DIY: WIRE WRAPPED STONES - LoisLorinde.nl
16936
post-template-default,single,single-post,postid-16936,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: WIRE WRAPPED STONES

stones

Happy Friday DIYday! De laatste tijd ben ik steeds meer van de ‘wire art’. Met ijzerdraad kan je zoveel toffe vormen creëren. En dat liet ik jullie al zien bij de wire writing bracelet DIY. Vandaag ga ik iets heel anders doen met ijzerdraad, namelijk simpele stenen wire wrappen tot prachtige bedels voor aan een ketting. Bijvoorbeeld als een mooie vakantie herinnering!

stones2

Wat heb je nodig?
– Kniptang of schaar
– Rondbektang
– IJzerdraad
– Mooie stenen

Wat voor soort ijzerdraad je kiest is geheel aan jou. De een houdt van dun zacht draad waar makkelijk mee te werken is. Hoewel de ander liever gaat voor de stevigheid van dik draad.

stones4

Knip een groot stuk ijzerdraad af en buig het uiteinde om als een lusje. Hier kan je dan later een ketting aan vast maken. Nu kan je beginnen met wikkelen van het ijzerdraad om de steen. Dit is echt weer een gevalletje ‘oefening baart kunst’.

stones5

Na de steen in ijzerdraad gewikkeld te hebben, draai ik het laatste stukje om de lus waar ik mee begonnen ben. Zo ziet het er net wat mooier en afgewerkt uit. Het overige ijzerdraad knip je natuurlijk gewoon af.

stones3

Naast het gewone inwikkelen met ijzerdraad, maakte ik nog twee bedels op een andere manier. Hierbij heb ik het ijzerdraad gebogen zoals een lint om een cadeautje. Dat geeft ook een erg leuk effect.

stones6

Maak er een stuk ketting aan vast en je hebt je eigen unieke sieraad gecreëerd. De steentjes die ik heb gebruikt heb ik gevonden op het strand in Portugal. Behalve de edelsteen met meerdere kleurtjes. Een hele leuke herinnering aan mijn vakantie. Zo kan je een zelfgemaakt sieraad nóg persoonlijker maken. Ook erg mooi om zo’n herinnering cadeau te doen.

stones

Een geweldig cadeau als je het mij vraagt. Laat mij weten als je ook wire wrapped stones hebt gemaakt! Gebruik de hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Ook ideeën of verzoekjes zijn welkom. Vind ik heel leuk! :D

Wat vind jij nu echt een uniek cadeau?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

10 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:52h, 22 augustus Beantwoorden

  Leuk en uniek ;-)

  Happy Friday Xoxo

 • Eline
  Geplaatst op 11:19h, 22 augustus Beantwoorden

  Zo leuk gedaan, ik vind je DIY day altijd een feestje!

 • Manon
  Geplaatst op 13:34h, 22 augustus Beantwoorden

  Gave diy !!

 • Angela
  Geplaatst op 16:32h, 22 augustus Beantwoorden

  Wat tof! Als ik dit eerder had geweten dan nam ik natuurlijk een steen mee van vakantie!

 • Petra
  Geplaatst op 19:10h, 22 augustus Beantwoorden

  Een uniek kado is voor mij altijd een kado wat met liefde gemaakt of uitgezocht is….leuk artikel!

 • Myrthe
  Geplaatst op 20:10h, 22 augustus Beantwoorden

  Oehh, super tof! En helemaal niet zo moeilijk. Ik vind DIY-en leuk. Zolang het maar lukt. Dit moet mij zelfs lukken. Dit komt op mijn to-do-list!

 • Charlotte
  Geplaatst op 20:30h, 22 augustus Beantwoorden

  Hele mooie DIY, zoals ik op twitter al zei:)
  Liefs,x

 • Anne Solveig
  Geplaatst op 09:00h, 23 augustus Beantwoorden

  Oh! Wat leuk!

 • Karlijn
  Geplaatst op 20:14h, 26 augustus Beantwoorden

  Wat leuk gedaan. Ik heb nog nooit zoiets gezien, maar aangezien ik een heleboel stenen heb verzameld op vakantie dus daar kan ik nu eindelijk iets mee gaan doen :)

 • Lisa
  Geplaatst op 21:01h, 28 september Beantwoorden

  Super leuk! Ik heb dit al een aantal keer geprobeerd, maar tevergeefs..

Geef een reactie