DIY: STEMPELS VAN GUM - LoisLorinde.nl
21291
post-template-default,single,single-post,postid-21291,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: STEMPELS VAN GUM

stamps7

Happy Friday DIYday! Grote kans dat je ze vroeger al eens gemaakt hebt: stempels van gummen. En aangezien ik hier toch al mee bezig was, kan ik net zo goed een simpel DIY-tje online zetten! Ook dit is weer een erg vermakelijke bezigheid. Al helemaal als je je eerste stempel zet!

stamps

Wat heb je nodig?
→ Gum
→ Potlood
→ Stanley mesje

Je hebt ook gutsen, die er speciaal voor gemaakt zijn om hoogteverschil (bij bijvoorbeeld stempels) te creëren. Deze zijn te koop bij de meeste hobbywinkels. Maar een stanley mesje werkt ook. Doe wel voorzichtig!

stamps3

stamps2

Teken met potlood je gewenste vorm op de gum. Ik wilde een soort citrusvormpje creëren maar dat ging niet zo goed. Uiteindelijk kwam ik uit op een soort bloem-achtige vorm. Ook mooi.

stamps4

stamps5

stamps6

Snijd vervolgens alles wat je niet in je vorm wilt hebben weg. Alles wat overblijft is je uiteindelijke stempel.
Je kan hele ingewikkelde vormen maken, maar ik heb het vrij simpel gehouden. Een bloem-achtige vorm, een driehoek, een cirkeltje en een ruitje. En een Kwalianus?

stamps8

stamps9

stamps10

Voor de grap plakte ik de mini stempels op een paar ringen. Zo is het veel makkelijker stempelen en het ziet er grappig uit. Met een van deze stempels ga ik nog een andere toffe DIY doen, maar dat zien jullie volgende week! Laat mij weten als zelf stempels hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Maakte jij vroeger wel eens je eigen stempels?


Follow

5 Reactie's
 • Anneleen
  Geplaatst op 13:33h, 18 september Beantwoorden

  Oh wat een mooie stempeltjes! Ik vind het alleen nog eng om met zo’n stanley mesje aan de slag te gaan, ben steeds bang dat ik in mijn eigen vingers ga steken ;)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:21h, 18 september Beantwoorden

   Ja, snap ik, je moet inderdaad wel voorzichtig doen! Je hebt ook gutsen, die er speciaal voor gemaakt zijn om hoogteverschil te creëren. Ik zet het er even bij!

 • chucky1012
  Geplaatst op 20:07h, 18 september Beantwoorden

  Erg mooi en leuke ringen.

 • Ilse
  Geplaatst op 13:35h, 20 september Beantwoorden

  Haha, grappig idee! Bij de HEMA hebben ze nu ook van die gutstoestanden waarmee je dit kunt maken. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd, tho.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:45h, 20 september Beantwoorden

   Oh, wat leuk dat ze dat nu hebben! Gutsen is best leuk om te doen. Dank je wel! :)

Geef een reactie