DIY: WAX CORD JEWELRY - LoisLorinde.nl
20651
post-template-default,single,single-post,postid-20651,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: WAX CORD JEWELRY

waxcord

Happy Friday DIYday! Wat is PrettyPretty.nl toch een leuk webshopje met allerlei mooie DIY dingetjes. Ik bestelde een paar meter wax koord en het was nog fijner spul dan ik dacht! Momenteel heb ik wat meer last van eczeem en draag ik liever geen metaal. Sieraden van wax koord voelen daarentegen niet vervelend aan op mijn huid. Dus ik besloot een paar oude kettingen om te toveren. Kijk je mee?

waxcord2

Wat heb je nodig?
→ Oude kettingen
→ Wax koord (PrettyPretty.nl)
→ Schaar
→ Tang

waxcord3

waxcord4

waxcord5

BIRD NECKLACE

Deze ketting heb ik heel simpel omgetoverd door het slotje te verwijderen en er een stuk wax koord aan vast te knopen. Het stuk wax koord zit nu in mijn nek en de rest raakt mijn huid toch niet aan. Ik dacht dat het er lelijk uit zou zien, maar eigenlijk valt het niet eens zo op. En nu is lengte ook mooier!

waxcord6

waxcord7

waxcord8

TURQUOISE HAND CHAIN

Ik gebruikte dit stukje ketting voor een prachtige hand chain. Ook erg makkelijk zelf te maken met een paar kralen en ijzerdraad. Aan de voorkant doe ik een stuk wax koord dat om mijn vinger past. En aan de andere kant maak ik een armband met slotje. Zo makkelijk is het om je eigen hand chain te maken. En ook Kwalianus is weer terug van weggeweest. Kiekeboe!

waxcord9

waxcord10

TURQUOISE NECKLACE

Ook gebruikte ik dezelfde mooie turquoise kralen om een nieuwe ketting te maken. Door het wax koord erdoorheen te rijgen blijft het goed op zijn plek zitten. Dit kan natuurlijk ook met allerlei andere kraaltjes, kettingen en misschien zelfs oude armbandjes. Zo vrolijk en kleurrijk!

waxcord11

CRISTAL NECKLACE

Je kan natuurlijk ook gewoon een bedel hangen aan je wax koord. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Zo heb je in een paar seconden een mooie ketting gemaakt. Deze prachtige kristalbedel komt ook van PrettyPretty.nl en ik ben er ontzettend blij mee.

waxcord12

Zo, nu kan ik eindelijk weer wat kettingen dragen zonder last te hebben van het metaal. Heerlijk voor de zomer! Laat mij weten als je ook eigen wax cord jewelry hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat voor koord gebruik jij het liefst?


6 Reactie's
 • Dinja
  Geplaatst op 08:28h, 19 juni Beantwoorden

  Handig dat wax koord, ik dacht niet dat het zo makkelijk werkte!
  Toch maar eens bestellen :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:18h, 19 juni Beantwoorden

   Ja, het is echt ideaal spul! En niet duur ook.

 • chucky1012
  Geplaatst op 08:31h, 19 juni Beantwoorden

  Mooie en zo apart.
  Ik krijg weer zin om het sieraden maken op te gaan pakken.
  Daar gebruikte ik dit ook al voor.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:19h, 19 juni Beantwoorden

   Ah, dank je wel! Ik zeg doen! Het is zo leuk om mee bezig zijn.

 • Manon
  Geplaatst op 19:02h, 19 juni Beantwoorden

  Wat handig zeg!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 21:20h, 19 juni Beantwoorden

   Dank je wel! :D

Geef een reactie