RECEPT: DATE BITES - LoisLorinde.nl
22170
post-template-default,single,single-post,postid-22170,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

RECEPT: DATE BITES

dadelhapje1

Begin deze maand was ik bij het gezellige bloggersevent van Bredemeijer en heb ik heel veel geleerd over thee. Nu ben ik door Bredemeijer uitgedaagd om een recept te verzinnen bij de thee die we hebben gekregen. Zelf ben ik liefhebber van zwarte thee en daar eet ik graag wat zoets bij. Daarom maakte ik deze heerlijke date bites met honing, paranoten, cacaopoeder, kokosschaafsel en natuurlijk dadels.

dadelhapje

Wat heb je nodig?
→ Dadels
→ Paranoten
→ Honing
→ Cacaopoeder/kokosschaafsel

dadelhapje2

dadelhapje3

Snijd de dadels open en haal de pit eruit. Dip vervolgens de paranoot in de honing en daarna in een bakje cacaopoeder of kokosschaafsel (ik koos allebei voor de variatie). Door de plakkerige honing blijft de cacaopoeder en/of kokosschaafsel goed zitten. Doe vervolgens je bedekte paranoot in de dadel.

dadelhapje4

dadelhapje1

En zo simpel is! Heerlijke zoete hapjes met alleen maar natuurlijke ingrediënten. Amandelen of pecannoten zijn ook goede vervangers voor de paranoten. Ik eet de bites bij een lekker warm kopje zwarte Mokalbari Zomerpluk thee in mijn nieuwe theeglas. Heerlijk voor tussendoor! En het ziet er ook vrolijk uit om te serveren aan je gasten.

Eet jij ook graag dadels?


Follow

9 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:18h, 25 oktober Beantwoorden

  Dat lijkt me zo heerlijk.
  Ik hou van dadels.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:45h, 29 oktober Beantwoorden

   Zeker een keer proberen! :D

 • eline
  Geplaatst op 08:18h, 25 oktober Beantwoorden

  OMG, can I have this for breakfast? <3

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:46h, 29 oktober Beantwoorden

   Hahaha, yes you can! <3

 • Ilse
  Geplaatst op 21:10h, 25 oktober Beantwoorden

  Lekker! Ik ben dol op dadels. :-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:48h, 29 oktober Beantwoorden

   Leuk! Hopelijk vind je deze combinatie ook lekker :)

 • BeautybyJuly
  Geplaatst op 08:35h, 27 oktober Beantwoorden

  Het water loopt me in de mond, super lekker!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:57h, 29 oktober Beantwoorden

   Jaaa! Ik krijg er ook weer zin in nu ik er weer naar kijk, haha!

 • Joke sk
  Geplaatst op 23:21h, 07 oktober Beantwoorden

  Jammy!!!!

Geef een reactie