RECEPT: AMERICAN PECAN PIE - LoisLorinde.nl
23547
post-template-default,single,single-post,postid-23547,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 
Recept voor pecan pie

RECEPT: AMERICAN PECAN PIE

Recept voor pecan pie

Mijn zus was eerste kerstdag jarig en ik bakte net als elk jaar weer een heerlijke taart. Dit jaar was het de american pecan pie, geïnspireerd op het recept van Chicks Love Food. Het recept is aangepast naar mijn eigen smaak en tijd. Dus lees snel verder en veel bakplezier! En natuurlijk: eetsmakelijk.

Recept voor pecan pie

Recept voor pecan pie

INGREDIËNTEN (TAARTDEEG):

→ 250 gram bloem
→ 175 gram boter
→ 1 eidooier
→ 125 gram suiker
→ 1 snufje zout
→ 1 snufje kaneel

INGREDIËNTEN (TAARTVULLING):

→ 250 gram suiker
→ 100 gram suikerstroop
→ 50 gram boter
→ 3 eieren
→ 1 zakje vanillesuiker
→ 150 gram pecannoten

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en meng alle ingrediënten voor het taartdeeg in een kom. Kneed goed tot een een stevige klont deeg. Verspreid het deeg vervolgens in een ingevette taartvorm. Zorg dat de randen hoog genoeg zijn om straks de taartvulling erbij te doen.

Recept voor pecan pie

Recept voor pecan pie

Nu is het tijd voor de taartvulling. Smelt de boter in de magnetron en verkruimel ongeveer 100 gram pecannoten in kleine stukjes. Meng alle taartvulling-ingrediënten in een kom tot een glad mengsel. Houd wat hele pecannoten over om bovenop de taart te doen.

Recept voor pecan pie

Hallo Kwalianus.

Recept voor pecan pie

Recept voor pecan pie

Bak de taart 40-50 minuten in de oven op 175 graden. Laat de taart afkoelen want de binnenkant is gloedheet. En vergeet natuurlijk de verjaardagskaarsjes niet! Deze schattige ombre kaarsjes kocht ik bij Flying Tiger.

Recept voor pecan pie

Recept voor pecan pie

O-zo-slecht, maar o-zo-heerlijk! Hmmm! De buitenkant is lekker knapperig en de binnenkant smaakt naar zachte caramel met stukjes pecannoot. Ik ben heel erg blij dat hij goed gelukt is, want ik had nog nooit zo’n soort taart gemaakt. En ik heb veel complimenten over de taart gekregen. De american pecan pie is zeker het proberen waard!

Wat is jouw favoriete notentaart?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

8 Reactie's
  • Ayla
    Geplaatst op 12:56h, 27 december Beantwoorden

    Klinkt heerlijk Lois!
    Ik ga morgen jouw specuaalfudge maken! :D
    liefs!

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 19:01h, 28 december Beantwoorden

      Dank je wel Ayla! En en en, is hij goed gelukt? Ik hoop het wel! :D

  • Chantal
    Geplaatst op 13:35h, 27 december Beantwoorden

    Klinkt echt super lekker! De kaarsjes zijn ook echt leuk

    Bij de taartvulling staat dat je kralen nodig hebt. Waarvoor? Of bedoel je de kaarsjes?

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 19:02h, 28 december Beantwoorden

      Hahaha, dat had ik per ongeluk gekopieerd samen met het pijltje. Ik had het al aangepast. En dank je wel!! :D

  • chucky1012
    Geplaatst op 15:12h, 27 december Beantwoorden

    Klinkt erg lekker zo een zelfgemaakt taart!

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 19:02h, 28 december Beantwoorden

      Jaaa, zelfgemaakt is het lekkerst!

  • Manon
    Geplaatst op 16:06h, 27 december Beantwoorden

    Ziet er super lekker uit!

    • Lois Lorinde
      Geplaatst op 19:03h, 28 december Beantwoorden

      Dank je wel Manon!!

Geef een reactie