DIY: PAPER MONEY TOPCOAT - LoisLorinde.nl
11140
post-template-default,single,single-post,postid-11140,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: PAPER MONEY TOPCOAT

papermoney

Mijn beste vriendin, Elisa, liet een sleutelhanger zien van De Nederlandse Bank met daarin stukjes van een 10 euro briefje. Ze vertelde me dat ze thuis nog twee zakjes met stukjes papiergeld had liggen. Gelijk kwam ik op het idee om er een topcoat mee te maken, en dat mocht! Benieuwd naar het effect?

papermoney2

Wat heb je nodig?
– Topcoat
– Satéprikkertje
– Stukjes briefgeld

Nu denk je vast: ‘Maar ik heb helemaal geen briefgeld dat ik wil versnipperen?’ Misschien heb je nog wel een briefje buitenlands geld die je toch nooit meer uitgeeft, of gebruik gewoon geld uit je monopoly-spel. En je kan natuurlijk ook gewoon een ander mooi stukje papier gebruiken. Zoek iets op internet en print het uit!

papermoney3

“Geld maakt niet gelukkig, gelukkig maken wij wel geld!”
Dit is een zakje met oud geld dat versnipperd is door de Nederlandse Bank. De oudes van mijn beste vriendin waren bij een beurs en namen het mee. En ik mocht een deel gebruiken voor een leuke DIY! Een jaartje geleden plaatste ik een DIY van een topcoat met écht bladgoud als The Man With The Golden Gun van OPI, daarom kwam ik gelijk op het idee om hetzelfde te doen met deze stukjes geld!

papermoney5

Tijd om de knipseltjes in het flesje topcoat te doen. Sommige stukjes zijn echt veel te groot voor mijn kleine nagels. Ik kon even geen betere manier vinden om het te scheiden dus ik probeerde zoveel mogelijk kleine stukjes een voor een in de topcoat te doen. Alsnog ben ik maar een kwartiertje bezig geweest.

papermoney7

Ik vind het er erg leuk uit zien! Nog kleinere stukjes papier was denk ik mooier geweest, of alles in één kleur. Maar dit is ook wel feestelijk!

papermoney4

Zoals je ziet hadden de stukjes veel kleiner mogen zijn. Ook zie je heel goed dat het papier best wel dik is en je daardoor wel weer een 3D-effect op je nagels krijgt. Ik had het anders verwacht maar dit heeft ook wel wat, lekker arty. :)

papermoney8

Eigenlijk kan je ontzettend veel kanten op. Het hoeft geen echt geld te zijn, je kan gewoon een ander mooi papiertje gebruiken. Of gooi er eens wat glitters doorheen! Zolang jij de topcoat maar mooi vindt. De stukjes zijn eigenlijk beetje te grof, kleiner was veel mooier geweest. Maar ik vond het in ieder geval erg leuk dit met echte stukjes papiergeld te proberen, en jullie hopelijk weer te inspireren! :D

Heb jij wel eens zelf je eigen nagellak/topcoat gemaakt?

Liefs,
Lois Lorinde

31 Reactie's
 • Anne Solveig
  Geplaatst op 07:20h, 15 november Beantwoorden

  Dit is niet helemaal mijn ding!

 • Sofie
  Geplaatst op 07:36h, 15 november Beantwoorden

  Wat een originele en toffe topcoat. Heel leuk bedacht!

 • Eline
  Geplaatst op 07:41h, 15 november Beantwoorden

  Leuk bedacht, de snippers zijn voor mijn smaak nog iets te groot!

 • Sophie
  Geplaatst op 08:30h, 15 november Beantwoorden

  Ik heb die briefjes thuis ook, kon er alleen niks leuks mee verzinnen;) Leuk idee!

 • Kirsty
  Geplaatst op 08:57h, 15 november Beantwoorden

  Wat creatief en leuk bedacht zeg!

 • Dagmar
  Geplaatst op 09:04h, 15 november Beantwoorden

  Wat een gaaf idee en super dat je zo creatief ermee bent. Het zou nooit in mij opgekomen zijn er een lakje mee te maken!

 • Mademoiselle Sophistique
  Geplaatst op 09:26h, 15 november Beantwoorden

  ik zou ze inderdaad nog iets kleiner maken maar het is wel echt heel origineel!

 • mysupersweetlife
  Geplaatst op 09:29h, 15 november Beantwoorden

  Grappig bedacht en het geeft een leuk effect!
  Liefs

 • dionne
  Geplaatst op 09:55h, 15 november Beantwoorden

  Super creatief, maar ik vind het persoonlijk niet mijn ding

 • Kim / Vintage & Beauty
  Geplaatst op 10:00h, 15 november Beantwoorden

  Leuk bedacht! Ik hou wel van dit soort dingen!
  Zou zelf de stukjes alleen wat kleiner doen of bijv. in een leuke vorm? Is confetti overigens geen leuk idee om te gebruiken? Heb je gelijk leuke rondjes!

  Liefs,
  Kim

  • LoisLorinde
   Geplaatst op 10:43h, 15 november Beantwoorden

   Ik vind de stukjes zelf ook iets te grof, maar ik wilde dit eerst proberen :) Maar kleine confetti is inderdaad leuker!

 • Nina
  Geplaatst op 10:08h, 15 november Beantwoorden

  Leuk gedaan :)

 • Joyce
  Geplaatst op 10:53h, 15 november Beantwoorden

  Wat leuk bedacht!

 • Saskia
  Geplaatst op 12:14h, 15 november Beantwoorden

  Leuk bedacht!

 • Mirjam - Jewelyz
  Geplaatst op 12:33h, 15 november Beantwoorden

  Wat creatief en origineel bedacht! Met kleine stukjes is het idd denk ik wat mooier.

 • Evelien
  Geplaatst op 13:01h, 15 november Beantwoorden

  Ik vind het een heel leuk idee, zou zelf idd de stukjes wel kleiner maken!

 • Judith
  Geplaatst op 15:15h, 15 november Beantwoorden

  Wat een tof idee! XO

 • Mariska
  Geplaatst op 16:09h, 15 november Beantwoorden

  Heel leuk, ik denk dat ze inderdaad kleiner meer tot hun recht komen!

 • Lyana
  Geplaatst op 18:06h, 15 november Beantwoorden

  Dit is echt heel origineel! Nu ga ik al wat langer nadenken voor ik een papiertje in de vuilbak gooi ;)

 • Melissa
  Geplaatst op 18:44h, 15 november Beantwoorden

  Ziet er leuk uit, erg origineel!
  x

 • Kelly
  Geplaatst op 19:06h, 15 november Beantwoorden

  Hmm, dit is niet zo mijn ding. Wel erg origineel!

 • Manon
  Geplaatst op 20:35h, 15 november Beantwoorden

  Leuk bedacht , echt origineel!

 • Kato
  Geplaatst op 21:13h, 15 november Beantwoorden

  leuk idee! xx

 • Bertine
  Geplaatst op 21:54h, 15 november Beantwoorden

  nee, dit vind ik niet echt mooi!

 • Marlies
  Geplaatst op 22:18h, 15 november Beantwoorden

  Wow wat origineel bedacht en een leuk idee haha! Toch gaaf dat je dan kan zeggen dat je geld op je nagels hebt zitten haha!
  ‘t is verder alleen niet zo mijn ding haha, het ziet er om de een of andere reden onhandig uit vind ik door dat 3d effect :P maar wel goed bedacht!

 • Heleen
  Geplaatst op 23:38h, 15 november Beantwoorden

  Haaa hoe cool bedacht lieverd! :D Echt een tof idee.

 • Nicky
  Geplaatst op 22:05h, 16 november Beantwoorden

  Heel leuk, het zou inderdaad mooier zijn als de stukjes kleiner/fijner waren.

 • Ik
  Geplaatst op 09:32h, 05 maart Beantwoorden

  Hoi, ik vind t zo eigenlijk helemaal niet mooi, maar het is wel een goed idee. Zou je het niet als een soort papier mache kunnen doen dat de stukjes elkaar overlappen en je dus iets moois krijgt?

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:39h, 05 maart Beantwoorden

   Hoi! Haha, ik vind het zelf ook niet super mooi, maar het ging inderdaad om het idee. :) En overlappen zou je inderdaad kunnen proberen. Dat kan best leuk zijn!

Geef een reactie