LOVE: SHANE X JEFFREE CONSPIRACY PALETTE - LoisLorinde.nl
31435
post-template-default,single,single-post,postid-31435,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

LOVE: SHANE X JEFFREE CONSPIRACY PALETTE

De laatste Shane Dawson serie op YouTube met Jeffree Star heeft mij weer enthousiast gemaakt over make-up. Lees verder voor mijn review van het Conspiracy palette en het Mini Controversy palette!

In het kort: Shane Dawson is een YouTuber die ik al jaren volg. Hij heeft samengewerkt met beautyguru Jeffree Star en zijn eigen make-up collectie gemaakt. Dit proces heeft hij gefilmd en is nu als videoserie te zien op YouTube. Jarenlang heb ik bijna geen make-up gedragen. Maar als ik het dan doe; vind ik het leuk om te experimenteren. En daar zijn de uiteenlopende kleuren in dit oogschaduw palette perfect voor. Ik was dan ook ontzettend blij toen het gelukt was om ze te bemachtigen!

Als je Shane al langer volgt op YouTube weet je dat alle kleurnamen met hem en zijn (conspiracy theory) video’s te maken hebben. De bovenste rij van het Conspiracy palette bevat meer neutrale kleuren, die ik waarschijnlijk het minst zal gebruiken. Ranch is de enige kleur in dit hele palette die ik maar matig pigment vind hebben. Ik denk dat het lastig is om een goed dekkende matte witte kleur te maken. My Pills is bijna dezelfde kleur als mijn huid. De andere neutrale kleuren spreken voor zich. Het pigment is goed en de oogschaduw is ontzettend zacht.

De tweede rij zit vol met felle warme kleuren. De kleur Trisha is een weer een wat koelere roze met shimmer en ik vind het prachtig. De roze en rood tinten trekken wel een beetje in de huid en laten een rode gloed achter ook na het verwijderen met make-up remover. Maar dit is op te lossen met een goede oogschaduwbasis.

De laatste rij is perfect voor feestdagen. Een mix van mooie matte en glanzende kleuren. Illuminatea is mijn favoriet in deze rij. Diet Cola is echt een perfecte en ontzettend gepigmenteerde zilver.

Naast het Conspiracy palette bestelde ik ook het Mini Controversy palette met negen prachtige kleuren. Diet Root Beer is de enige kleur die in beide oogschaduwpaletten zit.

Ik kocht dit palette vooral voor de prachtige paars genaamd Controversy en heldere blauw genaamd Cancelled. Wat een pigment! De kleuren zijn mooi te combineren met de pasteltinten Exposed en Flat Earth.

Als eerst een simpele look met Illuminatea als eyeliner en Cancelled onder het oog. Momenteel ben ik helemaal voor de ‘natural brow’. Ik haal af en toe een paar ‘buitensporige’ haren weg en verder gebruik ik alleen een getinte wenkbrauwgel.

Deze tweede look is een stuk experimenteler. Op het bewegend ooglid heb ik Exposed gemixed met Diet Cola voor een lila shimmer. Een winged liner van Flaming Hot boven het oog en Trisha oner het oog. Oh, en blauwe mascara voor nog meer gekkigheid.

Bij deze look heb ik een beetje spijt van de paarse lijn die ik iets te ver doorgetrokken heb. Verder is het een regenboog mix van de kleuren Food Videos, Flat Earth, The Simulation, Controversy en Not A Fact.

Nog een simpele look met My Apology en Controversy als winged eyeliner. En Exposed als lichte kleur onder het oog.

Bij deze look is Diet Root Beer als basiskleur gebruikt met Spiraling in de crease. Conspiracy in de binnenste ooghoek en half op het ooglid. Onder het oog een blauwe lijn van The Simulation.

Wauw, wat een kleuren! Het pigment verschilt een beetje per kleur, maar over het algemeen zijn de kleuren super dekkend en helder. De oogschaduw voelt ook ontzettend zacht aan en zijn goed te blenden om een mooi verloop te creëren. Ik ga nog vrolijk door met experimenteren, dus jullie zullen nog wel meer looks voorbij zien komen op Instagram.

Het Conspiracy palette is $52,- en het Mini Controversy palette is $28,-. Ze zijn oorspronkelijk te bestellen via Jeffree Star Cosmetics, maar er zijn verschillende retailers waaronder The Make-Up Spot. In maart 2020 is er een restock.

Heb jij de Shane Dawson serie gevolgd? Of heb je nog nooit van dit oogschaduw palette gehoord?

liefsloisje

 

4 Reactie's
 • Jessica J.
  Geplaatst op 10:08h, 16 december Beantwoorden

  Wat een creatieve looks heb je gemaakt, zeg! Ik heb Conspiracy ook, maar heb het nog niet durven gebruiken, haha. Ik wil dat het nog iets langer nieuw blijft. 😅

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:20h, 19 december Beantwoorden

   Dank je wel, Jessica!! En dat kan ik mij ook wel voorstellen, dan is het speciale er af. Ik kon het niet laten, haha.

 • Kelly
  Geplaatst op 16:30h, 16 december Beantwoorden

  Ik vond de serie heel interessant, maar de collectie op zich sprak mij niet heel erg aan. Dat komt voornamelijk omdat ik de vormgeving en kleuren niet zo interessant vind. Jammer, maar héy je kan niet altijd geluk hebben haha. De pigmentatie is wel echt gorgeous, je looks overigens ook! :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:21h, 19 december Beantwoorden

   De rest van de collectie vond ik helaas ook niet denderend. Maar ik vind dit palette heel tof. Heb je wel andere make-up van Jeffree Star? Of spreekt het hele merk je eigenlijk niet aan? En dank je wel voor de complimenten, Kelly! :D

Geef een reactie