Mislukken er wel eens DIY’s voor je blog?

Tuurlijk. In het begin wilde ik het dan nog wel eens online zetten. Zoals de topcoat met echt geld. Op zich een leuk idee, maar het resultaat was niet helemaal zoals ik had gehoopt. En ik kreeg precies de reacties die ik had verwacht. Het was ‘hun ding’ niet. Nou mijne ook niet, hahaha. Binnenkort zal ik in de nieuwste zoom out nog meer mislukte DIY’s laten zien.

En ik tag.. Alyssa en Monique!
Kende jij de DIY-bloggers tag al?


Follow

8 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:02h, 07 augustus Beantwoorden

  Zo een leuke tag!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:54h, 07 augustus Beantwoorden

   Dank je well! :D

 • Manon
  Geplaatst op 16:04h, 07 augustus Beantwoorden

  Leuke tag, jij hebt al heel wat leuke creaties gemaakt

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:58h, 07 augustus Beantwoorden

   Haha klopt! En dank je wel! :D

 • Monique | WritingMonique
  Geplaatst op 17:04h, 07 augustus Beantwoorden

  Leuk! Bedankt voor het taggen, ik neem hem zeker over! :) Ik vind je ketting-creaties geweldig! Echt fantastisch!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:58h, 07 augustus Beantwoorden

   Yaay, leuk! Ben heel benieuwd naar jouw antwoorden! En dank je wel!! <3

 • Minke Maria
  Geplaatst op 19:05h, 07 augustus Beantwoorden

  Leuke antwoorden, super om te lezen bij collega’s! :D En ik wilde ook zeggen dat ik echt zo gek ben op je tekeningetjes, zoooo cute!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:59h, 07 augustus Beantwoorden

   Aawhh, dank je wel!! Ik vind de tag echt heel leuk verzonnen! :D

Geef een reactie