DIY: PARTY PINATA - LoisLorinde.nl
22171
post-template-default,single,single-post,postid-22171,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: PARTY PINATA

pinata9

Happy Friday DIYday! Laatst zag ik weer een aflevering van Viva Piñata en oooh, wat vond ik die serie vroeger leuk! Meteen kwam ik op het idee om weer eens zelf een piñata in elkaar te knutselen. So I did. Om vervolgens in mijn eentje een piñata party te houden. Ik kan het iedereen aanraden. Ben je niet zo bekend met pińata’s? Klik dan hier of lees gewoon snel verder voor de DIY!

pinata

Wat heb je nodig?
→ Karton
→ Tissue paper of crêpe papier
→ Schaar
→ Tape
→ Potlood
→ Touw
→ Feestelijke snoepjes

pinata13

pinata2

De eerste stap is het aftekenen van de vorm op het karton. Ik koos voor een diamant die bestaat uit zes driehoeken. Drie kleine driehoeken en drie grote driehoeken. Knip deze uit met een schaar. Met tape maak ik de drie grote driehoeken aan elkaar vast in de vorm van een piramide. Doe dit ook met de andere drie.

pinata3

pinata4

pinata6

Als de twee piramides gemaakt zijn, is het tijd om de piñata te vullen met snoep en confetti. Tape beide piramides aan elkaar en zorg dat het goed vast zit met tape. Niet té stevig, de piñata moet nog wel kapot kunnen. Maak voor je verder gaat ook nog een stuk touw vast waarmee je de piñata later op kunt hangen.

pinata7

pinata8

pinata9

Zit je vorm goed in elkaar? Versieren maar! Dit doe ik met tissue paper dat ik kocht bij de Action. Crêpe- of ander dun papier werkt ook prima. Knip stroken van het papier en maak hier vervolgens kleine knipjes in. Plak de papierstroken op je piñata zoals op de foto’s hierboven. En klaar is ‘ie! En aangezien Sinterklaas er al weer aankomt, is dit ook een tof idee voor een surprise met cadeautjes erin. Geen knuppel bij de hand? Gebruik dan een grote pollepel! Oh, het was echt heerlijk om de piñata stuk te slaan. Ik kan het iedereen aanraden.

Laat mij weten als je je eigen piñata hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Heb jij wel eens een piñata stuk geslagen?


Follow

8 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:37h, 30 oktober Beantwoorden

  Leuke DIY!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:13h, 01 november Beantwoorden

   Dank je wel!

 • Inge
  Geplaatst op 13:34h, 30 oktober Beantwoorden

  Het ziet er lekker vrolijk uit. Lijkt me helemaal fantastisch voor kleine kinderen! :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:15h, 01 november Beantwoorden

   Dank je wel! Denk dat het leuk is voor jong en oud!

 • Charlotte
  Geplaatst op 16:51h, 30 oktober Beantwoorden

  Wat een leuke DIY!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:15h, 01 november Beantwoorden

   Dank je wel Charlotte!

 • Sanne
  Geplaatst op 20:00h, 30 oktober Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Ik dacht inderdaad al, toen ik het las, wat een slim idee voor een surprise voor sinterklaas. Nu nog een leuk vehaaltje erbij verzinnen waarom diegene een piñata krijgt. Hahaha, maar dit gaat vast wel lukken, thnxx!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 14:17h, 01 november Beantwoorden

   Hahaha, wat leuk! Laat je mij het resultaat zien als je het gaat doen? :D

Geef een reactie