FOOD: 3X HARRY POTTER SNACKS - LoisLorinde.nl
28994
post-template-default,single,single-post,postid-28994,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

FOOD: 3X HARRY POTTER SNACKS

De herfstmaanden zijn weer aangebroken en dat betekent lekker films kijken, warm onder een dekentje met een grote kop thee erbij. Én snacks. Nog beter als deze snacks in thema zijn. Ik had een Harry Potter middag met een vriendin en ben een klein beetje losgegaan.

THE HOWLER
De Howler van bladerdeeg verscheen op Pinterest, maar ik kan helaas niet vinden wie de originele bedenker is. Het is heel simpel. Je hebt nodig: plakjes blader deeg, jam, rozijnen en een rode snoepstift. Doe een eetlepel jam in het bladerdeeg en vouw het dicht als een envelop. Doe het vervolgens in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten op 200 graden. Ik tekende een mond met de snoepstift en maakte ogen van de rozijnen. Eigenlijk had ik ze nog iets bozer kunnen laten kijken.

BUTTERBEER
Iets wat niet lijkt op een Harry Potter voorwerp, maar wat ze wel drinken in de Wizarding World: butterbeer. Hier ben ik zelf een beetje mee gaan experimenten want bier met boter leek mij geen succes. Al bedoelen ze butter van butterscotch en dus caramel.
Wat ik heb gedaan is 2 eetlepels caramelsaus oplossen in een glas (amandel)merk met daarbovenop een laag slagroom. Dit komt helemaal niet in de buurt van hier het echt ‘hoort’ te smaken, maar het ziet er wel leuk uit.

THE GOLDEN SNITCH
Misschien voor de meeste toch wel het meest herkenbaar: the golden snitch. Oftewel de gouden snaai. Maar dat klinkt toch wat minder leuk in het Nederlands.. Dit idee kwam ik ook tegen op Pinterest en is ontzettend makkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is goud pakpapier, plakband en Ferrero Rochers. De Ferrero Rochers chocolade zit al in een goud omhulsel. Knip de vleugels uit het gouden pakpapier en plak deze op de Ferrero Rochers. Klaar! Het ziet er echt ontzettend leuk en feestelijk uit.

Ik vind het heel leuk dat als je dit zo ziet liggen je toch echt meteen aan Harry Potter moet denken, perfect voor bij de filmmarathon. De audioboeken heb ik ook en zijn zeker een aanrader.

Ben jij ook Harry Potter fan? Zo ja, in welk Hogwarts house zit jij?.
Ik heb online meerdere testen gedaan met verschillende resultaten, maar volgens de officiële Pottermore test ben ik toch echt een Hufflepuf.

liefsloisje

4 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 10:31h, 05 oktober Beantwoorden

  Ah wat leuk zeg! Ik ben geen mega harry potter fan, maar ik vind het zeker leuke films! Ik heb eens een test gedaan en kwam toen in Slytherin.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 12:10h, 07 oktober Beantwoorden

   Dank je! En leuk om te horen dat je ook de test hebt gedaan!

 • Jessica J.
  Geplaatst op 11:05h, 05 oktober Beantwoorden

  Looove Harry Potter! Ik zit volgens de officiële Pottermore-test ook in Hufflepuff, maar kan me daar eerlijk gezegd niet echt in vinden, haha. En ik heb gehoord dat het ‘echte’ Butterbeer dat ze in The Wizarding World of Harry Potter verkopen eigenlijk niet te zuipen is. Mij trekt het in ieder geval totaal niet! :-D

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 12:12h, 07 oktober Beantwoorden

   Haha, awhh. In welk Hogwarts house zou je je wel meer thuis voelen? En dat heb ik inderdaad ook gehoord van iemand die er geweest is, haha. Maar ook mensen die het juist super lekker vinden. Lijkt mij leuk om het een keer te proberen. Sowieso heel tof om een keer Universal Studios te gaan. :o

Geef een reactie