FOOD: VEGAN LASAGNA - LoisLorinde.nl
28962
post-template-default,single,single-post,postid-28962,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

FOOD: VEGAN LASAGNA

Tijd voor een vegan én toevallig ook glutenvrij lasagne recept. Het is heel gemakkelijk en snel om te maken. Alleen moet je een beetje geduld hebben als de cashews weken en wanneer de lasagne in de oven zit.

Ingrediënten:
⇢ Cashews (200gram)
⇢ Oatly kookroom
⇢ (Gele linzen) lasagnebladen
⇢ Tomatenpuree + extra tomaat
⇢ Groentemix
⇢ Vegan gehakt

Week de cashew minimaal 3 uur in een bak water. Giet daarna het water af en doe de cashews samen met de kookroom in de blender. Blend tot een gladde kaassaus-achtige substantie. Voeg eventueel kruiden toe naar keuze. Deze cashew crème is ook heerlijk als kaasvervanger in andere gerechten! In een andere kom meng je de tomatenpuree, groenten en vegan gehakt.

Pak de ovenschotel erbij en verdeel een laagje van de tomatensaus-groente-gehakt-mix op de bodem. Leg er vervolgens een laag lasagnebladen bovenop, gevolgd door de cashew crème. Herhaal deze drie lagen tot de ovenschotel gevuld is.

Doe de lasagne voor 30-40 minuten in de voorverwarmde oven op 180 °C. De extra tomaat in dit recept is belangrijk, anders is er niet voldoende vocht om de lasagnebladen te garen. Als je er makkelijk doorheen kan prikken met een satéprikker, is de lasagne hoogstwaarschijnlijk zacht genoeg. Anders kan je het altijd nog iets langer in de oven doen. Enjoy!

Maak jij wel eens lasagne? Zo ja, wat is jouw geheime recept?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie