DIY: WHITE TO PURPLE - LoisLorinde.nl
20006
post-template-default,single,single-post,postid-20006,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: WHITE TO PURPLE

purple

Happy Friday DIYday! Ik denk dat iedereen er wel eens mee te maken heeft: vlekken op witte kleren. Witte kleren vind ik heel erg mooi, maar ik ben veel te slordig om het wit te houden. Daarom verfde ik mijn oude kleren van wit naar paars! Benieuwd hoe ik dat gedaan heb? Lees dan verder!

paars2

Wat heb je nodig?
→ Lichtgekleurde kleding naar keuze
→ Textielverf
→ Zout

Je kan ook donkere kleding verven, maar dan moet het eerst gebleekt worden. Op de verpakking staat vaak welke soort stoffen het beste geverfd kunnen worden. Hoe natuurlijker de stof, hoe beter. Want kunststof wilt de kleur vaak helemaal niet opnemen. De schoenen die je op de foto ziet heb ik uiteindelijk niet geverfd. Maar deze ga je binnenkort terug zien in een andere DIY!

purple2

Deze paarse textielverf van Dylon is speciaal gemaakt voor in de wasmachine. Bij elke verf is de gebruiksaanwijzing weer een beetje anders, dus lees deze goed door. Ik moest eerst de verfpoeder, een halve kilo zout en de kleren in de wasmachine doen. En daarna een wasprogramma draaien op 40 graden. In totaal moesten er drie programma’s gedraaid worden. Eentje voor het verven, eentje voor het spoelen en de laatste zonder kleren om de wasmachine schoon te maken.

purple3

Het was zo gaaf om de kleren uit de wasmachine te halen. Ineens was alles paars! De tregging lijkt weer helemaal nieuw en alle vlekjes die erop zaten zijn niet meer te zien! Het is ook erg leuk dat de stiksels juist wit zijn gebleven, omdat deze van kunststof zijn.

purple4

Ook mijn mooie zomervest is weer zo goed als nieuw! De oplettende volgertjes hebben misschien al op Instagram gezien dat ik ook textielverf heb gekocht bij de Action. Deze ga ik nog proberen bij een andere DIY! Dan laat ik jullie uiteraard weten hoe de kwaliteit is.

purple5

Naast de tregging en het vest heb ik ook dit blousje van kunststof geprobeerd. Ik wist dat kunststof werd afgeraden, maar ik wilde het toch proberen, hahaha. Helaas heeft de blouse maar een piep klein beetje kleur opgenomen en zijn alle vlekken nog steeds te zien. Ga dus voor natuurlijke stoffen, zoals katoen!

purple1

Als je de gebruiksaanwijzing van je textielverf goed volgt, moet het helemaal goed komen! Laat mij weten als je ook je oude kleren hebt geverfd! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Heb jij je kleren wel eens geverfd?


15 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:11h, 01 mei Beantwoorden

  Wat mooi!
  Laat ik nu net een artikel hebben gepost op mijn blog over purple ;-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:35h, 02 mei Beantwoorden

   Haha, wat toevallig!

 • Dina
  Geplaatst op 09:18h, 01 mei Beantwoorden

  Wat leuk! Ik gebruik dit soort verf wel eens als kleding (voornamelijk zwarte) de kleur een beetje is verloren, dan verf ik het bij.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:33h, 02 mei Beantwoorden

   Oh, dat is inderdaad ook erg handig!

 • Denna
  Geplaatst op 10:40h, 01 mei Beantwoorden

  Wat een schitterende kleur!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:34h, 02 mei Beantwoorden

   Ja, he! :D

 • jana
  Geplaatst op 11:08h, 01 mei Beantwoorden

  Ik heb hier ook nog een paar pakjes textielverf liggen van de Action, ik ga het eens proberen :) Die paarse broek ziet er geweldig uit!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:34h, 02 mei Beantwoorden

   Vandaag de verf van de Action geprobeerd, en ik ben heel enthousiast!

 • Dinja
  Geplaatst op 11:52h, 01 mei Beantwoorden

  Ik heb nog nooit een pakje gebruikt voor in de wasmachine (veel te bang dat de hele wasmachine straks een kleur heeft), maar wel van die handwas pakjes. Werkt ook goed en ben blij dat het bestaat!
  Laatst heb ik trouwens nog een blousje en een rok “geverfd” met thee, dat werkt ook!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:36h, 02 mei Beantwoorden

   Haha, snap ik. Gelukkig werd de wasmachine gewoon schoon met een beetje bleekwater. Maar handwas is inderdaad ook prima! Heb het vandaag geprobeerd. Oh, wat grappig met thee! Krijg je dan een gelige kleur?

 • julia
  Geplaatst op 07:14h, 02 mei Beantwoorden

  Mooie kleur! Heel leuk geworden.
  Ik verf mijn zwarte skinny’s altijd opnieuw zwart als ze wat vaal worden. ideaal!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:37h, 02 mei Beantwoorden

   Dank je wel! En dat is inderdaad een hele goede tip, dat gaat ik onthouden!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 11:00h, 03 mei Beantwoorden

  Wat een super leuk idee voor je witte kleren

 • Kim
  Geplaatst op 10:36h, 04 mei Beantwoorden

  Wat een slim idee om de kleding paars te verven! Ik heb zelf wel eens geprobeerd kleding zwart te maken maar dat viel vies tegen.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:38h, 06 mei Beantwoorden

   Dank je wel! Oh, jammer dat dat niet goed ging!

Geef een reactie