RECEPT: SPECULAAS FUDGE - LoisLorinde.nl
22290
post-template-default,single,single-post,postid-22290,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 
Speculaas fudge recept

RECEPT: SPECULAAS FUDGE

Speculaas fudge recept

Laten we de feestelijke kerstweken beginnen met een heerlijk speculaas fudge recept! Ik heb meerdere fudge recepten bekeken en vervolgens mijn eigen speculaas variant bedacht. Perfect tijdens sinterklaas, kerst of gewoon om te smullen tussendoor. Benieuwd naar dit smakelijke recept? Lees dan snel verder!

Speculaas fudge recept

INGREDIËNTEN:

→ 100 gram cakemix
→ 80 gram poedersuiker
→ 100 gram witte chocolade
→ 35 gram boter
→ 1 eetlepel melk
→ 1 theelepel speculaaskruiden
→ 4 speculaas koekjes

Speculaas fudge recept

Speculaas fudge recept

Mix eerst alle droge ingrediënten (cakemix, suiker en speculaaskruiden) in een kom. Ik gebruik een kant-en-klare mix van Dr. Oetker voor roombotercake. Doe dan de rest van de ingrediënten (boter, melk en witte chocolade) er bij. Niet roeren, want we willen niet dat het tijdens het opwarmen gaat bakken. Verwarm de kom ongeveer 30 seconden in de magnetron tot de boter en chocolade vloeibaar zijn geworden. Dit smelt sneller als je ze eerst in kleine stukjes hebt gesneden. Mix alles door elkaar tot een glad beslag.

Speculaas fudge recept

Speculaas fudge recept

Speculaas fudge recept

Schep het fudge beslag in een klein ovenschaaltje of ander bakje van fijn formaat. Het ovenschaaltje bedek ik met bakpapier zodat de fudge er straks makkelijk uit te halen is. Verkruimel vervolgens de vier speculaas koekjes tot kleine stukjes. Dit kan met een vijzel of door ze in een plastic zak te doen en erop te slaan met een deegroller. Strooi de speculaaskruimels over de fudge heen en druk dit goed aan met een lepel.

Speculaas fudge recept

Speculaas fudge recept

Laat de speculaas fudge ongeveer 2 uur uitharden in de koelkast. Snijd de fudge daarna in blokjes en geniet van de verrukkelijke smaak. Misschien een kopje thee er bij? Het smaakt anders dan de fudge die je in de winkel koopt, maar ik vind het eigenlijk nóg lekkerder. Niet zo’n speculaas fan? Vervang dit dan door een beetje gezouten caramel, pure chocolade of mini marshmallows. Of maak red velvet fudge door er een red velvet cakemix door te gooien. Dit recept heeft oneindig veel lekkere mogelijkheden!

Wat is jouw favoriete fudge smaak?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

12 Reactie's
  • chucky1012
    Geplaatst op 07:13h, 01 december Beantwoorden

    Dit recept bewaar ik!
    De lekkernij ziet er heerlijk uit ;-)

    Xoxo

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 11:10h, 01 december Beantwoorden

      Leuk! Laat je mij weten als je het gemaakt hebt?

  • Anneleen
    Geplaatst op 11:00h, 01 december Beantwoorden

    Lijkt me een caloriebommetje, maar wel ontzettend lekker! ;)

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 11:10h, 01 december Beantwoorden

      Hahaha, ja, dat is het zeker.

  • Manon
    Geplaatst op 17:09h, 01 december Beantwoorden

    Dit ziet er zo lekker uit

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 17:31h, 01 december Beantwoorden

      En dat is het ook, haha! Dankje!

  • Lotte
    Geplaatst op 17:24h, 01 december Beantwoorden

    Ik ga dit recept zeker uitproberen voor Sinterklaas avond!

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 17:25h, 01 december Beantwoorden

      Oh, wat leuk!! Stuur je een foto? :D

  • Deisy
    Geplaatst op 21:05h, 01 december Beantwoorden

    Jouw recept ziet er wel echt heerlijk uit. Ik bel dol op Fudge en speculaas dus lijkt mij heerlijk om dit recept te maken.

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 18:40h, 02 december Beantwoorden

      Ah, dank je wel Deisy! Dan is het inderdaad een ideale combinatie voor jou :D

  • Pingback:December 2015 | alittlegirlinabigworld
    Geplaatst op 16:12h, 04 januari Beantwoorden

    […] heb heel veel gebakken deze maand. Ik maakte speculoos fudge van Lois, zeer lekker! Met Emma en Marjolein maakte ik ook deze lekkere […]

Geef een reactie