DIY: RENDIER VAN KARTON - LoisLorinde.nl
22638
post-template-default,single,single-post,postid-22638,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 
Kerst rendier van karton

DIY: RENDIER VAN KARTON

Kerst rendier van karton

Ook het rendier van karton kwam ik tegen op Pinterest, en ik dacht: ‘dat kan ik ook!’. Dus ik ging aan de slag met een schaar, karton en verf.. en ik kwam tot dit prachtige resultaat! Ook is hij gemakkelijk op te bergen door de onderdelen uit elkaar te halen. Ook je eigen rendiervriendje maken? Lees dan snel verder!

Kerst rendier van karton

WAT HEB JE NODIG?

→ Karton
→ Schaar/stanleymesje
→ Potlood
→ Spuitverf

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Het rendier bestaat uit vier onderdelen. De kop, het lijf en de staart zijn een onderdeel. De voorpoten en de achterpoten zijn twee losse onderdelen. En het vierde onderdeel is natuurlijk het gewei. Schets de onderdelen op karton tot je tevreden bent met de vorm. Op de foto’s kan je goed zien hoe ik het gedaan heb. De voor- en achterpoten zijn precies hetzelfde. Ik heb dit heel erg op gevoel gedaan. Mocht je dit wat lastig vinden, dan raad ik je aan om op internet plaatjes na te tekenen. Vervolgens knip/snijd je de vormen uit het karton.

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

De vier losse onderdelen moet je nu in elkaar gaan zetten. Dit kan heel makkelijk door middel van een aantal knipjes met een schaar. Maak een knipje bovenin de voor- en achterpoten. En een knipje in het lijf waar de poten moeten komen. Zo schuif je de onderdelen in elkaar. Ditzelfde doe je vervolgens ook met de kop en het gewei. Toch, Kwalianus? Ook heb ik met een stanleymesje nog een schattig oogje uitgesneden.

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Gelukt? Dan is het tijd om het rendiertje wat kleur te geven! Gum eventueel de potloodlijnen weg voor een mooier resultaat. Ik combineerde gouden- en wijnrode spuitverf voor dit koperen effect. (Omdat de koperen spuitverf was uitverkocht. Sad times.) Zoals je kan zien op de foto, heb ik de andere kant van het rendiertjes zilver gespoten. Zo kan ik ‘m omdraaien als ik de ene kleur zat ben. Haha.

Kerst rendier van karton

Kerst rendier van karton

Ook mochten een paar selfies met mijn nieuwe rendiervriendje niet ontbreken. Ik ben ontzettend tevreden met het resultaat! De snuit van de kop had iets korter gemogen, maar verder ben ik helemaal blij met de vorm.

Kerst rendier van karton

Een geweldige en schattige decoratie voor kerst. Ik heb er in ieder geval een lief rendiervriendje bij. En je kan hem heel makkelijk opbergen door de onderdelen eventjes uit elkaar te schuiven. Laat het mij weten als je ook een rendier van karton hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Dat zou ik echt heel tof vinden!

Heb jij al zelf kerstdecoraties gemaakt dit jaar?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

8 Reactie's
 • Withlovefroms
  Geplaatst op 13:03h, 13 december Beantwoorden

  Oh, zo leuk gedaan zeg! <3

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:08h, 15 december Beantwoorden

   Awh, dank je wel!! <3

 • chucky1012
  Geplaatst op 20:59h, 13 december Beantwoorden

  Heel apart.
  Leuke DIY..

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:08h, 15 december Beantwoorden

   Haha, je moet er van houden. Dankje!

 • Esmée
  Geplaatst op 19:37h, 14 december Beantwoorden

  Wat een gave diy! Ik heb ook al wat diy’s gemaakt!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:09h, 15 december Beantwoorden

   Dank je wel Esmée! Je eigen DIY’s of dingen van mijn blog geprobeerd? Ik vind het altijd super leuk om creaties te zien!

 • Linda
  Geplaatst op 00:51h, 15 december Beantwoorden

  Alweer zo’n leuke diy, ik vind hem super schattig. Kwalianus is ook een super schattig rendiertje ;-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 08:11h, 15 december Beantwoorden

   Hihi, dank je wel, Linda!

Geef een reactie