RECEPT: ALMOND BALLS - LoisLorinde.nl
20649
post-template-default,single,single-post,postid-20649,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

RECEPT: ALMOND BALLS

almond4

Afgelopen vijf dagen heb ik een sapkuur gedaan. Hoe dat precies gegaan is vertel ik morgen wat uitgebreider in Picture My Life. Maar aangezien ik vandaag eindelijk weer vast voedsel mag, leek mij een heerlijk receptje wel zo toepasselijk. Almond Balls met – alweer – maar drie ingrediënten!

almond2

Ingrediënten:
→ Amandelmeel
→ Kokosolie
→ Een eiwit

Naar smaak:
→ Pindapasta, cacaopoeder, kaneel, honing, kokos, etc.

almond3

Meng het eiwit en een eetlepel gesmolten kokosolie in een kom. Voeg daarna amandelmeel toe tot je een glad deeg hebt. Dit was bij mij ongeveer 250 gram. Omdat ik verschillende smaken wilde proberen verdeelde ik het deeg in vijf delen. Door elk deel deed ik weer een ander ingrediënt. Pindapasta, honing, cacaopoeder, kaneel en eentje heb ik naturel gehouden.

almond4

Daarna heb ik overal kleine bolletjes van gemaakt en op een ovenschaal gelegd. Twee minuutjes in de magnetron en klaar! De tijd hangt een beetje af van de grootte van je bolletjes, maar als ze goed stevig en niet meer heel vochtig zijn is het goed.

almond

Heerlijke warme amandelballetjes in vijf verschillende smaken. Naturel, pinda, honing, cacao en kaneel. Stuk voor stuk vind ik ze heel lekker, maar honing is toch wel mijn favoriet! Dit lijkt mij trouwens ook erg lekker met kokos. Ik vraag mij af waarom ik dat niet meteen geprobeerd heb, haha.

Wat is jouw favoriete tussendoortje?


8 Reactie's
 • Sofie
  Geplaatst op 09:33h, 28 juni Beantwoorden

  Wat een leuk recept! Vooral die met pinda en honing lijken me zo lekker.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:41h, 01 juli Beantwoorden

   Dank je wel! Jaa, die zijn zeker erg lekker!

 • chucky1012
  Geplaatst op 13:12h, 28 juni Beantwoorden

  Het lijkt me zo lekker ;-)
  Dit recept bewaar ik en zal het zeker een keer gaan maken.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:44h, 01 juli Beantwoorden

   Dat vind ik leuk om te horen! :D

 • jana
  Geplaatst op 14:30h, 28 juni Beantwoorden

  JUM! Dat ziet er echt heel lekker uit en daarnaast erg gemakkelijk ook :D Dit ga ik is proberen ^^

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:46h, 01 juli Beantwoorden

   Ja, het is helemaal niet moeilijk! Inderdaad jum!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 10:16h, 29 juni Beantwoorden

  Dat is een leuk en eenvoudig ideetje zeg!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:50h, 01 juli Beantwoorden

   Dank je wel!

Geef een reactie