RECEPT: ICE TEA - LoisLorinde.nl
6893
post-template-default,single,single-post,postid-6893,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

RECEPT: ICE TEA

icetea1

Tijdens deze warme dagen is niets lekkerder dan ijskoude drankjes. En als het dan ook nog eens gezond is is dat helemaal mooi meegenomen. Ik heb het over zelfgemaakte ijsthee. Het is een simpel recept die je helemaal kan aanpassen naar jouw smaak.

icetea2

Ingrediënten:
– Veel thee
– Fruit of fruitsap naar keuze (bijvoorbeeld citroen of perzik)
– IJsblokjes of bevroren fruit (bijvoorbeeld druiven)
– Eventueel honing om het zoeter te maken

<icetea3

Ik koos voor bosvruchten en perzik thee. Zelf vind ik fruitthee het lekkerst, maar je kan natuurlijk elke thee gebruiken die jij wilt. Als je de thee nog zoeter wilt maken moet je de honing erbij doen als de thee nog warm is, anders wil het niet goed mengen. Ik deed twee eetlepels honing bij een liter thee.

icetea5

Goed roeren en dan af laten koelen. En dan kunnen de ijsblokjes en het fruit er bij.

icetea4

Ik deed er citroensap bij van één citroen en heel veel stukjes bevroren druif, voor wat extra smaak en kou. Wat ook erg lekker is is een beetje perziksap erdoor. Ik denk dat elk fruit wel lekker is eigenlijk.

icetea6

Koud genoeg? Drinken maar! Extra leuk met citroenschijfjes, cocktail parapluutjes of een vrolijk rietje. En natuurlijk kan je dit receptje aanpassen naar jouw smaak, met jouw favoriete fruit.

Wat drink jij het liefste in de zomer?

Liefs,
Lois Lorinde

Tags:
18 Reactie's
 • Mademoiselle Sophistique
  Geplaatst op 07:09h, 27 juli Beantwoorden

  hmm dat vind ik er echt heerlijk uitzien en is niet al te moeilijk om te maken! ik heb er nu al zin in

 • Sofie
  Geplaatst op 07:51h, 27 juli Beantwoorden

  Leuk!

 • Kimberly
  Geplaatst op 07:52h, 27 juli Beantwoorden

  Ik hou van ice tea! ik ga dit echt een keertje maken, lekkerrr!

 • Kirsten
  Geplaatst op 08:24h, 27 juli Beantwoorden

  Ik hou van ijsthee :D wat leuk dat je het zelf ging maken!

 • Tara
  Geplaatst op 09:34h, 27 juli Beantwoorden

  Oeh, wat lekker :D

 • dionne
  Geplaatst op 12:29h, 27 juli Beantwoorden

  heerlijk!

 • Jana
  Geplaatst op 12:41h, 27 juli Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit :D x

 • Sophie
  Geplaatst op 12:53h, 27 juli Beantwoorden

  Oeee, dat ziet er lekker uit!

 • Marije
  Geplaatst op 13:16h, 27 juli Beantwoorden

  Wat een superleuke tip! Ik ben er zelf niet zo gek op maar de meiden vinden het héérlijk! :D

 • Ayla
  Geplaatst op 14:31h, 27 juli Beantwoorden

  ik ben dol op ice-tea :D

 • Lidewij
  Geplaatst op 15:01h, 27 juli Beantwoorden

  Yumyum, dat ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit zelf ijsthee gemaakt, maar vind het wel erg lekker! Of telt het mee als je je thee per ongeluk vergeet op te drinken en die helemaal koud is geworden? ;)

 • Bertine
  Geplaatst op 15:39h, 27 juli Beantwoorden

  oeh lijkt me heerlijk!

 • Sas
  Geplaatst op 21:43h, 27 juli Beantwoorden

  Oh leuke tip. Ga ik zeker eens proberen :)

 • Nicool
  Geplaatst op 17:51h, 28 juli Beantwoorden

  Ik ben verslaafd aan tropical limonade met spa rood op dit moment. Maar een goed glas icetea gaat er altijd in!

 • Wendy
  Geplaatst op 17:43h, 02 augustus Beantwoorden

  Wat ziet dat er lekker uit. Ik ga dit zeker een keertje proberen. :)

 • Bo Bea
  Geplaatst op 02:03h, 06 augustus Beantwoorden

  ziet er lekker uit. Ik drink graag water, veel water of (ijs)koffie

 • Tim
  Geplaatst op 14:32h, 29 augustus Beantwoorden

  Waar koop je die perzik thee? ik kan wel perzikthee vinden, maar dit is met allemaal rotzooi. ik wil ook die 100% natuurlijk!

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 14:41h, 29 augustus Beantwoorden

   Hij zit volgens mij in een vruchtenthee mix van Pickwick, gewoon bij de AH gekocht :)

Geef een reactie