FOOD: 3X BUBBLE TEA - LoisLorinde.nl
30151
post-template-default,single,single-post,postid-30151,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

FOOD: 3X BUBBLE TEA

Ben jij ook gek op bubble tea? Vandaag deel ik mijn drie favoriete recepten; matcha, mocha en – jawel – sprite!

Veel grotere toko’s verkopen tapioca pearls in verschillende varianten en groottes. De zwarte pearl is het meeste gebruikelijk in bubble tea. De pearls zijn van zichzelf best melig en smaakloos, maar met de bereiding kan je ze meer smaak geven.

Tapioca pearls bereiden
Gooi een handje tapioca pearls in een ruime pan met kokend water. Vervang het kokende water door hete koffie of thee voor extra smaak. Laat koken totdat de balletjes gaan drijven. Laat ze eventueel nog een minuut of 2 langer koken als je de balletjes nog zachter wilt hebben. Schep ze vervolgens over in een bakje met koud water. Laat een paar seconden afkoelen en schep ze weer over in je drinkglas. Voeg eventueel beetje honing/siroop toe zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Voeg je drank toe naar keuze en klaar is je bubble tea!

MATCHA BUBBLE TEA

⇢ 1 theelepel matchapoeder
⇢ 1 theelepel agavesiroop
⇢ 1 handje zwarte tapioca pearls
⇢ 1 glas amandelmelk

Mix de matchapoeder, agavesiroop en amandelmelk tot een matcha latte. Voeg vervolgens toe aan een glas met de bereidde tapioca pearls.

SPRITE BUBBLE TEA

⇢ 1 handje gekleurde tapioca pearls
⇢ 1 glas sprite

Dit simpele idee wilde ik delen omdat het er zo leuk uit ziet. Ik vind het altijd jammer dat je gekleurde tapioca niet goed ziet in troebele dranken. Sprite leek mij hier de beste oplossing voor. Het is verfrissend en een leuke visuele verrassing op een feestje!

MOCHA BUBBLE TEA

⇢ 1 shot espresso
⇢ 1 theelepel agavesiroop
⇢ 1 handje zwarte tapioca pearls
⇢ 1 glas amandelmelk

Mix de agavesiroop, amandelmelk en espresso shot tot een caffe latte. Voeg vervolgens toe aan een glas met de bereidde tapioca pearls.

Dat waren met drie favorieten bubble tea drankjes. De recepten zijn natuurlijk helemaal aan te passen op persoonlijke smaak. De tapioca pearls geven de drankjes een extra dimensie. De balletjes zijn melig, chewy en zoet.

Wat is jouw favoriete bubble tea smaak?

liefsloisje

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie