MACARONS VAN POPTASI PASTRY - LoisLorinde.nl
23140
post-template-default,single,single-post,postid-23140,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 
Macarons van Poptasi Pastry

MACARONS VAN POPTASI PASTRY

Macarons van Poptasi Pastry

Een lange tijd geleden zag ik de macarons van Poptasi Pastry op de blog van Teske en toen wist ik al dat ik ze wilde bestellen op mijn verjaardag. Stiekem vind ik macarons veel lekkerder dan taart. Je hebt eigenlijk allemaal kleurrijke mini taartjes in verschillende heerlijke smaken. Die ik je vandaag laat zien!

Macarons van Poptasi Pastry

Macarons van Poptasi Pastry

De macarons zitten goed ingepakt en worden koud gehouden met een gelpack. Op de verpakking en in de webshop zijn de macarons heel leuk en abstract vormgegeven. Af en toe maakt dit het aanwijzen van de smaak wel een beetje lastig. “Welke is welke?” Maar gelukkig kwamen we er al snel uit.

Macarons van Poptasi Pastry

Macarons van Poptasi Pastry

Macarons van Poptasi Pastry

Macarons kan je een beetje vergelijken met zachte merengue. Waarvan twee helften aan elkaar zijn geplakt met een heerlijke vulling. Omdat we allemaal alle smaken wilden proeven, zijn we heel lang bezig geweest met het in stukjes snijden van alle macarons. Hahaha. Niet zo praktisch, maar wel leuk.

Macarons van Poptasi Pastry

AARDBEI

De naam zegt het al. Een zoete macaron met aardbei smaak en romige slagroom-achtige vulling.

Macarons van Poptasi Pastry

OOLONG THEE

Dit is een bijzondere smaak: de oolong macaron. Zelf heb ik nog nooit oolong thee gedronken dus ik verwachtte iets sterks, maar de macaron is juist heel zacht van smaak. Een beetje noot-achtig. Lekker.

Macarons van Poptasi Pastry

MOSTERDKETCHUP CARAMEL

Oké, dit is de enige macaron waar ik mijn twijfels over heb. Gooi mosterd, ketchup en caramel bij elkaar en je hebt de smaak te pakken. Letterlijk. En dat is niet echt mijn ding.

Macarons van Poptasi Pastry

MANGO PASSIEVRUCHT

Ik vind het zo knap hoe ze fruitsmaak in een macaron weten te stoppen. Het is net of je een tropische vrucht eet, maar dan in de vorm van een ‘koekje’. Mango en passievrucht zijn sowieso heerlijke vruchten.

Macarons van Poptasi Pastry

MILK VANILLA

Een heerlijke vanille macaron. Simpel en lekker. Vanille is altijd goed.

Macarons van Poptasi Pastry

TONKABEAN

De tonkabean macaron lijkt erg op de gewone vanille smaak. Alleen zit er nog iets van mokka door.

Macarons van Poptasi Pastry

PISTACHIO

Pistache. Je houdt er van of je houdt er niet van. Ik houd er van.

Macarons van Poptasi Pastry

BAILEYS

Ook hier had ik een sterkere smaak verwacht. De dranksmaak van Baileys was niet echt te proeven. Gewoon een lekkere caramel smaak. En paars. Dat doet het ‘m natuurlijk.

Macarons van Poptasi Pastry

LIQUORICE CHERRY

De combinatie van drop en kers leek mij erg vreemd, maar was gelukkig best wel lekker! Een met salmiak besprenkelde kers. Ik kan hier wel aan wennen.

Macarons van Poptasi Pastry

COCONUT

Je proeft ook echt de structuur van kokosschaafsel. Net een kokosmakroon. Mjam!

Macarons van Poptasi Pastry

SALTED CARAMEL

Oeh, dit is mijn favoriet! Gezouten caramel. Het heeft echt de juiste verhouding van zoet en zout.

Macarons van Poptasi Pastry

DULCE DE LECHE

Dulce du Leche lijkt ontzettend op de Salted Caramel, maar dan net wat minder zout. Ook erg lekker.

Macarons van Poptasi Pastry

CREME CHANTILLY

Een zoete macaron met een zachte vanille smaak. De binnenkant is wat ‘fluffier’ dan bij de andere macarons. Echt een toef romige slagroom. Hier lust ik er ook wel meer van.

Macarons van Poptasi Pastry

En daar is Kwalianus. Op een wat andere manier dan normaal, want hij is getekend op papier in plaats van digitaal. Ik denk dat ik dit vaker ga doen! Maar dan iets kleiner, haha.

Macarons van Poptasi Pastry

En ik kon het niet laten om een ’20’ te maken met de vrolijk gekleurde koekjes. De macarons van Poptasi zijn echt goddelijk! De lekkerste macarons die ik tot nu toe geproefd heb.

De macarons van Poptasi Pastry kosten € 1,00 per stuk en zijn te bestellen via de webshop, en daar komen nog wat verzendkosten bij. Er zijn elke keer weer andere smaken te koop! Maar je kan natuurlijk ook een bezoekje brengen aan de fysieke winkel (Gerard Doustraat 103) in Amsterdam!

Wat vind jij van macarons?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

13 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:07h, 15 december Beantwoorden

  Yummie….
  Leuke webshop die dit verkoopt.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:12h, 15 december Beantwoorden

   Ja, heerlijk! Ze hebben ook een fysieke winkel in Amsterdam, maar daar ben ik zelf nooit geweest. :)

 • Susan | susanblogt.nl
  Geplaatst op 06:20h, 15 december Beantwoorden

  Ze zien er echt súper lekker uit! Ik heb pas één keer een macaron op en vond het toen niet zo bijzonder… Misschien moet ik het maar gewoon nog een keer proberen ;) Geniet van je macarons!
  Liefs, Susan

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:23h, 15 december Beantwoorden

   Haha, ik kan mij heel goed voorstellen dat je ze niet zo bijzonder vindt. Het is ook wel een beetje ‘gehyped’. Maar ik vind ze wel héél erg lekker.

 • Esmée
  Geplaatst op 07:43h, 15 december Beantwoorden

  Prachtige foto’s! Ik ben dol op macarons, en ze zien er ook nog eens heel leuk uit!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:24h, 15 december Beantwoorden

   Dank je wel, Esmée! Ze zijn ook zo mooi! :D

 • Fleur Sophia
  Geplaatst op 14:41h, 15 december Beantwoorden

  Man, wat hou ik van macarons! Ik eet ze (helaas) niet vaak, maar toevallig kwam mijn moeder gister met een doosje aanzetten, waar ik er een uit pikte. Zo lekker! Deze zien er ook echt fantastisch uit!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:29h, 16 december Beantwoorden

   Oeeh, wat een leuke verrassing van je moeder! Lief! :D

 • Manon
  Geplaatst op 20:09h, 15 december Beantwoorden

  Omg dit ziet er zo lekker uit

 • Marjoleinee
  Geplaatst op 22:13h, 15 december Beantwoorden

  Ik ben echt dol op deze macarons, als je ooit in Amsterdam bent moet je echt even langs de fysieke winkel gaan, de eigenaar is zo aardig :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 09:30h, 16 december Beantwoorden

   Oeeh, nu ben ik wel erg benieuwd! Ik ga zeker nog een keer langs de fysieke winkel!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 22:59h, 15 december Beantwoorden

  Sommige smaken lijken mij wel erg speciaal

 • Linda
  Geplaatst op 16:56h, 17 december Beantwoorden

  Het ziet er erg lekker uit, maar moet bekennen dat ik ze nog nooit gegeten heb, maar als ik dit zo zie dan moet ik dat toch maar eens gaan doen.

Geef een reactie