DIY: OMBRE SHOES - LoisLorinde.nl
20259
post-template-default,single,single-post,postid-20259,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: OMBRE SHOES

ombreshoes7

Happy Fri.. Saturday DIYday! De laatste tijd ben ik lekker bezig met allerlei textielverf. Dit keer probeerde ik de textielverf van de Action en ik ben aangenaam verrast. Mijn oude witte plateau sneakers heb ik omgetoverd tot nieuwe ombre shoes! Kijk je mee?

ombreshoes2

Wat heb je nodig?
→ Lichtgekleurde schoenen
→ Textielverf
→ Zout

Zoals ik in de vorige DIY al zei, doet textielverf het alleen goed op natuurlijke stoffen. Deze schoenen zijn van 100% katoen dus dat komt goed uit. Kunststoffen zullen de verf niet opnemen. Je kan ook donkere kleding verven, maar dan moet het eerst gebleekt worden.

ombreshoes3

ombreshoes4

De Action textielverf niet voor in de wasmachine, maar voor handwas. Ik deed de verf volgens de gebruiksaanwijzing in een grote bak water. De schoenen hield ik onderwater met een flesje water zodat ze goed egaal kleuren. Na de roze verf deed ik de achterkant van de schoenen in een bak met blauwe verf. Zo is het ombre effect gecreëerd! De blauw en roze vormen samen een prachtige paarse kleur.

ombreshoes8

ombreshoes6

Elke textielverf is anders, dus volg goed de instructies die aangegeven worden. Achteraf gezien had ik nog meer mijn best kunnen doen met het verloop van de kleur. Maar zo vind ik ze ook erg gaaf! Binnenkort komt er nóg een DIY met textielverf aan. So stay tuned!

ombreshoes

ombreshoes7 copy

Vrolijk gekleurde sneakers voor de zomer! Laat mij weten als je ook je oude schoenen hebt omgetoverd! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk! :D

Wat vind jij van ombre?


18 Reactie's
 • Sophie
  Geplaatst op 07:50h, 09 mei Beantwoorden

  Wat zijn ze vet geworden! De kleurencombinatie is ontzettend leuk en als je hier niet mee opvalt, weet ik het ook niet, haha!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:21h, 14 mei Beantwoorden

   Hahaha, het is zeker een opvallend paar geworden! :D

 • Celeste
  Geplaatst op 08:04h, 09 mei Beantwoorden

  Wat zijn ze gaaf geworden! De kleurencombi is inderdaad heel erg leuk geworden!

 • mariëlle
  Geplaatst op 08:39h, 09 mei Beantwoorden

  Super vet, dit zou ik ook wel willen doen!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:22h, 14 mei Beantwoorden

   Ik zeg: doen! :D

 • Alyssa
  Geplaatst op 09:25h, 09 mei Beantwoorden

  Wat zijn ze leuk! Ik wilde dit altijd al een keertje doen, maar eigenlijk past het niet zo bij mij. Tof dat jij het nu gedaan hebt :-D ze zijn echt heel leuk geworden!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:22h, 14 mei Beantwoorden

   Ah, dank je wel, Alyssa! Misschien een ander soort schoen wel? :D Het is ieder geval al een hele leuke bezigheid, haha.

 • beautifulday4makeup
  Geplaatst op 09:47h, 09 mei Beantwoorden

  Ik vind ze er erg leuk uitzien

 • chucky1012
  Geplaatst op 10:44h, 09 mei Beantwoorden

  Super tof ;-)

 • Dinja
  Geplaatst op 10:44h, 09 mei Beantwoorden

  Wat zijn ze leuk geworden! Ik heb nog nooit schoenen geverfd met textielverf.

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:23h, 14 mei Beantwoorden

   Dank je wel! Het is echt leuk om een keer te doen!

 • Nienke
  Geplaatst op 11:35h, 09 mei Beantwoorden

  Ik ben niet zo’n DIY’er maar dit vind ik er toch wel erg leuk uitzien! Misschien toch maar een keer proberen :)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:23h, 14 mei Beantwoorden

   Ah, dat maakt niet uit, gewoon proberen! Laat je het weten als je het geprobeerd hebt? :D

 • alexa
  Geplaatst op 11:51h, 09 mei Beantwoorden

  heel erg tof gemaakt!

 • Eline
  Geplaatst op 18:33h, 09 mei Beantwoorden

  Superleuk!

 • Manon
  Geplaatst op 18:55h, 09 mei Beantwoorden

  Wat zijn ze gaaf geworden!

 • Sara
  Geplaatst op 22:06h, 09 mei Beantwoorden

  Wow wat een super leuk idee, en het resultaat is echt enorm mooi geworden. Ik wist helemaal niet dat de Action zulke goede textiel verkoopt. Hier ga ik ook eens naar kijken!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 22:24h, 14 mei Beantwoorden

   Ik was ook erg verbaasd over de fijne kwaliteit! Ik ga zeker nog meer pakjes verf kopen, haha. :D

Geef een reactie