DIY: PAPER PUMPKIN - LoisLorinde.nl
17299
post-template-default,single,single-post,postid-17299,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: PAPER PUMPKIN

Happy Friday DIYday! Eind van de maand is het alweer halloween en daarbij horen natuurlijk pompoenen. Nu vind ik pompoenen als versiering erg leuk, maar het pas niet echt in de stijl van mijn kamer. Wat er wel helemaal bij past is een papieren pompoen! En ik ben ontzettend blij met het resultaat. Benieuwd hoe jij ook een paper pumpkin kan maken? Lees dan verder!

pumpkin2

Wat heb je nodig?
– Tijdschriften
– Schaar
– Lijm(pistool)

pumpkin3

Begin met het knippen van een cirkel bij het nietje van het tijdschrift, dat scheelt een hoop gelijm. Hier gebruik ik een oude Fashionista omdat ik daar een abonnement op heb. Als je het tijdschrift dan openvouwt ziet het er zo uit. Het knippen kan ook in delen als het tijdschrift te dik is.

pumpkin4

Knip zo veel mogelijk van deze 8-vormpjes uit. Hoe meer hoe voller je pompoen wordt. Uiteindelijk gebruikte ik er zelf maar vier. Dan heb je dus meer open ruimtes in je pompoen.

pumpkin6

Scheur een pagina uit je tijdschrift en rol deze strak op. Dit wordt het steeltje van je pompoen. Pak je lijm erbij en plak de 8-vormpjes op de plek van het nietje aan het zojuist gemaakte steeltje. Zorg ervoor dat je het goed verdeeld. Dan blijft de papieren pompoen ook goed staan.

pumpkin9

En ineens is daar de pompoen vorm verschenen! Als je een gekleurde pompoen wilt kan je het eventueel nog verven, met de hand of met een spuitbus. Zorg dan voor een dun laagje verf, zodat het papier niet te nat wordt. Zelf vind ik het leuk dat je het tijdschrift nog duidelijk kan zien. Een ontzettend gave decoratie voor herfst en halloween! Laat mij weten als je ook een paper pumpkin hebt gemaakt! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Ook ideeën of verzoekjes zijn welkom. Vind ik leuk! :D

Vier jij halloween dit jaar? En hoe?

Liefs,
Lois Lorinde

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

7 Reactie's
 • Tineke
  Geplaatst op 07:28h, 03 oktober Beantwoorden

  Wat een leuk idee, ziet er leuk uit!
  Liefs

 • chucky1012
  Geplaatst op 08:22h, 03 oktober Beantwoorden

  Zo schattig!
  Helaas bewaar ik oude magazine als dit.
  Dis zou ik er misschien een oude kartonnen doos voor gebruiken en erop tekenen ;-)

 • Mirne
  Geplaatst op 09:28h, 03 oktober Beantwoorden

  Tof! Ik doe nooit iets met Halloween maar dit is wel een erg leuk idee.

 • Denna
  Geplaatst op 10:16h, 03 oktober Beantwoorden

  Een heel leuk idee

 • DQ
  Geplaatst op 17:13h, 03 oktober Beantwoorden

  Wat een leuk idee! x

 • Manon
  Geplaatst op 18:55h, 03 oktober Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

 • Ilja
  Geplaatst op 09:55h, 13 oktober Beantwoorden

  Ik vind hem echt heel erg schattig, dat heb je weer leuk gedaan!

Geef een reactie