EVENT: FOTOGRAFIE WORKSHOP VOOR BLOGGERS - LoisLorinde.nl
15411
post-template-default,single,single-post,postid-15411,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

EVENT: FOTOGRAFIE WORKSHOP VOOR BLOGGERS

workshop

Afgelopen zondag ben ik met Heleen afgereisd naar Vught voor een fotografie workshop speciaal voor bloggers! Georganiseerd door Patty van Pretty Beauty Land en haar vriend Kevin. Het was een super gezellige en ontzettend leerzame dag met iedereen. Mijn camera gaat nooit meer op de automatische stand! :D

workshop1Bij binnenkomst kregen we een heerlijk kopje thee met een roze koekje erbij. Daarna gaf Kevin uitleg over verschillende instellingen van de camera en wat ze doen. Ik zat eigenlijk altijd al een beetje aan die knopjes te draaien zonder dat ik eigenlijk wist waar ik mee bezig was. Er ging een hele wereld voor mij open!

workshop3workshop5

Door middel van een lange sluitertijd én statief kan je zelfs op donkere plekken ook goed belichte foto’s maken. Dat was echt heel gaaf om te zien! Natuurlijk is foto’s maken met veel zonlicht een stuk makkelijk, maar als het moet kan het dus ook zonder.

workshop6

Op deze foto zie je Claudia oefenen met de verschillende diafragma- en sluitertijd standen. Een van de handigste tips die gegeven was vond ik het maken van een reflectie-scherm met aluminum folie. Dit kan je gebruiken om bijvoorbeeld schaduwen weg te werken bij producten voor egalere foto’s.

workshop8

Hier maakt Heleen een foto van mij terwijl ik een foto van haar maak, hahaha.

workshop9

Later liet Patty zien hoe ze haar ooglooks en swachtes fotografeert. Ze heeft dezelfde camera als ik, een Nikon D5100. Het was heel interessant en leerzaam om te zien hoe zij te werk gaat voor haar blog.

workshop10

Na afloop kregen we leuke goodiebag mee naar huis. In mijn tasje zaten twee producten van The Body Shop, een Blueberry body scrub en een Tea Tree night lotion. Een Intense Lip Color potlood van NYC en een cadeaubon t.w.v. 5 euro voor Foto Konijnenberg. Het was een super gezellige en ontzettend leerzame dag! Mijn camera gaat nooit meer op de automatische stand!

Klik hier meer informatie over de workshops!
Gebruik jij ook een spiegelreflex?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

24 Reactie's
 • Anniek
  Geplaatst op 07:23h, 09 april Beantwoorden

  Ah, wat gaaf, dit lijkt me echt een hele handige en leerzame workshop! Ziet er goed uit!

 • Dagmar
  Geplaatst op 08:18h, 09 april Beantwoorden

  Wat een super leuk verslag van de workshop! <333

 • Tineke
  Geplaatst op 08:25h, 09 april Beantwoorden

  Zo`n workshop lijkt me erg handig, mijn camera staat ook in de automatische stand!
  Liefs

 • Nina
  Geplaatst op 09:02h, 09 april Beantwoorden

  Super leuk zo een workshop en zo te horen dus ook erg leerzaam!

 • Sophie
  Geplaatst op 09:04h, 09 april Beantwoorden

  Zag er superleuk uit! Ik heb mij zelf al helemaal verdiept in fotografie en heb niet echt een cursus nodig, hoewel ik dolgraag zelf studiolicht zou willen hebben. Leuke goodiebag ook haha!

 • Suzanne
  Geplaatst op 09:17h, 09 april Beantwoorden

  Interessant! Ik gebruik ook een spiegelreflex en moet mij er ook maar eens in gaan verdiepen!

 • Joyce
  Geplaatst op 09:52h, 09 april Beantwoorden

  Gaaf! Ik heb binnenkort een basisworkshop om te leren omgaan met mijn spiegelreflex.

 • Alexandra
  Geplaatst op 10:04h, 09 april Beantwoorden

  Klinkt leuk! Toen ik mijn camera net had gekocht heb ik een cursus van Canon gedaan om te leren hoe mijn camera werkte, heel handig! En verder heb ik vrienden die veel van fotografie weten, superhandig! :)

 • Sara
  Geplaatst op 10:32h, 09 april Beantwoorden

  Wat gaaf, zo’n fotografie workhop! Ik ben ook echt op zoek naar een andere camera. Met mijn digitale camera maak ik niet de foto’s die ik zou willen maken. Helaas!

 • Eline | Just Little Things
  Geplaatst op 10:46h, 09 april Beantwoorden

  Ah, wat een leuk idee, lijkt me heel leerrijk!

 • Jana
  Geplaatst op 12:37h, 09 april Beantwoorden

  Lijkt mij zo handig om te doen :)

 • Annelie
  Geplaatst op 13:35h, 09 april Beantwoorden

  Lijkt me zo leerzaam! :)

 • Manon
  Geplaatst op 14:15h, 09 april Beantwoorden

  Leuk zo een workshop, ik zou ook wel weten hoe ik in het donker zulke mooie foto’s kan maken.

 • Rosanne
  Geplaatst op 14:41h, 09 april Beantwoorden

  Ik zou ook wel heel graag zo’n workshop willen doen, lijkt me heel leerzaam. Je hebt er een leuk verslag van gemaakt :D
  liefs x

 • Cindy
  Geplaatst op 15:10h, 09 april Beantwoorden

  Erg leuk zo’n workshop!

 • Petra
  Geplaatst op 21:52h, 09 april Beantwoorden

  Het ziet er onwijs gezellig uit!

 • alexa
  Geplaatst op 10:07h, 10 april Beantwoorden

  ziet er super leuk & leerzaam uit

 • Kimberly
  Geplaatst op 12:49h, 10 april Beantwoorden

  Ik wil ook nog eens naar deze workshop, het lijkt me zoo leuk en gezellig :D Leuk verslagje heb je gemaakt :D

 • Angela
  Geplaatst op 21:41h, 10 april Beantwoorden

  Ik zet ‘m vaak ook op de automatische stand, foei!

 • Hesteranne
  Geplaatst op 20:22h, 11 april Beantwoorden

  Dat lijkt mij een heel nuttige workshop. Ik zou zelf graag ook wat meer over fotografie willen leren.

 • Dinja
  Geplaatst op 21:13h, 11 april Beantwoorden

  Leuk zeg! Ik zit gelukkig op de Fotovakschool, dus daar ga ik nog een hoop leren (en ik heb al wat gedeeltes over sluitertijd enzo geleerd ;)
  Ik gebruik een Nikon D3100, maar ik wil echt graag een andere.
  Zit er bij de D5100 meer functies op? (:
  x

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 22:48h, 11 april Beantwoorden

   Bedankt voor je leuke reactie! Ik heb zelf geen ervaring met de D3100 dus ik zou het niet weten.. Maar wat ik aan de D5100 vooral erg fijn vind is het uitklapbare schermpje. :)

 • Ceetje
  Geplaatst op 23:15h, 13 april Beantwoorden

  Ik heb deze workshop ook gevolgd en er zoveel tips van meegenomen die ik nog steeds gebruik (inderdaad de aluminium folie map)

 • suzanne
  Geplaatst op 15:37h, 18 april Beantwoorden

  Wat leuk! Ik ga morgen een workshop doen voor fotografie.

Geef een reactie