I HACKED MY LIFE! - LoisLorinde.nl
14865
post-template-default,single,single-post,postid-14865,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

I HACKED MY LIFE!

lifehack

Yaaaay, een nieuw rubriekje op LoisLorinde.nl genaamd ‘I hacked my life‘! We kennen ze inmiddels allemaal wel, de lifehacks die steeds meer verschijnen op verschillende social media. Simpele tips om het leven net wat makkelijker te maken. Ik probeerde zeven verschillende lifehacks uit en nu is de vraag; werkt het nou echt?

lifehack4

1. WIJNGLAS MET SAUS IN CHIPS BAK
Deze lifehack vond ik er al heel leuk uit zien, een wijnglas in je bak met chips om de dipsaus in te doen. Het is echt heel handig om je saus in dezelfde bak te hebben. Belangrijk is wel dat je wijnglas niet te diep en te dun is, want dan kan je er niet goed bij. Ik raad het alleen aan als de bak op tafel blijft staan want je kan er niet makkelijk mee rondlopen zonder dat het wijnglas valt.

lifehack8

2. TICTAC DOOSJE VOOR BOBBI PINS
Jaaa, een lifehack zonder nadeel! Je kon de bobbi pin case al zien tijdens #FridayDIYDay een tijdje geleden en ik ben er nog steeds heel blij mee. Het past precies en je bent je kleine schuifspeldjes nooit meer kwijt.

lifehack6

3. BESCHERMEN TEGEN ROESTVLEKKEN MET TOPCOAT
Dit doe ik eigenlijk al best lang, een laagje nagellak topcoat over je ringen zodat je geen groene vlekken op je vingers krijgt. Vooral goedkope ringen die snel roesten geven snel af op je vingers. Ik vind het ideaal! Geen vlekken meer, je ringen krijgen een mooi glansje en je beschermt ze ook nog eens tegen het roesten/oxideren met zo’n laagje.

lifehack2

4. ROZE BUBBELS MET SUIKERSPIN
Geef je feestelijke bubbels eens wat kleur met suikerspin! De suikerspin kocht ik bij de Action, hij is eigenlijk meer koraal dan roze. Ik gebruikte hiervoor gewoon spa rood, maar het werkt eigenlijk bij elk drankje. Een suikerspin bestaat eigenlijk alleen uit suiker en kleurstof, dus je drankje wordt een klein beetje zoeter en krijgt een vrolijk kleurtje. Heel leuk voor een girlsnight, zo’n roze glaasje champagne!

lifehack5

5. TAPE MET BLIKCLIPJES
Nooit meer problemen met het vinden van het begin van je tape als je er blikclipjes onder plakt. Het werkt zeker maar je moet er wel iedere keer aan denken. Je kan ook het uiteinde naar binnen vouwen zodat het niet plakt, en daarvoor geldt hetzelfde; je moet er wel aan denken. Het is natuurlijk aan te leren, maar ik vergeet het toch, hahaha.

lifehack9

6. RIJPHEID VAN AVOCADO ONDER ‘KROONTJE’
Je zou heel makkelijk kunnen zien of een avocado rijp is door het ‘kroontje’ er af te halen en te kijken naar de kleur. Is het eronder licht van kleur, dan is je avocado nog goed. Is het bruin van kleur? Dan zou de avocado al overrijp zijn. Bij mij was het lichtbruin maar de avocado was nog prima zoals je ziet. Hmm, het idee was leuk.

lifehack7

7. PAKPAPIER OPBERGEN MET WC-ROLLEN
Om te voorkomen dat je pakpapier zomaar uitrolt kan je ze opbergen met wc-rollen eromheen. Je hoeft er alleen maar even een knipje in te maken. Zo simpel, en het werkt! Een nadeeltje is dat sommige rollen pakpapier er te dun voor zijn.

Ik ben benieuwd wat jullie van dit nieuwe rubriekje vinden! Ook al is het de bedoeling dat lifehacks altijd zo simpel mogenlijk zijn, wil ik in de volgende I hacked my life! wat ingewikkeldere dingen proberen. Welke lifehack moet ik écht uitproberen!?

Liefs,
Lois Lorinde

27 Reactie's
 • Alyssa
  Geplaatst op 11:21h, 22 maart Beantwoorden

  Wat een handige tips! Het tiktak-doosje voor schuivertjes kende ik al en de wc-rolletjes om posters/cadeaupapier pas ik zelf ook toe ^^! Zo simpel, maar vaak zo handig.

 • Dagmar
  Geplaatst op 11:30h, 22 maart Beantwoorden

  Haha zo super leuk! Ik kende ze nog niet, maar handig om te weten! Leuk!

 • Jana
  Geplaatst op 11:43h, 22 maart Beantwoorden

  Hele leuke rubriek, allemaal toffe dingen :) x

 • Jaimy en Laura
  Geplaatst op 12:48h, 22 maart Beantwoorden

  Op Pinterest staan ook super veel handige ‘lifehacks’! Dat met die suikerspin lijkt me leuk om eens te proberen!

 • me
  Geplaatst op 13:03h, 22 maart Beantwoorden

  Roesten gebruiken we als term alleen met ijzer, waar jij het over hebt is oxideren.

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 14:28h, 22 maart Beantwoorden

   Klopt, ik heb het over beiden, want de ringen zijn inderdaad ook van andere metalen. Niet iedereen kent de term oxideren en het gaat om het idee (:

 • Jana
  Geplaatst op 13:04h, 22 maart Beantwoorden

  Zo’n leuke dingen :) Ik vind dat met die blikclipjes heel handig voor mij!

 • Angela
  Geplaatst op 13:38h, 22 maart Beantwoorden

  Wat een super leuke lifehacks! Vooral het ticktack doosje! Misschien toch zelf zo’n bobbipin opberg doosje maken, haha! :)

 • claudia
  Geplaatst op 14:17h, 22 maart Beantwoorden

  De blikclipjes vind ik een heel goed idee!

 • Manon
  Geplaatst op 14:21h, 22 maart Beantwoorden

  wat een leuke rubriek!

 • Cindy
  Geplaatst op 14:40h, 22 maart Beantwoorden

  Handige tips! Ik doe altijd mijn cadeaupapier omrollen met wcpapier. De rest kende ik nog niet van de tips.

 • Anniek
  Geplaatst op 15:19h, 22 maart Beantwoorden

  Superhandig, zo’n artikeltje! Dat bobbypindoosje is echt een verbetering van je leven, haha, ik raak die schuifspeldjes zó snel kwijt!

 • Beautyjuf
  Geplaatst op 15:29h, 22 maart Beantwoorden

  De tip met de toiletrol en inpakpapier vind ik erg handig en leuk! Blanke nagellak (top- en/of basecoat) kun je ook gebruiken op de gesp van je riem.

 • Mandy
  Geplaatst op 16:14h, 22 maart Beantwoorden

  Wat een handige tips! Die van de nagellak op sieraden ga ik zeker onthouden! Ik vind het altijd zo jammer als mijn goedkopere sieraden onbruikbaar zijn door het roesten.

 • Tess Evea
  Geplaatst op 17:58h, 22 maart Beantwoorden

  Ah vooral de optie van het pakpapier vind ik super handig! Het ligt bij mij altijd maar een beetje in de weg.

 • Eline
  Geplaatst op 08:28h, 23 maart Beantwoorden

  Die van nagellak op mijn ringen is echt briljant, wat een handige hacks :)

 • Kimberly
  Geplaatst op 08:46h, 23 maart Beantwoorden

  Sommige kende ik nog niet zoals die met he plakband en de wcrol om pakpapier! Ik vind het echt een super leuke rubriek! Ik ben benieuwd naar meer :D

 • Mirne
  Geplaatst op 09:29h, 23 maart Beantwoorden

  Wat een leuke en handige tips! Al zou ik eerder gewoon een druppeltje kleurstof in mijn drankjes doen. :D

 • Petra
  Geplaatst op 09:56h, 23 maart Beantwoorden

  de tip van het blikclipje vind ik erg handig…..ik ga dus een paar van die dingen in de la liggen en het aan mijn echtgenoot doorgeven ( deze heeft hele gevechten met zo een rolletje tape) en hoop dat het echt een oplossing is…

 • Bertine
  Geplaatst op 17:51h, 23 maart Beantwoorden

  dat idee van die suikerspin ga ik onthouden!

 • Miss Happinez
  Geplaatst op 22:40h, 23 maart Beantwoorden

  Leuk artikel! :)

 • Vintagirie
  Geplaatst op 16:11h, 24 maart Beantwoorden

  Echt super leuk om te zien. En ik denk dat ik die bobby pin case ook ga maken. Nu raak ik alles kwijt

 • Savannah
  Geplaatst op 19:20h, 25 maart Beantwoorden

  Leuk het tictacdoosje ga ik zeker nog uitvoeren! ideaal :) Liefs, Savannah

 • Marloes
  Geplaatst op 11:29h, 29 maart Beantwoorden

  Dit is echt mega handig! In de categorie: hoezo ben ik hier nooit opgekomen :)

 • Todayslife
  Geplaatst op 12:02h, 29 maart Beantwoorden

  De eerste tip is briljant!

Geef een reactie