FOOD: HOMEMADE CANDY CORN - LoisLorinde.nl
31807
post-template-default,single,single-post,postid-31807,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

FOOD: HOMEMADE CANDY CORN

Candy Corn komt uit 1880 en is inmiddels een traditioneel Halloween snoepje geworden in Amerika. Lees verder voor het recept!

Het snoepje ziet eruit als een maïskorrel en vandaar natuurlijk de naam Candy Corn. Letterlijk vertaald als Snoep Maïs. De kans is groot dat je nog nooit van Candy Corn hebt gehoord omdat wij hier in Nederland niet echt Halloween vieren. Hier in Nederland is het dan ook lastig te krijgen. Dus heb ik zelf Candy Corn gemaakt! En meteen een reuze variant ook nog.

Ingredienten:
→ 300 g Poedersuiker
→ 100 g Witte kristalsuiker
→ 75 g Boter
→ 60 g Maizena
→ 40 ml Glucosestroop (of vanillesiroop)
→ 2 eetlepels Honing
→ 1 theelepel Vanille extract
→ ½ theelepel Zout
→ Rode en Gele eetbare kleurstof

Stappen:
1. Mix de suiker, boter en glucosestroop in een ruime pan en breng aan de kook.
2. Laat het mengsel ongeveer 3-4 minuten koken terwijl je blijft roeren.
3. Haal de pan van het vuur af en voeg al roerend de vanille, honing, zout en maizena toe.
4. Mix tot het een deeg-achtige substantie heeft.
5. Laat het genoeg afkoelen totdat je het kan kneden met je handen. Voeg wat extra maizena toe als het te plakkerig is.
6. Verdeel in drie delen en voeg de kleurstof toe tot je witte, gele en oranje snoepdeeg hebt.
7. Rol het deeg in drie gekleurde slierten en maak ze aan elkaar vast in de volgorde; wit-oranje-geel. Snijd dit vervolgens in kleine driehoekjes zoals op de foto.
8. Laat het volledig afkoelen en je hebt je eigen Candy Corn gemaakt!

Het lijkt op een soort hele zachte caramel. En het heeft ook iets weg van borstplaat, maar dan iets ‘poederiger’ met honingsmaak.

En nu met échte Candy Corn ernaast die ik speciaal uit Amerika heb besteld voor de vergelijkingsfoto en smaaktest. De echte snoepjes zijn duidelijk veel feller van kleur en gladder van textuur. Maar ik had eigenlijk niet anders verwacht. De smaak is ontzettend vergelijkbaar geworden! Mijn zelfgemaakte versie is iets zachter van smaak en de textuur is korreliger.. Beide varianten zijn lekker.

Candy Corn kende ik van Neopets, Club Penguin en een heleboel Halloween films. Dat wilde ik wel eens proeven! Een aantal jaar geleden heeft een vriendin een zakje voor mij meegenomen uit Amerika. De smaak was zo anders dan verwacht en ik vond het niet eens zo speciaal. Maar door als kind jarenlang benieuwd te zijn geweest naar de smaak heeft het inmiddels iets nostalgisch voor mij. Al is het alleen al door de kleurcombinatie, hoewel ik normaal helemaal niet van geel-tinten houd.

Heb jij wel eens Candy Corn gegeten?

liefsloisje

 

1 Reactie
  • B
    Geplaatst op 14:20h, 17 oktober Beantwoorden

    Ik vind ze nog steeds leuk! en ze zien er niet alleen leuk maar zijn ook nog eens erg lekker!

Geef een reactie