DIY: RIBBON BRACELETS - LoisLorinde.nl
16577
post-template-default,single,single-post,postid-16577,single-format-standard,bridge-core-1.0.6,cookies-not-set,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-24.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

DIY: RIBBON BRACELETS

ribbon

Happy Friday DIYday! Oh wacht.. het is al zondag. Op Pinterest zag ik hem heel vaak voorbij komen: de parel armband met zwart lint er doorheen. Vandaag laat ik jullie mijn varianten zien. Want wie zegt dat je geen gekleurd lint of hele andere kralen kan gebruiken? Er zijn altijd eindeloze combinaties! Kijk je mee?

ribbon3

Wat heb je nodig?
– Lint
– Kralen
– (Elastiek)draad
– Naald
– Schaar

Mijn lint haalde ik bij de hobbyshop Pipoos. De kralen die ik wilde gebruiken nam ik mee om er mooi lint bij te zoeken. Ook bij de Action, HEMA of euro winkeltjes hebben ze wel eens lint, maar in een hobby winkel heb je meestal wel meer keus.

ribbon4

Pak je naald en draad erbij. En knip een stuk draad af dat ongeveer twee keer om je pols past. Je hebt eigenlijk minder nodig, maar beter te veel dan te weinig. Ditzelfde geldt voor het lint. Ik gebruikte een half metertje lint per armband. Ja, echt zoveel! Omdat je het natuurlijk gaat kronkelen en genoeg over wilt hebben voor het maken van een strikje.

ribbon5

Doe je draad door de naald heen en maak een knoopje aan het andere uiteinde. Nu kunnen we beginnen. Prik je naald met draad door het lint en doe er daarna een kraal achteraan. Maak nu een lusje van het lint en prik je naald erdoor. Dan weer een kraal, dan weer een lint-lusje, weer een kraal en ga zo maar door. Hier krijg je vanzelf handigheid in.

ribbon6

Dit doe je tot je armband helemaal om je pols past. Zorg dat alles strak om het draad zit en maak daarna een knoopje aan het uiteinde. Eigenlijk is het nu al af, maar we willen natuurlijk niet dat je dat lelijke draad nog kan zien. Maak daarom een knoopje met je lint over het knoopje van je draad heen. Zo kan alles ook niet meer verschuiven.

ribbon7

Het lint dat ik over heb aan de uiteinden gebruik ik om een strikje mee te maken. Ik knip de puntjes schuin af want dat vind ik er leuk uitzien. Daarna breng ik een beetje nagellak topcoat zodat het niet gaat rafelen, echt ideaal.

ribbon1

En ik maakte er nog drie! Een lichtblauwe met kleine pareltjes, nog een lichtblauwe met zilveren kraaltjes en nog een donkere met doodshoofdjes. Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van doodshoofdjes, maar het contrast tussen de duistere doodshoofdjes en het vrolijke lint vind ik wel gaaf.

ribbon2

Ik vind de armbanden geweldig! Vergeet mij niet te laten weten als je ook ribbon bracelets hebt gemaakt! Gebruik de hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Ook ideeën of verzoekjes zijn welkom. Vind ik heel leuk! :D

Wat vind jij van deze armbanden?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

12 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 07:24h, 22 juni Beantwoorden

  Dit is een leuke DIY ;-)
  Ik had een tijd lang zelf sieraden gemaakt.

  Xoxo

 • Dagmar
  Geplaatst op 10:40h, 22 juni Beantwoorden

  Wauw zo mooi en creatief! Prachtig, love it!

 • Mariëlle
  Geplaatst op 10:44h, 22 juni Beantwoorden

  Echt een heel leuk idee :)

 • Eveline
  Geplaatst op 11:37h, 22 juni Beantwoorden

  Oh wat zijn ze mooi!

 • Mirjam
  Geplaatst op 12:25h, 22 juni Beantwoorden

  Wat leuk gedaan! Ik vind ze met die kleine pareltjes erg mooi :)

 • Manon
  Geplaatst op 13:01h, 22 juni Beantwoorden

  Die met dat licht blauwe lintje vind ik erg leuk!!

 • jana
  Geplaatst op 15:15h, 22 juni Beantwoorden

  Leuk gedaan :D x

 • Michelle Kaiser
  Geplaatst op 16:42h, 22 juni Beantwoorden

  Ooohhh dit is leuk!!! Dit lijkt mij nou echt een gave hobby. So much more fun than Looms

 • Denise
  Geplaatst op 19:52h, 22 juni Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk en creatief idee! Ik blijf me verbazen om al je leuke inspiratie DIY’s! <3

 • Mariska
  Geplaatst op 20:27h, 22 juni Beantwoorden

  Die heb je leuk gemaakt!

 • Petra
  Geplaatst op 08:23h, 23 juni Beantwoorden

  Ohhhh Weer een onwijs leuke DIY, best eenvoudig om te maken, maar het effect van dit soort armbanden is erg groot…
  Leuk… dit soort blogs spreken mij erg aan…

  Groetjes Petra

 • Jasmijn
  Geplaatst op 15:26h, 23 juni Beantwoorden

  Echt heel erg leuk, en ook simpel!

Geef een reactie