FOOD: BIETENBROWNIES - LoisLorinde.nl
31599
post-template-default,single,single-post,postid-31599,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

FOOD: BIETENBROWNIES

Valentijn komt er weer aan. En of je Valentijn viert of niet; deze ‘gezondere’ bietenbrownies zijn altijd lekker om te maken. En ook nog eens vegan.

Ingrediënten
⇢ 3 zachtgekookte bieten
⇢ 100 gram amandelmeel
⇢ 100 gram pure chocolade
⇢ 2 eetlepels (plantaardige) boter
⇢ 2 eetlepels agavesiroop
⇢ 1 eetlepel cacaopoeder
⇢ 1 theelepel bakpoeder
⇢ 1 zakje vanillesuiker

Stappen
1. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
2. Maal de bieten in een blender tot een gladde massa en voeg toe aan het beslag. Samen met de boter en agavesiroop.
3. Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg al roerende toe aan het beslag.
4. Verdeel je beslag over ongeveer zes cupcake vormpjes. Omdat dit beslag kan uitlopen raad ik het aan om een cupcake bakblik of hele stevige vormpjes te gebruiken.
5. Bak ongeveer 40 minuten op 160 graden tot de bovenkant licht knapperig is.
6. Eetsmakelijk!

Oke, ze winnen misschien niet de schoonheidsprijs maar ze zijn wel erg lekker! De abnormale substantie zorgt ervoor dat je niet je gebruikelijke brownie structuur krijgt. De smaak is natuurlijk ook anders, maar wel nét iets voedzamer. Deze bietenbrownies zijn knapperig van buiten en zacht van binnen.

Heb jij wel eens bietenbrownies gegeten?

liefsloisje

 

3 Reactie's
  • Anoniem
    Geplaatst op 13:43h, 16 februari Beantwoorden

    Wil ik wel eens proberen!

  • Bram
    Geplaatst op 13:44h, 16 februari Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!

  • Bram
    Geplaatst op 13:45h, 16 februari Beantwoorden

    Lekker!

Geef een reactie