KINDERTEKENINGEN NAMAKEN - LoisLorinde.nl
29835
post-template-default,single,single-post,postid-29835,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

KINDERTEKENINGEN NAMAKEN

Laatst kwam ik een oud verhaaltjesschrift tegen en het leek mij leuk om mijn tekeningen van vroeger na te maken. En zie hier het resultaat.

Awhh, deze tekening brengt meteen de herfstsfeer erin. De bruine kat die aan de boom geplakt zit maakt het helemaal af, haha. Rechts de originele versie en links mijn iets nettere nagemaakte versie.

Pinatas
We heben piñatas gemaakt. Piñatas zien dieren ge maakt van klei. Ze doen er snoep en kadoos in. Ze gebruiken het bij kerst. Dan moetje met een stok de piñata stuk slaan. En ze hangen aan het plafan. En je moet een blintdoek om. Ans is het heel makelijk he?

Dit verhaaltje over piñatas is goed gevisualiseerd, al zeg ik het zelf. Jammer dat ik niet meer weet hoe oud ik was.

Het kleine heksje
Er was eens een heksje. Die was gemeen. Heel gemeen. Ze haalde heel veel streeken uit. Se heeft een vrietje gefonden. Nog maar net. Ze werde vrientjes, se werde verlieft. Ze gingen trauwen. En ze leefden .. en gelukkig.

Hahaha, deze tekening klopt ook best aardig. Opvallend dat ze allebei geen armen hebben. Maarja, dat kan natuurlijk.

In eerste instantie wilde ik de tekeningen realistisch namaken, maar dat vond ik toch te saai. Het is juist leuk om te kunnen zien hoe gek de tekening eigenlijk is. Door ze over te nemen wordt je bewust van de onlogische tekening en dingen die uit verhouding zijn. Alles kan in een kindertekening.

Heb jij als kind veel tekeningen gemaakt? En heb je ze nog?

liefsloisje

2 Reactie's
 • Lieke van Veen
  Geplaatst op 16:11h, 28 september Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Wij kregen op de basisschool 4x per jaar een boek mee naar huis. Hier zat dan ons rapport in en allemaal knutselwerkjes/opdrachten in die we hadden gedaan en een klassenfoto. Deze boeken heb ik nog allemaal bewaard.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 11:56h, 05 oktober Beantwoorden

   Ahh, dat moet ontzettend leuk zijn om terug te zien! Tof dat je ze bewaard hebt.

Geef een reactie