DIY: SLEUTELHANGERS - LoisLorinde.nl
28236
post-template-default,single,single-post,postid-28236,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: SLEUTELHANGERS

Krimpfolie is een plastic waar je heel veel toffe dingen mee kan maken. In een eerdere DIY creëerde ik al een heleboel figuurtjes en sieraden. En dit keer maakte ik een aantal sleutelhangers die ook te zien zijn in de shop!

Benodigdheden (klik hier voor het DIY pakket!)
⇢ Krimpfolie
⇢ Sleutelhanger ringen
⇢ Stiften
⇢ Schaar
⇢ (Rondbek)tang

Met een bakje maakte ik een omtrek van een cirkel op het krimpfolie. Vervolgens heb ik deze cirkel gevuld met mijn welbekende krulpatroon. Dit tekende ik met een zwarte Sharpie. Houd er rekening mee dat het in de oven ongeveer 3x kleiner wordt. Met potlood, stift en zelfs acrylverf kan je de krimpfolie kleur geven. De kleur wordt vaak een stuk donkerder, maar dit kan per materiaal verschillen. Het is een kwestie van uitproberen.

Knip je figuur uit en maak er een gaatje in met een perforator. Doe dit vóór het de oven in gaat. Verwarm de oven voor op 150 graden en leg je figuren op een met bakpapier bedekte bakplaat. Ik raad aan om eerst één figuur tegelijk te doen om er wat handigheid in te krijgen.

De figuurtjes moeten ongeveer een minuut in de oven. In de oven zullen ze opkrullen en worden ongeveer drie keer zo klein. Zodra de vorm weer helemaal plat op de bakplaat ligt is hij klaar. Gelukkig kan het geen kwaad als het iets langer in de oven zit. Gewoon goed blijven kijken tot je figuur helemaal gekrompen en plat is. Zo is je buigzame folie gekrompen tot een hard en stevig plastic! Zolang het plastic nog warm is, kan je het voorzichtig de vorm geven die je wilt. Is het niet plat genoeg? Leg er dan wat zwaars op voor het afkoelt.

Op dezelfde manier kan je ook heel makkelijk magneten maken. Is je krimpfolie figuur klaar? Met secondelijm plak je er zo een magneet op en je bent klaar!

Zelf aan de slag gaan? Koop het DIY pakket in de shop!

liefsloisje

1 Reactie
  • Kelly
    Geplaatst op 09:16h, 25 april Beantwoorden

    Dit deed ik altijd toen ik klein was, echt onwijs leuk!

Geef een reactie