DIY: MINI SCRUB BARS - LoisLorinde.nl
29530
post-template-default,single,single-post,postid-29530,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: MINI SCRUB BARS

Vorige week kon je een mix review lezen van allerlei Lush producten. Lush kan best wel prijzig zijn, daarom maak ik dingen als scrub bars en lip scrubs vaak zelf met kristalsuiker en cacaoboter. Vandaag deel vier varianten van mijn mini scrub bars.

Hieronder zal ik per scrub soort de ingrediënten delen. De ingrediënten zijn genoeg voor een grote scrub bar of een aantal mini’s. Het is de bedoeling dat je de cacaoboter smelt in een pannetje en daarna de andere ingrediënten toevoegt. Schep het mengsel vervolgens in een vorm en laat stollen. Als je geen geduld hebt kan je de vorm even in de koelkast leggen.

MATCHA SCRUB BAR

Ingrediënten
⇢ 3 eetlepels Cacaoboter
⇢ 4 eetlepels Kristalsuiker
⇢ 1 eetlepel Avocado olie
⇢ 1 eetlepel Matchapoeder

LAVENDEL SCRUB BAR

Ingrediënten
⇢ 3 eetlepels Cacaoboter
⇢ 4 eetlepels Kristalsuiker
⇢ 1 eetlepel Avocado olie
⇢ 2 druppels Lavendel etherische olie

Let erop dat je een etherische olie gebruikt die geschikt is voor de huid. Dit wordt op de verpakking aangegeven.

AMANDEL SCRUB BAR

Ingrediënten
⇢ 3 eetlepels Cacaoboter
⇢ 4 eetlepels Kristalsuiker
⇢ 1 eetlepel Amandelolie
⇢ 1 theelepel Amandelmeel

KANEEL SCRUB BAR

Ingrediënten
⇢ 3 eetlepels Cacaoboter
⇢ 4 eetlepels Kristalsuiker
⇢ 1 eetlepel Amandelolie
⇢ 1 eetlepel Kaneelpoeder

De scrub is best grof, maar dit hangt af van hoe je hem gebruikt. Als je als een gek gaat zitten scrubben zal je huid misschien geïrriteerd raken door de grove kristalsuiker. Maar zolang je de scrub bar voorzichtig over je huid wrijft is ‘ie ontzettend fijn. Omdat de kristalsuiker naar de bodem is gezakt heeft de scrub bar een zachte en harde kant. Zo kan je kijken wat het beste werkt voor jouw huid.

De cacaoboter wordt vloeibaar bij circa 35 graden dus smelt goed op de huid. Heerlijk voor onder de douche. De cacaoboter is ook te vervangen door kokosolie, maar let erop dat je scrub bars dan veel zachter zullen worden omdat kokosolie een lager smeltpunt heeft. Ik raad dan ook niet aan om er dan nog een andere vloeibare olie bij te doen.

De pure chocolade geur van de cacaoboter overheerst, maar je ruikt de matcha, kaneel en lavendel er ook zeker goed doorheen. Kaneel werkt antibacterieel, net als de matcha. De lavendel zorgt dan weer voor een kalmerend effect.

Maak jij wel eens zelf scrub bars?

liefsloisje

3 Reactie's
 • Jessica J.
  Geplaatst op 11:47h, 22 februari Beantwoorden

  Het lijken wel dessertjes! 😃

 • Kelly
  Geplaatst op 12:50h, 22 februari Beantwoorden

  Zo cute zijn deze!

 • Evelien
  Geplaatst op 15:30h, 27 februari Beantwoorden

  Oh wat heerlijk! Vooral die met lavendel wil ik wel eens proberen. Leuke formaatjes ook, je neemt ze zo mee onder de douche.

Geef een reactie