DIY: RAINBOW CANDLE - LoisLorinde.nl
20005
post-template-default,single,single-post,postid-20005,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: RAINBOW CANDLE

rainbow1

Happy Friday DIYday! Na een lange tijd ‘lege’ waxtarts sparen had ik er eindelijk genoeg om een regenboogkaars te maken. Al eerder maakte ik kaarsen in mokken, maar nu ging ik nog een stapje verder. In plaats van een egaal gekleurde kaars, ging ik los met alle kleuren van de regenboog. En het resultaat is prachtig! Lees verder en bekijk hoe ik te werk ben gegaan!

rainbow2

rainbow4

Wat heb je nodig?
→ Een lege jar
→ Kaarslonten (eBay)
→ (Gekleurd) wax
→ Eetstokjes of satéprikkers
→ Gietpannetje
→ Tape
→ Lijm
→ Schaar

rainbow3

De kant-en-klare kaarslonten die ik gebruik heb ik een jaartje geleden besteld op eBay door te zoeken met ‘candle wick’. De eerste stap is het vastlijmen van je lont in het midden van de pot. Dan is het tijd om je eerste kleur te gaan smelten in een pannetje. Hiervoor kan je oude waxtarts of kaarsen gebruiken. Het kleine gietpannetje kocht ik bij de Action voor 1,79 euro. Ideaal voor deze DIY!

rainbow5

rainbow6

Heb jij Kwalianus al in de gaten?

Giet de gesmolten wax voorzichtig in de pot. Door middel van eetstokjes en tape zorg ik ervoor dat de lont goed in het midden blijft zitten. Als de eerste laag is afgekoeld giet ik de volgende kleur erbij. Zorg dat je niet te snel aan de volgende laag begint, anders gaan de kleuren mengen en dat willen we niet. Ik wacht ongeveer een uur per laag. En na anderhalve dag was de hele pot met een prachtige regenboog!

rainbow7

rainbow8

Laat de eetstokjes zitten tot de kaars compleet uitgehard is. Knip de resterende lont af en klaar is je kaars! Wauwie, de regenboogkleuren zien er prachtig uit! Het is een kaars voor in de zomer. Want als alle ramen en deuren open zijn vind ik het zonde om een geurkaars te branden.

rainbow9

Het is helemaal niet moeilijk, maar het heeft wel even wat tijd en geduld nodig. Maar het resultaat is dan ook prachtig! Laat mij weten als je ook een gekleurde kaars hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Heb jij wel eens kaarsen gemaakt?


Tags:
21 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:20h, 10 april Beantwoorden

  Leuke en mooi DIY!
  Dit ga ik misschien ook eens zelf maken ;-)

  Mooie dag Xoxo

 • Isabella
  Geplaatst op 07:39h, 10 april Beantwoorden

  Ah wat leuk gedaan!

 • Dagmar
  Geplaatst op 08:19h, 10 april Beantwoorden

  Wauw méga talent! Wat een mooie kaars zeg, ongelooflijk! Echt superleuk gedaan en mooi idee, maar de uitwerking is minstens zo geslaagd :D

 • sharmaine sarina
  Geplaatst op 08:41h, 10 april Beantwoorden

  Heyyyy finally gelukt!! Ziet er echt super mooi uit!! xx

 • Ina
  Geplaatst op 09:04h, 10 april Beantwoorden

  Leuke DIY! Ik heb zelf ook al eens kaarsen gemaakt alleen gebruik ik ze dan nooit. Oeps.

 • Dina
  Geplaatst op 09:16h, 10 april Beantwoorden

  Heel mooi gemaakt! Eigenlijk te zonde om ‘m op te branden vind je niet? :P

 • Sophie
  Geplaatst op 09:57h, 10 april Beantwoorden

  Het ziet er echt ZO gaaf uit! Heel erg vrolijk, bijna zonde om te branden hihi :-)

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 10:54h, 10 april Beantwoorden

  DAt is een erg mooie DIY

 • Dinja
  Geplaatst op 12:18h, 10 april Beantwoorden

  Wat een leuke DIY!
  Lekker vrolijk :)

 • Bertine
  Geplaatst op 13:10h, 10 april Beantwoorden

  wat een gaaf idee, dit heb ik nog nooit bij iemand gezien!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 18:06h, 11 april Beantwoorden

   Dankjewel Bertine! Ik probeer inderdaad altijd DIY’s te bedenken die ik nog niet eerder heb gezien :D

 • Kirsten
  Geplaatst op 14:07h, 10 april Beantwoorden

  Wat heb je dit gaaf gedaan!

 • Manon
  Geplaatst op 15:12h, 10 april Beantwoorden

  Super leuk gedaan!

 • Isa
  Geplaatst op 15:51h, 10 april Beantwoorden

  Leuk gedaan!!

 • Kimberly
  Geplaatst op 17:25h, 10 april Beantwoorden

  Hij is echt heel mooi gelukt!! <3

 • Wieneke | Jozefien Blogt
  Geplaatst op 12:23h, 11 april Beantwoorden

  ik heb laatst ook zelf zitten rommelen, ik krijg alleen NO WAY harde wax los uit mijn tartburner. Het is alleen zo’n zooitje om warme wax over te gieten vanuit de burner. Frustratie alom ;). Je kaars is echt perfect gelukt!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 18:05h, 11 april Beantwoorden

   Door de tartburner even in de vriezer te doen gaat de wax er vanzelf uit! Een hele handige truc :D En bedankt voor het compliment!

 • Linda
  Geplaatst op 12:47h, 11 april Beantwoorden

  Jee wat is hij leuk zeg, lekker vrolijk ook! Hier hou ik wel van, en lijkt mij onwijs leuk om te maken met mijn kleine nichtje, lekker samen creatief bezig zijn <3

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 18:07h, 11 april Beantwoorden

   Aah, wat leuk, bedankt voor het compliment! Laat je me weten als je het gedaan hebt? Lijkt mij ontzettend leuk om jullie resultaat te zien. :D

 • Priscilla
  Geplaatst op 13:43h, 11 april Beantwoorden

  Heel tof geworden! Ik recycle vaak oude restjes kaarsen tot nieuwe kaarsen. Die kan ik natuurlijk ook gewoon in meerdere kleurtjes opbouwen :)

 • Anneleen
  Geplaatst op 17:19h, 11 april Beantwoorden

  Ik zag em al op instagram voorbij komen en vond em gelijk leuk :D echt heel mooi gemaakt, zo’n vrolijke kaars!!

Geef een reactie