MY PLANT FAMILY - LoisLorinde.nl
29000
post-template-default,single,single-post,postid-29000,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

MY PLANT FAMILY

Hallo! Ik ben terug van weggeweest met een heleboel nieuwe blog ideeën. Vandaag hebben we het over planten. Bij gebrek aan huisdier, heb ik wel een aantal vrolijke plantjes in huis. Onthoud dat ik geen expert ben. Ik deel alleen welke kamerplanten ik heb en hoe ik ze in leven houd.

De kleine succulents kocht ik bij Albert Heijn en de grote erachter bij een lokale bloemenzaak. Persoonlijk ben ik eigenlijk niet zo’n fan van de kleur groen, dus als een plant een andere kleur heeft vind ik dat extra leuk. Net als deze succulents met een paarsige gloed. Daarnaast heb ik ook een paar verschillende cactus soorten, dit waren mijn eerste kamerplantjes.

Stapelia Variegata. Een tropische stekelplant die mijn moeder mee heeft genomen uit Lanzarote. Dit jaar heeft hij voor het eerst bloemen gehad maar die stinken enorm.. Oeps.

Deze grote Aloë Vera plant kreeg ik twee jaar geleden van mijn vriend voor mijn verjaardag. Af en toe snijd ik de onderste stengel eraf zodra deze gaat hangen. Hier kan je weer een verkoelende crème van maken voor een verbrande of geïrriteerde huid. Laat een reactie achter als je het leuk vindt om hiervan een DIY/recept te zien!

Pilea Peperomioides, ook wel de pannenkoekplant genoemd. Momenteel erg populair. Deze twee schattige stekjes kreeg ik van een vriendin.

Ik wilde graag een wat grotere plant om sfeer te geven aan mijn woonkamer, dus ik kocht de Pachira Aquatica bij IKEA. En hij groeit erg goed. Daarnaast zie je allemaal bananenplantjes.

Ook de Banaan heb ik van mijn vriend gekregen. Inmiddels heeft ze al heel wat baby bananenplantjes gekregen, maar de moederplant wil zelf nog niet zo de hoogte in. Het zal nog wel even duren voordat er echt eetbare bananen aan groeien.

Ik geef mijn planten ongeveer 1x per week water met af en toe wat plantenvoeding erbij. De Banaan en Pannenkoekplant iets vaker. Dit doe ik een beetje op gevoel en ik kijk naar de vochtigheid van de aarde. De cactussen geef ik water met een plantenspuit. Vooral met zo’n mini cactus wordt het met een gieter al gauw te veel.

Heb jij kamerplanten? Zo ja, welke?

liefsloisje

1 Reactie
  • Marjoleine
    Geplaatst op 08:19h, 14 september Beantwoorden

    Wow wat leuk een blog over planten!! ;)
    En èrg moooie foto’s erbij!!

Geef een reactie