DIY: STRIJKKRALEN ONDERZETTERS - LoisLorinde.nl
22448
post-template-default,single,single-post,postid-22448,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: STRIJKKRALEN ONDERZETTERS

ondertussen11

Happy Sunday DIYday! In september liet ik al zien wat je allemaal kan met cupcakes van strijkkralen. En nu kreeg ik weer zin om met strijkkralen aan de slag te gaan. Ik maakte deze vrolijke strijkkralen onderzetters in die fruitige vormen: een watermeloen, een sinaasappel en een kiwi. Cute!

onderzetters2

Wat heb je nodig?
→ Strijkkralen (Action)
→ Strijkpapier (Action)
→ Kralen bord (Pipoos)

onderzetters3

onderzetters5

Voor de onderzetters is het makkelijk om een rond strijkkralen bord te gebruiken. Ook gebruik ik hier een speciale strijkkraal-grijper (gekocht via eBay). Maar je kan net zo goed een normaal pincet gebruiken. Het gaat soms even net wat makkelijker dan kralen pakken met je handen.

onderzetters6

onderzetters7

Vul je kralen bord met kralen tot je tevreden bent met het resultaat. Op Pinterest of via Google kan je een hoop leuke inspiratie vinden. Ik koos voor het maken van een watermeloen, een sinaasappel en een kiwi. Daarna smelt je de kralen aan elkaar vast door ze te strijken met strijkpapier ertussen.

onderzetters8

onderzetter11

Even laten afkoelen en klaar zijn je vrolijke zelfgemaakte onderzetters! Je moet de onderzetters niet gebruiken voor héle warme mokken.. Dan kunnen de kralen gaan smelten, maar dit zal niet snel gebeuren. Met koud drinken zit je altijd goed. Laat mij weten als je ook onderzetters van strijkkralen hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Speelde jij vroeger ook met strijkkralen?


Follow

7 Reactie's
 • Mirjam
  Geplaatst op 14:23h, 15 november Beantwoorden

  Super leuk bedacht, die kiwi is echt leuk!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:11h, 16 november Beantwoorden

   Dank je wel! De kiwi was het moeilijkst om goed te laten lijken, haha!

 • Fleur Sophia
  Geplaatst op 21:13h, 15 november Beantwoorden

  Ahw, wat een super leuk ideetje is dit! Ben er helemaal geïnspireerd door geraakt en wil het nu het liefst ook gaan maken meteen, haha!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:12h, 16 november Beantwoorden

   Oh wat leuk! Ik ben heel benieuwd wat je voor onderzetters gaat maken!

 • Linda
  Geplaatst op 01:54h, 17 november Beantwoorden

  Ze zijn leuk :-)

 • Withlovefroms
  Geplaatst op 14:34h, 21 november Beantwoorden

  Wat schattig :)

 • Anneleen
  Geplaatst op 16:13h, 23 november Beantwoorden

  Ziet er erg leuk uit! Dit heb ik als kind veel gedaan ;)

Geef een reactie