RECEPT: NATURAL PEANUT BUTTER CUPS - LoisLorinde.nl
19294
post-template-default,single,single-post,postid-19294,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

RECEPT: NATURAL PEANUT BUTTER CUPS

peanut3

Ben je dol op de peanut butter cups van Reese’s? Dan is dit recept wat voor jou! Ik maakte een gezondere variant op de peanut butter cups met alleen maar natuurlijke ingrediënten. De smaak is best wel anders, maar ik vind het stiekem nog lekkerder dan de echte. Heerlijke natuurlijke peanut butter cups met een pure chocoladesmaak. En dat zonder echte chocolade. Benieuwd naar het recept?

peanut4

Ingrediënten:
→ 40% Cacaopoeder
→ 40% Amandelmeel
→ 10% Kokosolie
→ 10% Cacaoboter
→ Pindapasta
→ Honing

De oplettende lezertjes herkennen de ingrediënten misschien nog. Voor het chocolade gedeelte gebruik ik dit choco bar recept dat ik eerder plaatste. Het enige wat ik nu nog toevoeg is pure pindapasta! Pindakaas dat is gemaakt van 100% pinda. Dit kan je bestellen bij Body & Fit Shop.

peanut5

Als eerst meng ik de amandelmeel en cacaopoeder in een grote kom. Daarna smelt ik de cacaoboter en kokosolie en voeg dat ook toe aan het mengsel. Dit doe ik in de verhoudingen zoals hierboven aangegeven in procenten. Als laatst doe ik er nog wat honing bij om het wat zoeter te maken. Meng alles totdat er een gladde ‘chocolade’ pasta ontstaat.

peanut6

Schenk een dun laagje van de zelfgemaakte chocolade in cupcake vormpjes. Laat dit ongeveer een kwartier stollen in de koelkast. Schep daarna een kleine lepel pindapasta in het midden van de vormpjes. Vervolgens schenk je de rest van de chocolade er overheen. Nog eventjes een halfuurtje laten stollen in de koelkast en ze zijn klaar!

peanut10

Kwalianus heeft een pinda op zijn hoofd.

Vroeg je je al af wat die gekke roze dingetjes zijn? Het zijn eierhouders die ik neonroze heb geverfd. (Dat laat ik aankomende vrijdag zien in een DIY blogje.) Vervolgens heb ik ze op de kop neergezet om te gebruiken als vrolijke plateautjes. Ook knipte ik de cupcake vormpjes wat korter zodat je de peanut butter cups goed kunt zien. Ik vind het er zo schattig uitzien, haha.

peanut2

Hmmmm, ik vind ze heerlijk! De zelfgemaakte chocolade is puur van smaak, maar de honing maakt het toch een beetje zoet. En de binnenkant van zachte pindapasta maakt het nog beter! Dit recept kan je natuurlijk helemaal aanpassen naar jouw smaak. En dat maakt recepten zo leuk! Laat het mij weten als je het recept ook geprobeerd hebt! Link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. :D

Wat vind jij van peanut butter cups?

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

13 Reactie's
 • Dina
  Geplaatst op 06:41h, 21 januari Beantwoorden

  Ziet er goed uit (net als de ingrediëntenlijst). Ik ga het receptje opslaan en misschien maken voor een vriendin van mij als ze jarig is (ze is zo gek op ALLES met pinda’s en pindakaas en dat soort dingen).

 • Dagmar
  Geplaatst op 08:15h, 21 januari Beantwoorden

  Oelalaaaaa sounds delicious! Wat een heerlijk recept, ben benieuwd!

 • Svenja
  Geplaatst op 08:21h, 21 januari Beantwoorden

  Ik ben dol op Reeses! Maar eet ze nooit omdat ik liever niet wil snoepen. Dit recept komt dus echt als geroepen! Veel ingrediënten heb ik al in huis, dus deze ga ik heeeel snel een keertje maken! Kijk er nu al naar uit!

 • jana
  Geplaatst op 08:42h, 21 januari Beantwoorden

  Mmm.. reeses is mijn favoriete snack. Het lijkt mij dan ook erg lekker om ze eens zelf te maken. Volgens mij smaken ze dan nog beter :D

 • chucky1012
  Geplaatst op 09:12h, 21 januari Beantwoorden

  Ik bewaar het recept want ik ken het niet.
  Zo leuk opgemaakt.

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 09:53h, 21 januari Beantwoorden

  Wat ziet dat er lekker uit!

 • Sophie
  Geplaatst op 10:30h, 21 januari Beantwoorden

  Ohhh dit ziet er zoooo lekker uit! <3 En die houders zijn ook echt geweldig!

 • Kirsten
  Geplaatst op 11:31h, 21 januari Beantwoorden

  Oh heeeeeerlijk! En nog eens glutenvrij dus dat kan ik ook eten :D jeej.

 • Manon
  Geplaatst op 16:20h, 21 januari Beantwoorden

  Ik heb dit weleens eerder gezien, lijkt me super lekker!

 • Linda
  Geplaatst op 16:35h, 21 januari Beantwoorden

  Ik denk dat als je hieraan begint je niet meer kan stoppen met eten, ze zien er echt heerlijk uit! Zelf ben ik healthy recepten aan het verzamelen om te maken voor mijn verjaardag. Deze gaat ook op de lijst! <3

 • Bertine
  Geplaatst op 20:21h, 21 januari Beantwoorden

  ziet er echt mega lekker uit, echt waar!

 • Fabienne
  Geplaatst op 22:02h, 21 januari Beantwoorden

  Ziet er echt onwijs lekker uit! Dit ga ik van de week zeker eens proberen.

 • Isabel Cristina
  Geplaatst op 00:13h, 22 januari Beantwoorden

  Ben echt ontzettend benieuwd, ik heb dit nog nooit gegeten! Het klinkt in ieder geval heel lekker Lois! :-D

Geef een reactie