DIY: SPOOKY HAIRBANDS - LoisLorinde.nl
31820
post-template-default,single,single-post,postid-31820,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: SPOOKY HAIRBANDS

Een Halloween feestje zit er dit jaar niet in, maar verkleden kan nog steeds! Geef je outfit een Halloween twist met deze griezelige haarbanden!

SPIDER HEADBAND


Haarband benodigdheden
→ Basic haarband
→ Zwart lint
→ Alleslijm

Spin benodigdheden
→ IJzerdraad
→ Nietstift
→ Kleine kraaltjes
→ Een grote kraal
→ Een middelgrote middelkraal
→ Rondbektang
→ Kniptang

Stappen voor de haarband
Bekleed de basic haarband met zwart lint en alleslijm. Doe dit aan beide kanten zodat je de originele haarband niet meer ziet. Gebruik wasknijpertjes om het op zijn plaats te houden tot het droog is.

Stappen voor de spin
1. Rijg de grote en middelgrote kraal aan een nietstift, dit is het lijf en de kop van de spin.
2. Sluit de nietstift in een ronding met de rondbektang.
3. Knip 4 stukken ijzerdraad van ongeveer 20 centimeter lang.
4. Draai de stukken ijzerdraad om het midden van de spin heen, met ongeveer 10 centimeer aan beide kanten. Dit worden de poten.
5. Rijg de kleine kraaltjes aan de ijzerdaden. Sluit de ijzerdraad ook weer met een ronding door het gebruik van de rondbektang.
6. Zijn alle poten klaar? Buig een knik in het midden van elke poot. Je spin ziet er meteen een stuk griezeliger uit.
7. De spinnen zijn heel leuk als decoratie. Maar met een stukje ijzerdraad kan je hem ook zo vast maken aan je haarband!

Aaaah! Een spin op mijn hoofd!
Ik ben echt ontzettend blij met het resultaat van de haarband! Het past perfect bij Halloween maar heeft ook iets elegants door de mooie glimmende glaskralen. Speciaal voor de spooky foto’s heb ik mijn haar semipermanent rood gemaakt. Oh, ik mis het hebben van rood haar!

EYEBALL HAIRBAND


Benodigdheden
→ Basic haarband
→ Satijnkoord
→ Alleslijm
→ Zwart lint
→ 2 Pingpongballen
→ Wiebeloogjes

Stappen
1. Plak met alleslijm de pingpongballen vol met wiebel-oogjes. En laat op één plek een beetje ruimte over om het straks vast te maken aan de haarband.
2. Bekleed de haarband met satijnkoord door het eromheen te wikkelen. Maak het begin vast met secondelijm en wikkelen maar! Met een zwarte marker heb ik de onbedekte puntjes ook even zwart gemaakt.
3. Gebruik het zwarte lint om de oogballen vast te maken aan de haarband zoals op de foto. Dit blijft beter hechten dan direct aan het satijnkoord.
4. En tada! Daar is je monsterlijke haarband!

Mislukte poging voor een sexy hairflip foto. Maar alsnog erg grappig geworden. Deze haarband is iets minder subtiel en stijlvol, maar ook ontzettend leuk. Het zijn soort monsterogen en oren tegelijk. Het heeft daardoor ook wel iets schattigs. Ook al is dat natuurlijk helemaal niet de bedoeling met Halloween. Oops. Haha.

Ik vond het ontzettend leuk om deze haarbanden te maken! Ben je niet zo’n halloween fan? Met kerst kun je ook twee feestelijke DIY haarbanden verwachten!!

Vier jij Halloween?

liefsloisje

 

2 Reactie's
 • Kelly
  Geplaatst op 10:53h, 24 oktober Beantwoorden

  Wat leuk! Ik ben zelf niet zo’n spinnenfan, dus de tweede is mijn favoriet. :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:10h, 02 november Beantwoorden

   Kan ik me voorstellen dan, haha. Dank je wel!!

Geef een reactie