FOOD: MATCHA & MUFFINS - LoisLorinde.nl
29751
post-template-default,single,single-post,postid-29751,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

FOOD: MATCHA & MUFFINS

Matcha is een poeder van groene theebladeren, van origine uit Japan. Je drinkt eigenlijk een nog puurdere vorm van groene thee. Én het wordt tegenwoordig ook steeds meer gebruikt in baksels, zoals muffins.

Met matcha poeder kan je natuurlijk matchatheemaken. Tegenwoordig wordt matcha ook veel gebruikt in zoete etenswaren. Denk aan matcha chocolade, matcha ijs of matcha cake met een mooie groente kleur. Matcha heeft een unieke smaak, genaamd umami. Umami is de vijfde wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. Het is moeilijk te vergelijken met iets anders. Matcha is ook nog eens erg gezond. Een kopje matchathee staat gelijk aan 10 koppen normale groente thee qua antioxidanten. Matcha is steeds meer bij supermarkten te koop. Vaak zijn deze minder van kwaliteit. De smaak kan wat muf zijn en de kleur is vaak minder groen.

Hoe maak je matcha thee?
Met de bamboeklopper meng je een schepje matcha met een beetje koud water, tot het volledig gemengd is en licht schuimt. Vervolgens doe je er warm water (80 graden, niet kokend) bij en je matcha thee is klaar.

MATCHA MUFFIN RECEPT

Ingrediënten
⇢ 4 eieren
⇢ 200 gram zelfrijzend bakmeel
⇢ 200 gram (vegan) boter
⇢ 200 gram suiker
⇢ 3 theelepels matchapoeder
⇢ 1 theelepel vanille extract
⇢ snufje zout

Stappen
1. Mix alle ingredienten tot een gladde massa. Het is eigenlijk gewoon een basis vanillecake recept, met matcha erbij.
2. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes. Dit is genoeg voor ongeveer 12 cupcakes.
3. Bak de cupcakes 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Met de sateprikker test kan je kijken of het gaar is.
4. Eetsmakelijk!

De matcha die ik gebruik is te bestellen bij Mr & Mrs Tea en is de beste kwaliteit matcha die ik tot nu toe heb geproefd. Als je nog moet wennen aan de smaak is het muffin recept een goede manier. De smaak is een stuk minder sterk dan als je het puur drinkt. Ik ben er echt dol op!

Wat vind jij van de smaak van matcha?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie