DIY: MINI PLANTENHANGER - LoisLorinde.nl
24967
post-template-default,single,single-post,postid-24967,single-format-standard,bridge-core-2.7.0,qode-listing-1.0.1,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-26.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive
 

DIY: MINI PLANTENHANGER

diy-mini-macrame-cactus-12

Happy Friday DIYday! Ik voel mij een echte hipster terwijl ik dit typ: ik heb een cactus op mijn kamer. En niet zomaar een cactus, een mini cactus. En een hangende ook nog. Want ik maakte een mini plantenhanger! Benieuwd hoe ik dat heb gedaan? Lees dan snel verder!

diy-mini-macrame-cactus-2

WAT HEB JE NODIG?

→ Plant in pot
→ Draad/touw naar keuze
→ Schaar

diy-mini-macrame-cactus-3

diy-mini-macrame-cactus-4

diy-mini-macrame-cactus-11

Knip zes gelijke stukken draad af en knoop ze aan elkaar. Bij mij zijn de draden ongeveer 30 centimeter, maar dit hangt natuurlijk van de grootte van je bloempot af. Ik verdeel de draden in paren en rijg het door de gaatjes van het bloempotje. Met een beetje ducktape zorg ik er voor dat het niet verschuift. Ja, ik weet dat dit potje eigenlijk nog in een échte bloempot hoort, maar ik vond dit wel zo makkelijk (en stevig). En met wat hydrokorrels moet het helemaal goed komen.

diy-mini-macrame-cactus-5

diy-mini-macrame-cactus-6

diy-mini-macrame-cactus-7

Leg het bloempotje nu op z’n kop neer. Maak nu nieuwe paren met het draad en knoop deze aan elkaar vast, zoals op de foto. Door steeds nieuwe paren aan elkaar vast te knopen ontstaat dit driehoekige patroon om de bloempot heen. Doe dit net zolang tot je het mooi en stevig genoeg vindt.

diy-mini-macrame-cactus-8

diy-mini-macrame-cactus-9

diy-mini-macrame-cactus-10

Nu kan je kijken hoe je plantenhanger er hangend uit ziet. Tevreden? Knoop dan de uiteinden aan elkaar. Nu kan je de cactus voorzichtig weer in het bloempotje doen. En pas op voor de stekels!

diy-mini-macrame-cactus-14

diy-mini-macrame-cactus-13

Kijk nou wat een leukie! Dit is een snelle en simpele manier om een sierlijke plantenhanger te maken. Ook een plantenhanger gemaakt? Laat het resultaat zien! Gebruik hashtag #LoisDIY of link mij aan je foto op Twitter of Instagram met @LoisLorinde. Vind ik leuk!

Wat vind jij van de cactus trend?

Liefs, Lois Lorinde

Follow

Wanna Share?

8 Reactie's
 • chucky1012
  Geplaatst op 06:45h, 18 maart Beantwoorden

  Zo mooi en apart!
  Leuk touw en vrolijke kleuren.

  Xoxo

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:37h, 18 maart Beantwoorden

   Dank je wel!! :D

 • Linda
  Geplaatst op 09:34h, 18 maart Beantwoorden

  Wat een super leuk,touw heb je hiervoor gebruikt. Het is weer helemaal in om je planten zo op te hangen. Heb je wel iets van potscherven of hydrokorrels in je potje gedaan? Anders komt er geen lucht bij de grond en gaan je cactusjes echt dood….sprak zei die door de jaren heen door schade en schande wijs is geworden ;-)

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 10:46h, 18 maart Beantwoorden

   Dank je wel Linda! En bedankt voor je tip! Ik heb er snel wat hydrokorrels bij gedaan. Awh, jammer dat je het op de harde manier hebt moeten leren.

 • Jamey
  Geplaatst op 13:39h, 18 maart Beantwoorden

  oooh wat leuk zeg! Dit ga ik ook echt proberen!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:14h, 22 maart Beantwoorden

   Dank je wel Jamey! :D

 • Monique | WritingMonique
  Geplaatst op 08:56h, 19 maart Beantwoorden

  Wat leuk! Zo vrolijk!

  • Lois Lorinde
   Geplaatst op 16:15h, 22 maart Beantwoorden

   Jaaa, dank je wel!!

Geef een reactie