DIY: VENSTER ZITHOEK - LoisLorinde.nl
28469
post-template-default,single,single-post,postid-28469,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: VENSTER ZITHOEK

Al sinds ik hier woon had ik dit idee, maar had nooit echt de tijd genomen om het uit te werken. Tot mijn vriend het als cadeau gaf voor mijn verjaardag. Bram en zijn vader hebben mijn vensterbank omgetoverd tot een echte raam zithoek!

Ik ben geen timmervrouw, dus ik kan niet zeggen wat de beste manier is om dit te doen. Maar dit is hoe wij het hebben gedaan:
1. Een stevige houten (tweedehands) tafel scoren.
2. Tafelblad op maat zagen. Haal de poten er (tijdelijk) af wanneer je dit doet.
3. Het tafelblad vast schroeven in mijn vensterbank. Let op, niet in elk venster kan geboord worden. Bij mij was dit al eerder gedaan.
4. Zit alles goed? Verstevig eventueel met extra planken eronder of een grote plaat op maat.

Je kan ook een lage kast gebruiken om de ruimte optimaal te benutten, maar vanwege mijn verwarming kon dat niet. Het is vooral veel passen, meten en verstevigen. En dat is voor elk venster natuurlijk anders. Maar ik hoop iemand te hebben kunnen inspireren, want het is het zeker waard! Nu wil ik alleen nog een breed ligkussen op maat maken en dan is het helemaal af!

Wat is het leukste project dat jij hebt gedaan in huis?

liefsloisje

2 Reactie's
 • Dinja
  Geplaatst op 23:39h, 06 januari Beantwoorden

  Owwwh wat een heerlijk plekje! Zou het ook zo doen haha ;)
  Lekker om daar te zitten bloggen of ideetjes bedenken voor je volgende DIY projectjes!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 20:01h, 08 januari Beantwoorden

   Dank je wel!! Wat houdt je tegen, haha? :D
   Jaa, het is een heerlijk rustgevend plekje in huis geworden!

Geef een reactie