DIY: WASKNIJPER SNEEUWVLOKJES - LoisLorinde.nl
22309
post-template-default,single,single-post,postid-22309,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 
Sneeuwvlokjes van wasknijpers

DIY: WASKNIJPER SNEEUWVLOKJES

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Sneeuwvlokken van wasknijpers? Ja, echt. Het kan! Al eerder maakte ik de clothespin statement necklace en de clothespin spring necklace met mini wasknijpertjes, maar dit was een hele nieuwe wasknijper DIY voor mij. Lees verder en maak ook prachtige wasknijper sneeuwvlokjes als vrolijke kerstdecoratie!

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

WAT HEB JE NODIG?

→ Wasknijpers (8 per sneeuwvlok)
→ Lijm

Volgens mij is het lang geleden dat een DIY zo weinig benodigdheden had. Wasknijpertjes en lijm. That’s it. De mini wasknijpertjes bestelde ik een tijdje geleden op eBay door te zoeken op ‘mini clothespins’. Maar wasknijpertjes zijn gelukkig bijna overal wel te vinden. En kies een goede alleslijm, of zelfs houtlijm.

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

De eerste stap is het uit elkaar halen van de wasknijpers. Dat gaat heel makkelijk door de twee helften in tegengestelde richting te draaien. Nu heb je twee ‘halve’ wasknijpers en een metalen veer. Met de halve wasknijpertjes gaan we verder. (De veren kan je weer gebruiken om toffe sieraden mee te maken).

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Pak twee halve wasknijpers erbij en lijm de twee buitenkanten aan elkaar. Doe dit met alle met alle 16 halve wasknijpers tot je weer 8 ‘hele’ hebt, maar dan omgedraaid. Lijm deze weer aan elkaar in de vorm van een kruis, zoals op de foto te zien is.

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Maak van het kruis een complete sneeuwvlok door de laatste wasknijpers eraan vast te lijmen. Even goed laten drogen en klaar is kees. Gebruik eventueel wat nylondraad om ze onopvallend op te hangen. Ik gebruik ze als versiering voor mijn houten kerstboom van HEMA. Een prachtig resultaat!

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Sneeuwvlokjes van wasknijpers

Het is geen standaard sneeuwvlok, en toch zie je echt meteen wat het is. Mede dankzij de kleur. Als je zelf geen blauwe wasknijpers hebt, kan je ze altijd nog in een ijzige kleur verven. Ik vind de wasknijper sneeuwvlokken een ontzettend toffe kerstversiering!

Heb jij ook een sneeuwvlok van wasknijpers gemaakt? Laat het mij weten! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Mailen kan natuurlijk ook!

Hoe ziet jouw kerstboom eruit dit jaar?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

10 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:19h, 11 december Beantwoorden

  Wat een mooie kleur wasknijpers en leuke DIY ;-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:26h, 11 december Beantwoorden

   Dank je wel! :D

 • Sophie
  Geplaatst op 08:52h, 11 december Beantwoorden

  Ah wat een leuke DIY! Ik dacht eerst; wasknijpers? Huh? :-D

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:26h, 11 december Beantwoorden

   Dank je wel Sophie!! Je zou het in eerste instantie inderdaad niet denken. :D

 • Ina
  Geplaatst op 10:15h, 11 december Beantwoorden

  Oh leuke en makkelijke DIY! Schattig!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:26h, 11 december Beantwoorden

   Jaaa! Het is super makkelijk. Dank je wel, Ina!

 • Linda
  Geplaatst op 11:18h, 11 december Beantwoorden

  Wat een leuk idee, ik heb nog hele kleine wasknijpertjes, die zijn wel roze, maar die verf ik wel wit. Ik ga straks eens kijken of ik daar wat mee kan, bedankt voor deze leuke tip.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:27h, 11 december Beantwoorden

   Oeeh leuk! Ben heel benieuwd naar het resultaat in het wit! Stuur je mij een foto? :D

   • Linda
    Geplaatst op 00:38h, 15 december Beantwoorden

    Ja had ik graag willen doen, maar de knijoertjes zijn te klein om er een sneeuwvlokje van te maken, je hebt te weinig grip om er een vlokje van te maken. Zelfs seconden lijm lukte niet jammer genoeg, ik ben nog aan het denken hoe ik dit alsnog voor elkaar kan krijgen.

    • Lois Lorinde
     Geplaatst op 08:06h, 15 december Beantwoorden

     Oh, wat jammer! Mijn wasknijpers zijn ook super klein. Heb je Velpon al een keer geprobeerd? Dat vind ik zelf echt hele fijne lijm. En goed wachten tot de lijn uitgehard is. Desnoods een beetje opschuren met een schuurpapiertje zodat de lijm beter hecht. Ik hoop dat het nog lukt! :)

Geef een reactie