DIY: SHARPIE SCHOENEN - LoisLorinde.nl
24512
post-template-default,single,single-post,postid-24512,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: SHARPIE SCHOENEN

diy-curly-draw-shoes-5

Happy Friday DIYday! Na het succesvolle sharpie servies, zijn er nu ook sharpie schoenen! Ik kocht twee paar simpele witte gympen bij Primark en haalde mijn sharpiestiften tevoorschijn. Voor ik het wist waren de gympen omgetoverd tot deze unieke exemplaren met mijn eigen tekeningen erop.

diy-curly-draw-shoes-1

WAT HEB JE NODIG?

→ Gympen naar keuze
→ Sharpies of textielstiften
→ Schoen beschermspray

diy-curly-draw-shoes-2

diy-curly-draw-shoes-3

Bedenk eerst goed wat voor tekening of patroon je op je schoenen wilt hebben. Oefen het bijvoorbeeld eerst even op papier en schets het daarna lichtjes op de schoen. Omdat ik dit krulpatroon al ontzettend vaak heb getekend ben ik meteen met de sharpie aan de slag gegaan. Eerst heb ik met een fijne sharpie de krullende lijnen op de witte gym gemaakt. De gympen kocht ik dus bij Primark voor een paar euro.

diy-curly-draw-shoes-6

diy-curly-draw-shoes-7

Met een normale sharpiestift heb ik het patroon vervolgens ingekleurd. Uiteindelijk ben ik toch alleen voor zwart gegaan omdat ik dat het mooist vind bij deze vorm. Helaas is de stift hier en daar wat uitgevlekt. Dit zal bij een fijnere stof minder snel gebeuren, maar het blijft natuurlijk een kwestie van proberen.

diy-curly-draw-shoes-5

diy-curly-draw-shoes-8

Als laatst nog even inspuiten met een schoen beschermingsspray en you’re good to go! Laat mij weten als je ook je saaie witte gympen hebt vernieuwd! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Mailen kan natuurlijk ook!

Wat voor patroon zou jij op je schoenen tekenen?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

17 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:47h, 19 februari Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie schoernen zijn het geworden ;-)
  Leuke DIY.

  Xoxo

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:56h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je wel!! <3

 • Anniek
  Geplaatst op 07:14h, 19 februari Beantwoorden

  Ah, wat een grappig idee zeg! Best tof om op die manier je eigen schoenen te ‘ontwerpen’. Leuk gedaan!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:57h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je wel Anniek! Jaaa, heel makkelijk en simpel.

 • Anna
  Geplaatst op 07:55h, 19 februari Beantwoorden

  Jaaa, super leuk bedacht! Heerlijk om schoenen zo echt eigen te maken :). I like it!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:57h, 20 februari Beantwoorden

   Dank je wel Anna! Het is inderdaad ontzettend leuk om te doen!

 • Kelly
  Geplaatst op 18:40h, 19 februari Beantwoorden

  Wat grappig zeg!

 • Irma
  Geplaatst op 22:32h, 19 februari Beantwoorden

  Dit is zo’n leuk idee! Eigenlijk zo simpel, maar gewoon zo leuk :) als ik ooit oude en saaie schoenen heb, is dit het eerste wat ik ermee ga doen!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:59h, 20 februari Beantwoorden

   Jaaa, zeker ideaal om oude schoenen een nieuwe leven te geven! Leuk! Laat je dan het resultaat zien? :D

 • Bettie
  Geplaatst op 10:52h, 20 februari Beantwoorden

  Wat leuk en tof gedaan zeg!

 • Linda
  Geplaatst op 21:44h, 20 februari Beantwoorden

  Super leuk, zo heb je echt schoenen die niemand heeft :-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 23:01h, 20 februari Beantwoorden

   Jaaa, helemaal uniek! Dank je wel Linda!

 • Vincie
  Geplaatst op 17:39h, 28 maart Beantwoorden

  Aaaaah, echt super tof! Zijn sharpies beter dan gewone textielstiften of kunnen gewone textielstiften ook? (ik heb een zwarte van Edding, maar die moet je dus eerst strijken om echt watervast te worden…) Sharpies zijn namelijk super duur (Edding’s ook, maar die kun je los kopen bij Bruna enzo, gelukkig, scheelt toch wat in prijs. Sharpies ben ik nog nergens tegen gekomen op Paperchase na). Ik heb ook textielverf, maar ik heb niet zo’n vaste schilderhand haha (ik tril altijd). Superleuk idee! Ik ga morgen naar de Primark en dan ga ik kijken of ze witte slip-ons verkopen (heb je toch meer tekenvlak dan bij veterschoenen) en dan koop ik witte slip-ons en ga ik die pimpen (ooit). Ik loop heel erg achter met blogs bekijken, maar echt, je bent heel inspirerend!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 15:42h, 30 maart Beantwoorden

   Aaah, dank je wel Vincie! Gewone textielstiften zouden ook prima moeten werken, maar dan heb je natuurlijk ook verschil in merk en kwaliteit. Ik denk dat Edding ook prima is! Zelf heb ik alleen ervaring met Sharpies en Fleks textielstiften, en dan vind ik Sharpies toch wel fijner. Ze zijn inderdaad wel prijzig. Ik kocht ze bij Pipoos en op Bol.com. En bij Primark moet je zeker wel kunnen slagen voor witte slip-ons. Ze hebben zelfs verschillende varianten! :) Dank je wel voor je enthousiaste reacties en complimenten!! Het lijkt mij erg leuk om jouw creatie te zien!

   • Vincie
    Geplaatst op 19:23h, 03 april Beantwoorden

    Het was nog pittig lastig om witte slip-ons te vinden bij de Primark! Ik heb normaal gesproken met mijn linkervoet maat 41 en mijn rechtervoet maat 40 (maar dat kan ik ‘compenseren’ met zooltjes), maar maat 40/41 paste ik niet! Gelukkig was er nog 1 paar met maat 42, haha. Het zijn witte met een soort van kantprintje, maar meer varianten hadden ze helaas niet.

    Ik heb uiteindelijk nog groene textielverf bij de Pipoos gekocht en een setje viltstiften bij de V&D op de kop getikt (man, die dingen zijn bijna antiek, binnenkort bestaan ze niet meer :c ) Aangezien ik nogal groot fan van de musical Wicked ben, heb ik dat op m’n schoenen geschilderd, haha

    Eindresultaat: https://www.instagram.com/p/BDqaHuVH52k/?taken-by=xvixncxiex (heb het ook in het ‘website’ vakje van deze reactie gezet, maar ik weet niet hoe dat werkt, haha, dus vandaar hier ook nog het linkje)

    • Lois Lorinde
     Geplaatst op 20:59h, 10 april Beantwoorden

     Oh, jammer dat de andere varianten er niet meer waren. Bij mij waren er veel opties voor witte slip-ons! Maar ik vind ze echt ontzettend gaaf geworden! Wauw! Echt super leuk! :D

 • Sophie
  Geplaatst op 16:50h, 10 mei Beantwoorden

  Yeah! Heerlijk creatief!
  Jij weet wel hoe je die stiften moet gebruiken!
  Ik ben geinspireerd!

Geef een reactie