MY MIND #3 - BASISSCHOOL VERHAALTJESSCHRIFT #2 - LoisLorinde.nl
23578
post-template-default,single,single-post,postid-23578,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

MY MIND #3 – BASISSCHOOL VERHAALTJESSCHRIFT #2

basisschool-verhaaltjesschrift-1

My Life is eventjes verplaatst naar morgen. In plaats daarvan kunnen jullie vandaag weer een kijkje nemen in mijn verhaaltjesschrift van de basisschool. De vorige keer kreeg ik al ontzettend veel leuke reacties van jullie! De verhaaltjes gaan onder andere over toverkerstballen, uitvindingen en de ‘onwerper’ die ik wil worden als ik later groot ben. Ook dit keer heb ik alles letterlijk overgenomen, dus ook de prachtige zinstructuur en mooie schrijffouten van toen ik ongeveer tien jaar was. Lees snel verder!

basisschool-verhaaltjesschrift-5

DE TOVERKERSTBAL

Er waren eens een meisje en een jongen, die waren tweeling.
Het meisje heet Anna. En het jongetje heet Onno
Anna en Onno kochten een kerstbal in de kerstwinkel, maar het was nie zomaar een kerstbal maar het was een toverkerstbal.
Maar dat wisten anna en Onno niet.
En ze kochten nog meer kerstballen en een kersboom
‘s Avonds gingen ze de kerstboom versieren, met de toverkerstbal in het midden.
Jammer genoeg hadden ze geen lichtjes en dat vond de tover-kerstbal ook.
De toverkerstbal verlichte de hele kerstboom, Anna en Onno sliepen al.
Ze werden smorgens wakker en jahoor, de kerstboom was heel mooi verlicht.
En ze pakte de cadeautjes open en wens je een:
prettig kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar!

Awh, wat schattig om dit terug te lezen! Een toverkerstbal die de hele kerstboom verlicht omdat arme Anna en Onno geen kerstlampjes hadden. Wat een namen ook, hahaha.

basisschool-verhaaltjesschrift-6

EEN KOUDE DAG

Kerst was net een paar dagen vorbij
Het sneeuwde en het vriest en de wind leek wel ijs dat gesmolte was en de wind leek wel een storm een tornado
Met korte woorden het was heeel koud.
De mensen zaten lekker binnen bij de kagel
Maar Anna en Onno waaren buiten zo erg was het niet het waaren tog dieren, dachten de mensen.
Maar dieren hebben ook koud ook katten!
het waren namelijk katten, zwerfkatten!!!
Je denkt meschien katten hebben het niet koud omdat ze een vacht hebben,
Maar een vacht is hetzelfde als kleren voor mensen, en als je je jas aan doet is dat al warmer dan een kattenvacht.
Anna en Onno gingen stiekem door een katteluik naar binnen Onno ging onder de kast en Anna bleef zitten in de keuken.

Eind.

Ik weet nog dat dit verhaal geïnspireerd was op het meisje met de zwavelstokjes. Maar dan wél met een goede afloop, want dat echte verhaal vond ik maar niks. Het eind(e) is ook weer lekker abrupt.

basisschool-verhaaltjesschrift-7

LATER ALS IK GROOT BEN…

Later als ik groot ben wil ik onwerper worden, kleding onwerper worden.
En ik heb al een topje gemaakt
Maar niet helemaal, eerst had ik al een topje en ik ging er een hart van glitter erop maken.
En ik ga er nog een broek bij maken.
Ik wil het gaan doen omdat ik het leuk vind en ja in de winkel liggen nooit kleren die ik egt leuk vind en dan denk ik waarom maak ik niet zelf leuke kleren die ik dan hondertduizend kleren kan maken en verkopen en ik denk dat ik er wel veel geld mee verdien.
Maar ik kan zomaar van mening veranderen en iets anders gaan doen.

Eind.

Wie wilt er nou geen ‘onwerper’ worden. En het moet natuurlijk wel goed verdienen. Hahaha. Zo mooi om dit weer te lezen. En ik ben misschien geen kledingontwerper geworden, maar ontwerpen doe ik zeker!

basisschool-verhaaltjesschrift-8

MIJN BESTE UITVINDING

Er was eens een Lois die van alles had uitgevonden: kattenmelker, oplaathorloge, verekijkbril, snelgroeiplantenbak en een zweevende bestek.
Maar ik wil eens iets anders uitvinden iets levends.
Ik dacht na een uur lang en opeens ging een lichtje branden
ik ga allemaal zaadjes van planten bij elkaar doen en kijken wat er gebeurt, ik had niet zomaar gedaan want 1 ding wist ik er zou iets levens uit komen omdat een plant half leefd en als je er meer planten bij doet leeft het heel!
Het duurd wel een jaar voor het hij klaar was.
En hij was klaar!
Het was half dier half plant en zag er lief uit en was het ook.
Het was gewoon een huisdierplant geworde voor mij!
Maar 1 ding is gek hoe kan het een dier zijn hoewel ik alleen plantenzaadjes gebruikt heb?
Het blijft een mysterie!

Eind

Zo zo, in de eerste zin al vijf producten ‘uitgevonden’. Een oplaadbaar-horloge en verrekijker-bril bestaat inmiddels al. Dus geef mij maar zo’n snelgroei-plantenbak, zwevend bestek en huisdierplant! En een kattenmelker? Ehh… Ik had zoveel fantasie!

Welk verhaaltje vind jij het leukst?


Follow

12 Reactie's
 • BySilke
  Geplaatst op 16:38h, 28 december Beantwoorden

  Hahaha, fantastisch om te lezen! Dat doet me denken aan de pareltjes die ik onlangs ook tegenkwam van op zolder ;) Superleuk dat je een heel boekje hebt daarvan!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:11h, 31 december Beantwoorden

   Haha, dank je wel Silke! Wat leuk dat je ook nog dingen hebt van vroeger!

 • Kelly
  Geplaatst op 17:02h, 28 december Beantwoorden

  Wat leuk om terug te vinden! Ik kwam laatst ook een heel oud dagboekje tegen.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:16h, 31 december Beantwoorden

   Dank je Kelly! Tof dat je ook nog een oud dagboekje hebt!

 • Luna
  Geplaatst op 20:19h, 28 december Beantwoorden

  Ik heb boven in mijn kast alles nog van vroeger. Rapporten, maar ook mijn eerste schrijfles haha. Oh wat schreef ik lelijk. Het oude dagboek heb ik ook nog, maar daar lees ik liever niet in. Was vaak somber in die tijd en dat schreef ik ook op, best confronterend om terug te lezen, dat zulke dingen toen rond in mijn hoofd zwierven.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:18h, 31 december Beantwoorden

   Hahaha, wat grappig! Ik denk dat iedereen dat denkt als hij/zij de eerste schrijfschriften terug ziet. Wat verdrietig dat je zo vaak somber was :( Heel begrijpelijk dat dat minder leuk is om terug te lezen.

 • Dinja
  Geplaatst op 21:38h, 28 december Beantwoorden

  Leuk dat je dit deelt zeg! Ik weet eigenlijk niet wat ik nog heb bewaard van vroeger (of nou eigenlijk wat mijn moeder heeft bewaard)..

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:20h, 31 december Beantwoorden

   Dank je wel Dinja! Haha, vast wel iets! Misschien leuk om er eens naar te zoeken.

 • Julia
  Geplaatst op 11:57h, 29 december Beantwoorden

  Ah wat geweldig om dit terug te lezen! Niet alleen voor ons, maar ook voor jou! Zo cute! En wat schreef je veel.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:19h, 31 december Beantwoorden

   Hihi, dank je wel Julia! Ik schreef inderdaad veel. Naast de andere vakken moesten we elke week 1 zo’n verhaaltje af hebben.

 • Loïs
  Geplaatst op 17:00h, 03 januari Beantwoorden

  Hihi wat leuk. Ik heb ook nog een hele stapel met schriftjes van vroeger, ook met dit soort verhaaltjes. Altijd leuk om terug te lezen, haha :-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:22h, 05 januari Beantwoorden

   Jaa, geweldig he! Dank je wel! :D

Geef een reactie