DIY: PAINTING ON WOOD - LoisLorinde.nl
19093
post-template-default,single,single-post,postid-19093,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: PAINTING ON WOOD

wooddraw2

Happy Friday DIYday! Wat zijn Kringloop winkels toch leuk om in rond te snuffelen. Dit is een schattig snijplankje dat ik kocht voor maar 30 cent! Ik wist meteen wat ik er mee wilde doen. Beschilderen met mijn bekende krultekening. Kijk je mee hoe ik te werk ben gegaan?

wooddraw

Wat heb je nodig?
– Stuk glad hout
– Acrylverf
– Potlood
– Kwasten
– Potje water

wooddraw3

Als je nog niet precies weet wat/hoe je wilt gaan schilderen is het handig om het eerst met potlood uit te tekenen op je stuk hout. Als je mij al wat langer volgt ken je mijn bekende krultekeningen vast wel. Daarna heb ik het lichtjes uitgegumd zodat het potlood straks niet meer te zien is.

wooddraw4

Het inkleuren van je eigen tekening. Maar dan met verf. Voor vloeiende lijnen vind ik het fijn om mijn verf een beetje te mengen met water. Ja, het drogen duurt dan wel iets langer. Ik gebruik een klein plat kwastje omdat ik daar mee het beste de scherpe puntjes kan maken.

wooddraw5

Om tot deze kleur te komen mengde ik een beetje blauw, paars en metallic wit door elkaar. Zie je het al een beetje glinsteren? Op hout is vaak wel een tweede verflaag nodig voor een mooi effect. Laat de eerste laag goed drogen voor je de volgende aanbrengt. :)

wooddraw7

Het eindresultaat. Een mooi metallic schilderijtje om neer te zetten of om te hangen aan de muur. Heb je ook een schildering op hout gemaakt? Laat het mij weten! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Hoe zou jij ‘m beschilderen?

BloglovinInstagramTwitterFacebookPinterest

12 Reactie's
 • jana
  Geplaatst op 07:47h, 09 januari Beantwoorden

  Heel leuk zo een schilderijtje in het hout. Het lijkt inderdaad erg leuk om ergens neer te zetten. Het geeft zoiets extra aan je interieur :D x

 • chucky1012
  Geplaatst op 08:16h, 09 januari Beantwoorden

  Wat mooi en goed getekend!
  Leuke DIY ;-)

 • Denise
  Geplaatst op 08:31h, 09 januari Beantwoorden

  Super leuk! <33

 • Sophie
  Geplaatst op 09:19h, 09 januari Beantwoorden

  Leuk idee zo! Je snijplank omtoveren tot schilderij, hihi!

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 09:52h, 09 januari Beantwoorden

  Leuk zeg!

 • Denna
  Geplaatst op 10:16h, 09 januari Beantwoorden

  Origineel idee om van een snijplank een schilderij te maken!

 • Sofie
  Geplaatst op 11:05h, 09 januari Beantwoorden

  Leuk idee! Budget en vrolijk, daar hou ik van ;-)

 • Manon
  Geplaatst op 13:39h, 09 januari Beantwoorden

  Wat een leuk idee!

 • Petra
  Geplaatst op 20:34h, 09 januari Beantwoorden

  wat leuk, en inderdaad zijn kringloopwinkels, ik kom er ook regelmatig en scoor dan ook vaak leuke dingen…leuk artikel!

 • Angela
  Geplaatst op 22:12h, 09 januari Beantwoorden

  Echt super leuk!!!!!

 • Anneleen
  Geplaatst op 14:20h, 11 januari Beantwoorden

  Oh wat een leuk resultaat!

 • Isabel Cristina
  Geplaatst op 23:38h, 12 januari Beantwoorden

  Wat een leuk snijplankje, helemaal voor 30 cent! Je hebt hem weer ontzettend leuk bewerkt!

Geef een reactie