LOVE: ACTION 3D-PEN - LoisLorinde.nl
31584
post-template-default,single,single-post,postid-31584,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

LOVE: ACTION 3D-PEN

Bij de Action hebben ze al een tijdje een 3D-pen in het assortiment. Het is een pen die plastic smelt waarmee je 3D-objecten kan tekenen. En ik heb ‘m getest.

In de starterkit zit de 3D-pen, een houder, een instructieboekje en twee kleuren filament. Ik heb helaas geen extra filament kunnen vinden en ik zie het ook niet op de website. Jammer, want ik had graag met meer kleuren willen experimenteren.

De 3D-pen werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als een lijmpistool, maar in plaats van lijm werk je met dun gesmolten plastic. Hij is snel opgewarmd en dan kan je aan de slag. Het filament plaats je bovenin de pen in een gaatje. Zodra je de startknop ingedrukt houdt wordt het filament langzaam in de pen ‘gezogen’ en gesmolten. Vervolgens kan je ermee gaan tekenen. Het is handig om te werken op bakpapier: dit is hittebestendig en je kunstwerk blijft er niet aan plakken.

Op het bakpapier heb ik met een marker een bestaande zonnebril van mij overgetrokken. Voor extra clown-effect heb ik de bril ook nog wimpers gegeven. Ik vind het heel moeilijk om precies te werken met deze pen. Ook op de langzaamste stand gaat het nog best snel en gaat het plastic soms onverwachte kanten op. De plastic droogt snel, maar niet snel genoeg om echt de hoogte in te tekenen. Dit kunnen 3D-pennen van hogere kwaliteit vaak wel. Vandaar dat ik deze bril in drie delen heb gemaakt.

Zie hier het mooie resultaat: de wimper-bril.

Oké. De 3D pen heeft mij positief verrast, want ik had niet gedacht dat het voor deze prijs goed zou werken. Ik heb geen ervaring met andere 3D-pennen dus daar kan ik het niet mee vergelijken. Ondanks dat het moeilijk is om precies te werken is het wel erg leuk om mee te experimenten. Helaas droogt het plastic niet snel genoeg om de hoogte in te werken. Dus als je echt een 3D-object wilt maken zul je in delen moeten werken (zoals ik bij de bril heb gedaan) of met ondersteunend object.

De Polaroid PRO 3D-printerpen starterkit is € 19,99 en is te koop bij Action.

Heb jij wel eens een 3D-pen gebruikt?

liefsloisje

 

4 Reactie's
 • wouter a
  Geplaatst op 17:44h, 25 maart Beantwoorden

  als je op zoek bent naar filament voor je 3d pen, een 3d printer gebruikt dezelfde dikte.

  je kunt bij 123d een proefsetje in een paar kleuren bestellen.
  meestal is het gebruikte plastic PLA, 1,75mm

  mvg,
  wouter

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:06h, 06 april Beantwoorden

   Bedankt voor de tip, Wouter!

 • Faber
  Geplaatst op 11:04h, 17 april Beantwoorden

  Voor het mooier maken en beter details aanbrengen zou ik u aanraden om een houtbrander of soldeerbout te gebruiken. Tevens kan een strijkijzer heel handig zijn maar die heeft u waarschijnlijk al. Boven en onderkant beschermen met bakpapier en voorzichtig met het strijkijzer bewerken, druk is niet nodig het strijkijzer is uit zichzelf zwaar genoeg. Als u andere PLA koopt dan die voor Polaroid bedoeld is moet u wel goed letten op dat het geschikt is of niet. U wilt geen kokend filament uit uw nozzel. Pas vooral op met lichtgevend filament.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:00h, 23 april Beantwoorden

   Bedankt voor alle tips, Faber!

Geef een reactie