LOVE: MIJN BULLET JOURNAL - LoisLorinde.nl
28557
post-template-default,single,single-post,postid-28557,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

LOVE: MIJN BULLET JOURNAL

Lijstjes en schetsen in notitieboekjes heb ik aan overvloed. En door de huidige bullet journal trend ben ik ze eens goed gaan ordenen. Hoe dat eruit ziet? Klik snel verder!

Ik denk dat ik ongeveer 2 jaar geleden de eerste video over bullet journaling zag. De video’s gingen voornamelijk over hele zelfontworpen agenda’s, maar dat houd ik liever digitaal bij. Een bullet journal bevat stipjes in plaats van lijntjes, zodat je makkelijk je eigen vormen kan creëren. Het was pas tot de Action bullet journal hype dat ik de creatievere kant van bullet journaling ontdekte. Lijstjes en schetsen in notitieboekjes heb ik aan overvloed. Dus ik besloot het meer te ordenen op een ‘bullet journal manier’. Om het te proberen wilde ik een goedkope (2 euro) bullet journal bij de Action kopen. Twee weken lang heb ik bijna elke dag in een Action gezocht naar de bullet journals. Mijn geduld raakte op en ik kocht een Mus bij de locale boekhandel. Omdat deze wat prijziger (12 euro) is besloot ik te gaan voor een ongewoon formaat. Deze is namelijk liggend in plaats van staand.

Nu gebruik ik mijn bullet journal als overzicht voor al mijn doelen en ideeën. Zo heb ik een pagina met al mijn DIY ideeën en een lijstje met spullen die ik daar nog voor nodig heb. Daarnaast ben ik bezig met de webshop op mijn eigen domein. Daarvoor heb ik een lijst van dingen die geregeld moeten worden en de producten die ik wil verkopen. Ook heb ik voor mijzelf een lijst gemaakt met alle dingen die ik wil opruimen/schoonmaken in huis. Dit is meer als checklist om af en toe naar terug te bladeren. Bijvoorbeeld om mijzelf eraan te herinneren dat de ramen nu écht een keer weer gezeemd moeten worden.

Iets wat ook vaak in een bullet journal voorkomt is de ‘tracker’. Dit kan in lijstvorm, maar ook als illustratie als je lekker creatief wilt doen. Veel voorkomende trackers zijn mood, sport en food trackers. Ik koos om mijn dagelijkse beweging bij te houden. Ik tekende allerlei bloemetjes voor de resterende dagen van februari. Per kleur geef ik aan wat het betekend. Zo hoef je per dag alleen nog maar in te kleuren wat je hebt gedaan. Aan het einde van de maand heb je een kleurrijk overzicht en misschien ook meer inzicht in wat er minder goed ging. Achteraf gezien had ik dit anders willen indelen, maar dat doe ik dan in maart.

And last but not least.. ik heb ook een lijst met alle series die ik ooit heb gezien. Omdat deze lijst zo lang was heb ik een uitklapbare pagina moeten maken, hahaha.

Nog niet overtuigd? Hier is een lijstje met vijf inspirerende bullet journal video’s:
1. Plan with Ann | February 2018 Bullet Journal Ideas door Ann Le
2. 11 Bullet Journal hacks door Ann Le
3. Bullet Journal Tips 💖 (+ how I layout my weekly spreads!) door Jenny Journals
4. My 2017 Bullet Journal Flip Through ✨ door Jenny Journals
5. Flip through mijn Bullet Journal – Mijn bullet journal doorbladeren door CreaChick

Aangezien het mij veel moeite heeft gekost om eindelijk een Action bullet journal te bemachtigen, heb ik er ook meteen drie gekocht voor jullie! Morgen komt deze winactie online!

Maak jij lijstjes? Zo ja, hoe hou jij ze bij?

liefsloisje

7 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 13:12h, 25 februari Beantwoorden

  Prachtig en mooie ingedeeld!
  Jij kan zo goed tekenen.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:25h, 02 maart Beantwoorden

   Awh, dank je wel!! :D

 • Dinja
  Geplaatst op 21:52h, 25 februari Beantwoorden

  Ik ben wel van de lijstjes maar ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik precies in een bullet journal moet doen. Ik zag trouwens dat je winactie online staat dus neem wel even een kijkje ;) misschien raak ik zo overtuigd van een bullet journal als ik hem heb

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:27h, 02 maart Beantwoorden

   Hmm, dat herken ik wel. Ik heb nu deze lijstjes. Nu wil een pagina’s voor maart gaan beginnen, maar ik weet eigenlijk niks nieuws, haha! Ik zie het als een soort lijstjes + ideeeën boek. Leuk dat je mee doet! :D

 • Linda Raaijmakers
  Geplaatst op 20:41h, 26 februari Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie lay-outs heb je gemaakt zeg :D

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 19:28h, 02 maart Beantwoorden

   Dank je wel, Linda! En leuk dat je mee doet aan de winactie :D

 • Marianne
  Geplaatst op 12:00h, 28 februari Beantwoorden

  Wat heb jij een leuke layouts.

Geef een reactie