FOOD: CRUNCHY GRANOLA - LoisLorinde.nl
29771
post-template-default,single,single-post,postid-29771,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,columns-4,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

FOOD: CRUNCHY GRANOLA

Sinds ik zelf granola maak, koop ik het bijna nooit meer in de winkel. Niks kan op tegen huisgemaakte granola met je favoriete ingrediënten. Klik verder en lees hoe ik al een tijdje mijn eigen granola maak.

Ingrediënten
⇢ Havermout
⇢ Noten naar keuze
⇢ Kokosschaafsel
⇢ Paar eetlepels honing (of agavesiroop voor veganisten)

Stappen
1. Mix alle ingrediënten in grote kom.
2. Wil je een fijnere granola? Blend het dan fijner in een keukenmachine.
3. Voeg een paar eetlepels honing of agavesiroop toe. Hoe meer, hoe knapperiger je granola wordt. Zorg dat je dit goed mengt met de rest van de ingrediënten.
4. Verdeel het granola mengsel over een met bakpapier bedekte bakplaat.
5. Bak 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden. Schep de granola vervolgens om, en bak nog eens 10 minuten.
6. De precieze tijd kan per oven verschillen. Houd het goed in de gaten, het kan ineens heel hard gaan.
7. Laat je granola afkoelen en bewaar het vervolgens in een grote pot. Dit blijft ongeveer 2-3 weken goed.
8. Eetsmakelijk!

Ik wissel ontzettend vaak af met ingrediënten. Het is maar net waar ik zin in heb. In deze granola gebruik ik tijgernoten en pistachenoten. Maar ik vind amandel en pecannoten ook ontzettend lekker door granola. Kaneel kan ook een heerlijke smaakmaker zijn. Maar kokos is toch wel mijn favoriete granola toevoeging. Maar let op: kokosschaafsel verbrandt heel snel. Doe dit daarom als laatste er nog even bovenop of bak het helemaal niet mee.

Zoals je kunt lezen is het een kwestie van een ingrediënten-verhouding vinden die jij het lekkerst vindt. Daar kan geen kant-en-klare granola tegenop. Bestaat jouw granola meer uit noten dan havermout? Dat kan. Of hoeft het allemaal niet zo knapperig? Gebruik dan wat minder honing en doe het wat korter in de oven. Alles kan. Heerlijk met een beetje kokosyoghurt of als topping op een smoothiebowl. Hmmm!

Heb jij wel eens zelf granola gemaakt?

liefsloisje

Geen reactie's

Geef een reactie