RECEPT: SPINAZIE CHIPS - LoisLorinde.nl
19439
post-template-default,single,single-post,postid-19439,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

RECEPT: SPINAZIE CHIPS

spinazie7

Laatst keek ik een video van Lauren waarin ze een aantal healthy snack recepten liet zien. Onder anderen een receptje voor zelfgemaakte chips van spinazie. Dat moest ik natuurlijk proberen! Ik heb een beetje lopen experimenten met de baktijd en verschillende kruiden. En dit is het resultaat. Heerlijke knapperige chippies voor bij de film op de zondagavond!

spinazie2

Ingrediënten:
→ Spinazie bladeren
→ Olijfolie
→ Peper
→ Zout

Eventueel:
→ Knoflookpoeder
→ Paprikapoeder

spinazie3

Verwarm de oven alvast voor op 160 °C. Doe een handje spinazie bladeren in een ziplock zakje en doe daar een eetlepel olijfolie bij. Schudden maar! Zo kan je de olijfolie goed verdelen over de spinazie zonder er een al te grote knoeiboel van te maken.

spinazie4

Bedek je bakplaat met een bakpapier. Verdeel vervolgens alle geoliede blaadjes over de plaat. Strooi er wat zout, peper en knoflookpoeder overheen naar smaak. Houd je meer van paprika chips? Probeer dan wat paprikapoeder! Doe ze daarna ongeveer een kwartier in de oven, tot ze knapperig zijn geworden. Hoe beter je de blaadjes verdeeld, hoe het zal gaan.

spinazie5

Kwalianus is ook een beetje knapperig geworden.

spinazie6

spinazie8

Het ziet er misschien niet zo uit, maar het zal je verbazen hoe lekker het is! Heerlijke knapperige knabbels voor tijdens de film. En nog gezond ook! Je kan kiezen voor naturel, knoflook of een beetje paprikapoeder. Zelfs als je spinazie niet lekker vind moet je dit een kans geven. Ben je al overtuigd? :D

Heb jij wel eens zelf chips gemaakt?


9 Reactie's

Geef een reactie