
09 apr FOOD: 6X INSTAGRAM MEALS
Af en toe deel ik mijn maaltijden via Instagram stories en ik kreeg de vraag om deze recepten met jullie te delen. Dus bij deze: zes simpele en snelle vegetarische (en een aantal veganistische) gerechten!
PEER KOMKOMMER SALADE
Ingrediënten
⇢ 1 Peer
⇢ 1 Komkommer
⇢ 2 el Hüttenkäse
Stappen
1. Snijd de peer en komkommer in kleine stukken.
2. Meng de stukjes met twee eetlepels Hüttenkäse.
3. Geniet van deze heerlijke frisse salade!
BIETENBURGERS
Ingrediënten
⇢ 400 g Kikkererwten
⇢ 3 Rode bieten
⇢ 1 Ui
⇢ 2 el Sojasaus
⇢ 2 el Speltbloem
⇢ Zout en peper naar smaak
Stappen
1. Zorg dat de kikkererwten en bieten goed uitgelekt zijn.
2. Mix alle ingrediënten in een kom.
3. Verdeel het geheel in 8 bolletjes en kneed ze tot bietenburgers.
4. Leg de burgers op een met bakpapier bedekte bakplaat.
5. Bak de burgers 15 min in een voorverwarmde oven op 180 graden.
6. Draai de burgers om, en bak ze nog eens 15 minuten.
7. Serveer los of op een lekker broodje met sla en saus.
8. Eetsmakelijk!
FALAFFEL PITABROODJES
Ingrediënten voor zelfgemaakte knoflooksaus
⇢ 100 ml Rijstyoghurt
⇢ 1 teentje knoflook
⇢ 1 el Limoenschil rasp
⇢ 1 handje bieslook
⇢ Zout en peper naar smaak
Overige ingrediënten
⇢ 4 Falaffel balletjes
⇢ 2 Pitabroodje
⇢ IJsbergsla
⇢ Alfalfa
⇢ Komkommer
Stappen
1. Mix de ingrediënten voor de zelfgemaakte knoflooksaus in een kommetje.
2. Snijd de tomaat in kleine stukjes.
3. Bak de falaffel balletjes met de stukjes tomaat in de pan.
4. Snijd de pitabroodjes doormidden en warm ze op in een broodrooster.
5. Doe de falaffel, tomaat en zelfgemaakte knoflooksaus in/op de pitabroodjes.
6. Serveer met verse sla, alfalfa en komkommer voor een frisse bite.
7. Eetsmakelijk!
BLOEMKOOL RIJST
Ingrediënten
⇢ 1 Bloemkool
⇢ 2 handjes champignons
⇢ 2 tomaten
⇢ Kruiden naar keuze
Stappen
1. Snijd de topjes van de bloemkool. (De steeltjes kan je bewaren voor een andere keer)
2. Doe de bloemkool in de blender tot het een korrelig geheel is.
3. Je hebt nu al je eigen bloemkool rijst gemaakt!
4. Bak je bloemkool rijst met stukjes champignon en tomaat in de pan.
5. Voeg eventueel extra groente en kruiden toe naar smaak.
6. Alles goed doorbakken? Eetsmakelijk!
BLOEMKOOL & ZOETE AARDAPPEL SOEP
Ingrediënten
⇢ 4 Zoete aardappels
⇢ 1 Bloemkool
⇢ 2 Lenteuitjes
⇢ 2 teentjes knoflook
⇢ 1 blokje groentebouillon
⇢ 1 tl olijfolie
⇢ Scheutje kokosroom
⇢ Eventueel zaden als topping
Stappen
1. Bak de ui en knoflook in kleine stukjes met een beetje olijfolie in de pan.
2. Breng de aardappel en bloemkool aan de kook met de groentebouiilon in een laagje water.
3. Doe de gebakken ui en knoflook erbij.
4. Pureer het geheel tot een gladde soep zodra het zacht genoeg is.
5. Voeg eventueel nog kruiden, zaden, een scheutje kokosroom of extra water toe naar smaak.
6. Eetsmakelijk!
HOMEMADE PESTO
Ingrediënten
⇢ 150 g Witte bonen
⇢ 3 handjes Basilicum
⇢ 3 el Water
⇢ 1 handje Pijnboompitten
⇢ 1 handje Edelgistvlokken
⇢ 1 el Olijfolie
⇢ 1 teentje Knoflook
⇢ Zout en peper naar smaak
Stappen
1. Mix alle ingredienten in de blender.
2. Pas aan op eigen smaak.
3. Heerlijk als dip of over een verse pasta!
En dat was het weer. Zes snelle vegetarische gerechten! Wat is jouw favoriete recept?

Geen reactie's