GOOSE CREEK VS. YANKEE CANDLE?! - LoisLorinde.nl
20827
post-template-default,single,single-post,postid-20827,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

GOOSE CREEK VS. YANKEE CANDLE?!

Naast Yankee Candle, Bath and Body Works en Village Candle is ook het merk Goose Creek aan de beurt. Al eerder testte ik een aantal heerlijke melts van Goose Creek. En toen Annemarie ook de prachtige jars in haar webshop kreeg, moest ik wel bestellen. Ik bestelde zes geuren: Spun Sugar, Summer Sherbet, Red Velvet Cupcake, Blue Velvet Cookies, Jumping Jelly Beans en Cotton Candy Cooler.

De jars van Goose Creek vind ik veel mooier dan die van Yankee Candle. De vormgeving is veel eleganter en clean. En ja, het oog wilt ook wat. Niet alleen de neus, haha. Een mason jar is € 16,99. Een medium jar is € 21,50. En een large jar is € 32,95. Qua prijs en branduren erg vergelijkbaar met Yankee Candle. Ze hebben ook nog ander soort kaarsen met drie lonten. Die moet ik binnenkort ook proberen natuurlijk.

SPUN SUGAR

Mijn allermooiste jar! Spun Sugar is een fris-zoete geur met wat fruitigs en parfum-achtigs erdoor. Hij doet mij totaal niet denken aan suikerspin. Cotton Candy van Yankee Candle ruikt daarentegen echt alsof je hoofd boven een warme suikerspinmachine hangt. Erg verschillend dus. Droog ruikt Spun Sugar veel sterker dan wanneer hij brand. In mijn kamer geeft het een subtiel aanwezige geur. Wel erg lekker. De melt van deze zelfde geur schijnt veel zoeter en sterker te zijn, maar heb ik zelf nog niet geprobeerd.

RED VELVET CUPCAKE

Red Velvet Cupcake van Goose Creek en Red Velvet van Yankee Candle zijn ook totaal verschillend. Yankee Candle is een zachte cake geur met bruine suiker. En deze Red Velvet Cupcake van Goose Creek ruikt ook naar cake, maar dan met een overheersende chocoladegeur. Dat moet de cacao zijn. Omdat hij erg lijkt op de Blue Velvet Cookies heb ik ‘m niet gebrand, maar doorverkocht aan een andere liefhebber.

SUMMER SHERBET

Summer Sherbet is een frisse geur van fruitijs. Helaas ruik ik ook een beetje chemische kers, die mij doet denken aan de geur Cherries on Snow van Yankee Candle. Gelukkig heb ik deze kunnen ruilen met een Cherries on Snow liefhebber. Summer Sherbet van Goose Creek lijkt dus ook totaal niet op Summer Scoop van Yankee Candle. Want dat is juist een hele romige geur van aardbeien-ijs.

Drie limited edition mason jars voor Pasen. Cotton Candy Cooler, Jumping Jelly Beans en Blue Velvet Cookies. Drie totaal verschillende, maar heerlijke, geuren! Helaas gaven ze erg weinig geur af en daarom heb ik ze omgesmolten tot waxblokjes voor in de brander. In een brander zijn ze juist ontzettend sterk.

COTTON CANDY COOLER

Cotton Candy Cooler vind ik ook totaal niet suikerspin-achtig. Hij ruikt zoet, met iets van fruit en een mannenluchtje er doorheen. Normaal ben ik niet zo van die parfum-achtige geuren, maar deze kan ik wel waarderen. Als ik wist dat ‘ie zo zou ruiken was ik misschien eerder voor een andere geur gegaan.

JUMPING JELLY BEANS

Ook weer heel anders dan de Jelly Beans geur van Yankee Candle. Veel fruitiger, veel lekkerder. Als ik ‘m brand doet hij mij wel een beetje denken aan Salt Water Taffy van Yankee Candle. Maar deze Jumping Jelly Beans vind ik nóg realistischer en fruitiger. Heerlijk! In vergelijking met de mason jars van Bath and Body Works is deze van Goose Creek dus veel groter. Maar de geursterkte van Bath and Body Works is wel beter.

BLUE VELVET COOKIES

Zoals ik al zei lijkt Blue Velvet Cookies heel erg op de Red Velvet Cupcake. Maar dan net iets zachter qua geur. Zoet, koekjes en cacao. Meer kan ik er niet van maken en meer uitleg is ook niet nodig. Hmmm, heerlijk! Het is wel duidelijk dat ik van foody geuren houd.

De mason jars heb ik dus omgesmolten tot waxblokjes omdat de geursterkte tegen viel. In de brander doen ze het namelijk perfect. De twee medium jars heb ik geruild en verkocht, omdat de geuren anders waren dan verwacht. Tsja, dat is een beetje het risico van online bestellen. De prachtige Spun Sugar large jar blijft gelukkig zoals ‘ie is. Ondanks dat ik Goose Creek een mooi en fijn merk vind, blijft Yankee Candle toch wel mijn favoriet. Maar ik vind het nog steeds heerlijk om andere merken te proberen.

Goose Creek kaarsen zijn te bestellen bij Kadoshop De Duizendpoot.

Ken jij het merk Goose Creek al?

Follow

13 Reactie's
 • eline
  Geplaatst op 09:16h, 19 juli Beantwoorden

  Zo leuk om ook andere merken te zien! En een goed idee om waxmelts te maken van een kaars, heel slim!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:41h, 19 juli Beantwoorden

   Ja, in de brander is wax sowieso veel sterker! Dus een goede tip als je je kaars niet sterk genoeg vind.

 • Monique | WritingMonique
  Geplaatst op 10:24h, 19 juli Beantwoorden

  Oeh! Ik kende dit merk niet, maar de potten zien er inderdaad onwijs mooi uit! En de geuren spreken me ook erg aan!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:42h, 19 juli Beantwoorden

   Ik ken het merk ook pas sinds kort. De prachtige jars spraken mij meteen aan! En de geuren ook natuurlijk, haha.

 • Iris
  Geplaatst op 11:08h, 19 juli Beantwoorden

  Leuk, heb nooit van het merk gehoord. Ik vind ze zo prijzig om te bestellen helaas

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:43h, 19 juli Beantwoorden

   Ja, het is zeker prijzig. Maar ik ben dan ook een echte verzamelaar, haha.

 • chucky1012
  Geplaatst op 20:36h, 19 juli Beantwoorden

  Het ziet er schattig en mooie uit.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:42h, 19 juli Beantwoorden

   Ja he! Heel mooi in elk interieur!

 • Peggy
  Geplaatst op 22:25h, 19 juli Beantwoorden

  Jaaaaa bijna komt Summer Sherbet naar mij! Jum!

  Ben ook erg benieuwd naar Spun Sugar! En Annemarie is ook zo’n schat.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:55h, 19 juli Beantwoorden

   Jaaa! Ben benieuwd hoe je ‘m gaat vinden!

 • Annemarie
  Geplaatst op 22:31h, 19 juli Beantwoorden

  Mooi geschreven Lois bedankt
  Wati k nu hoor /merk van de Goose Creek jars is dat je ze ook een paar dagen onderste boven kan zetten
  Er zijn dames die de jars namelijk aan hadden en dat de geur pas goed op gang kwam nadat de pot tot de helft was op gebrand

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:54h, 19 juli Beantwoorden

   Graag gedaan Annemarie! Mijn Spun Sugar staat inmiddels op z’n kop, dus ik koop dat het helpt! :)

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 15:14h, 21 juli Beantwoorden

  Wat jammer dat je niet volledig overtuigd bent door Goose Creek, nu twijfel ik zelf om er aan te kopen

Geef een reactie